Orbán: V Bruselu je nyní proválečná většina

V Bruselu je nyní proválečná většina, v Evropě panuje válečná atmosféra a politika se řídí válečnou logikou…

Západ je jen krůček od vyslání vojáků na Ukrajinu,“ řekl v pátek při zahájení volební kampaně své strany do Evropského parlamentu maďarský premiér Viktor Orbán.

Předseda  Fidesz  – Maďarské občanské unie prohlásil, že dokud bude mít Maďarsko vlastní vládu, nebude se angažovat na žádné straně konfliktu. Dodal, že pokud by Fidesz a koaliční  křesťanští demokraté  nebyli u moci, Maďarsko „by bylo po krk ve válce“.   Podle Orbána „proválečné vlády, bruselští byrokraté“ a síť amerického finančníka George Sorose „posílají miliony dolarů“ maďarské „proválečné levici“, která chce „loutkovou, proválečnou vládu řízenou   Bruselem a Washingtonem“.

“Musíme chránit naše rodiny, zejména naše děti,” řekl Viktor Orbán.  Domnívá se, že přípravy na válku se provádějí všude a generální tajemník NATO chce zorganizovat misi NATO na Ukrajině. „Evropští lídři jsou ponořeni do války a považují ji za svou a vedou ji jako svou vlastní válku,“ dodal Orbán.

Podle jeho názoru, přestože Ukrajincům neposílají helmy jako na začátku války, ale těžké zbraně, se situace na frontě nezlepšuje, ale zhoršuje.  „Západ je jen krůček od vyslání vojáků na Ukrajinu,“ řekl maďarský premiér. „Toto je válečný vír, který by mohl Evropu stáhnout hluboko do země. Brusel si zahrává s ohněm,“ dodal. Zdůraznil také, že je v zájmu Maďarska držet se dál od této války.  „Toto není naše válka, nechceme válku a nechceme, aby se Maďarsko stalo znovu hračkou velmocí,“ zdůraznil Viktor Orbán.

Tohoto tématu se ve svém projevu dotkl i šéf maďarského ministerstva zahraničí Peter Szijjarto. “Nezapojili jsme se do války.” – “Dokázali jsme udržet Maďarsko a maďarský lid v bezpečí, i když jsme byli a stále jsme pod velkým tlakem, jak vnějším, tak vnitřním,” řekl.

*

Vaše Věc

4.3 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 10 dny

Tak budeme mít přece volby do EP. Pokud v nich vyhrají ti samí lidé a seskupení, které v Bruselu vládnou, je 3. světová válka (jaderná) naprosto jistá. Sbohem živote, byl jsi krásný, ale už je konec. Smiřme se s tím.

Praded
Praded
před 8 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Podle egyptologa Bárty, jsme devátá civilizace, takže nic nového pod sluncem. Já jsem měl to štěstí, že jsem nemusel podléhat žádným partajím a přes to, jsem prožil úžasný život. Měl jsem štěstí potkávat se s pracovitými lidmi.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 11 dny

To vidime celou dobu. Do konfliktu vsechny zucastnene tlacili..Ani jednou nebyla videt snaha o diplomacii.I Minske dohody byly jen falesna vejicka…Za nikoho takoveho lide bojovat nebudou..alespon ne ti rozumni

cablik
cablik
před 11 dny

Bohužel šílenci se nepoučili od bandery jestli tam půjdou tak dostanou nakopáno taky. Pan Orbán je nejlepší státník to mají Maďaři štěstí.