Po výhře Pellegriniho ještě jeden úder opozici na Slovensku

Po výhře Petra Pellegriniho v prezidentských volbách přišla pro slovenskou opozici další zdrcující zpráva.

Nejenže podle nejnovějšího průzkumu agentury FOCUS pro TV Markíza podpora vlády slovenského premiéra Roberta Fica (Směr-SD) u tamní veřejnosti neklesá, a naopak roste, ale ve hře je i možnost, že by v případě současného konání voleb dosáhla i na ústavní většinu. Opoziční strany by oproti tomu o podstatnou část parlamentních křesel přišly.Podpora současné slovenské vlády premiéra Roberta Fica tak přetrvává i přes nedávné zprávy části českých a slovenských médií, referujících o sílících protivládních protestech, které se v posledních měsících na Slovensku objevovaly.

Denník N v polovině března upozornil, že na protesty proti Ficově vládě dorazily tisíce lidí, kteří měli tehdy skandovat hesla jako „Fico do basy“ a předsedu vládní strany Hlas-sociální demokracie Petra Pellegriniho, který dříve dvacet let působil ve Ficově straně Směr-sociální demokracie, protestující nazývali „podržtaškou“.

Přesto hned o týden později Pellegrini uspěl v prvním kole slovenských prezidentských voleb a skončil na druhém místě za bývalým slovenským ministrem zahraničí Ivanem Korčokem, jehož nakonec ve druhém kolem prezidentských voleb tento víkend porazil a se ziskem více než 53 % hlasů jej voliči zvolili novým slovenským prezidentem. …  …  …

…pokračování zde
5 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 20 dny

Neuvěřitelné!! Komu ta sbírka ze smetaku vlastně adresuje svoje zneklidneni z okna jedoucího Medcedesu? Kterým vítězům a kterým prorazenym?

https://youtu.be/RE6lOTjgtP8?si=7pNIUtm1Q0P_5osY

standa
standa
před 20 dny

Slováci prohlédli a uvědomuje si to zvětšující se většina. Slovenská opozice je k ničemu, je protislovenská, proto lidé chtějí Fica !!! U nás zatím českého Fica nemáme, bohužel !

cablik
cablik
před 20 dny

Pro voliče SPD:

CHCETE VŮBEC VYHRÁT?
https://pravyprostor.net/chcete-vubec-vyhrat/

cablik
cablik
před 20 dny

Jo to je jak u nás vyhrál Babiš tak milion úchylek zorganizoval demonstraci oni mají velkou výhodu táhnou za jeden provaz. My se máme dobře a po nás potopa ale na demonstrace a k volbám chodí disciplinovaně.