Zeman s Ficem vyjádřili ostrý nesouhlas se směřováním EU

Slovenský premiér Robert Fico ve společné debatě s exprezidentem Milošem Zemanem v televizi TA3 uvedl, že konflikt na Ukrajině nelze vojensky vyhrát. Oba dva se také ostře vyjádřili na adresu směřování Evropské unie.

Miloš Zeman se do debaty se slovenským premiérem Robertem Ficem připojil prostřednictvím videospojení a v souvislosti s válkou na Ukrajině se vyslovil pro zahájení mírových jednání pomocí prostředníka.

„K tomu, aby došlo k míru, je zapotřebí nějakého prostředníka. Snažme se pořád neuvažovat jenom v kategorii války. Buď vyvraždíte miliony Ukrajinců a z Ukrajiny zbude poušť a přinutíte Ukrajinu ke kapitulaci. Ale těžko očekávat, že by se podařilo přinutit ke kapitulaci Rusko. Už z tohoto důvodu je nutné jednání,“ řekl Zeman v televizi ta3, který byl ve středu propuštěn z nemocnice do domácí péče.
Zeman dálet řekl, že kdyby Rusko zcela ovládlo Ukrajinu, tak by to posílilo imperiální ambice současného vedení Ruské federace. V reakci na českou iniciativu nakoupit v zemích mimo Evropskou unii munici pro Ukrajinu uvedl, že tato země trpí nedostatkem munice a že „nikdo z nás by si nepřál, aby tato statečná země v konfliktu padla“.

Slovenský premiér Fico zopakoval své přání okamžitě zastavit palbu na Ukrajině a předložit mírový plán EU. Opětovně tvrdil, že současná strategie západních zemí ohledně Ukrajiny nefunguje. Exprezident Miloš Zeman i slovenský premiér Robert Fico shodně kritizovali současné směřování Evropské unie.

Psali jsme:  Vidlák: Jen blbec pokračuje v tom, co ho do háje dovedlo

„Evropská unie je podle mého názoru ovládaná dobře placenými úředníky, kteří propadli novému náboženství. To náboženství se jmenuje Green Deal,“ řekl Zeman s tím, že pokud se to nezmění, dojde k likvidaci zemědělství a energetiky, jakož i ohrožení českého a slovenského automobilového průmyslu.
Fico k tomu dodal, že i on je kritický k současnému vedení EU.

**

jar, prvnizpravy, screen: ta3

3.9 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 27 dny

Opět-již po několikáté v posledních cca dvou letech-mě “menší zlo”-totálně
odkopaný exZeman přesvědčil,že v této zdevastované společnosti není zřejmě koho volit.Už mě nebaví volit místo blbce pitomce.Při příštích volbách si možná zvolíme “menší zlo” Babiše-amerického a bruselského poskoka-to si pomůžeme!

Ludvik
Ludvik
před 27 dny

Igor Malčev: Byrokrati NATO se třetí světové války nebojí  04/05/2024 – 22:47   Z textu: “NATO nepovažuje ukrajinský konflikt za varování, ale jako příležitost.” “Situace, která podobná třetí světové válce, je přitom neděsí. Už jen proto, že jsou přesvědčeni, že Rusko na slovanském území nepoužije ani taktické jaderné zbraně. Nemohou si… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 28 dny

Zeman byl Izraelec, nevím co je teď, pak chtěl být za dobře s Ruskem, dnes ho nemá rád, pak označil české odpůrce naší agrese do Afghánistánu za špínu národa…ano jen blbec nemění názor. Ale ještě větší blbec ho mění příliš často. Normální člověk má svůj světonázor celý život a pouze ho koriguje.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 28 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

… příkladem. Jsem Slovák!!!

cablik
cablik
před 28 dny

Důvody té války byli naprosto jasné a kdo to připravil. Zeman udělal stejné prohlášení jako o Afghánistánu. EU je naprosto odtržená od reality likvidační zelený blábol musí být zrušen.

Georg
Georg
před 28 dny

Prezident Zeman údajně řekl: “Buď vyvraždíte miliony Ukrajinců a z Ukrajiny zbude poušť…”. Připomínám, že již v dubnu 2022 mohlo být po váce, kdyby naši “spojenci” nepřemluvili, (nenařídili ?) p.Zelenskému, bojovat, neuzavírat žádné dohody, stejně jako třeba již dříve Minské. Takto jednal, jím vyznamenaný, dnes již i mnohými komentátory na i “západě”, nazývaný bojovník do posledního… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 28 dny
Odpověď uživateli  Georg

Také si neumím vysvětlit Zemanovu otočku vůči Putinovi. Jediné, co mě napadá, je Zemanova uražená ješitnost, když tvrdil, že Rusko na UA válku v žádném případě nevyvolá.

Ludvik
Ludvik
před 28 dny
Odpověď uživateli  vera havrankova

Důvody, proč Miloš Zeman jedná jedná tak, jak jedná, zná zřejmě jen on. Rozhodně mu není “co závidět”…

Georg
Georg
před 27 dny
Odpověď uživateli  vera havrankova

Jen malá poznámka, není k Vám, RF onu invazi nevyvolala, ona ji byla donucena provést, byla zatlačena do kouta. To je pro mě největší problém této války, nevím co měa RF udělat jiného, dle prof.Druláka měla počkat až Ukrajina vystřelí první, jako to bylo s Gruzií, tam Gruzie vytřelila, ale politici,noviny a tv… Číst vice »