Lavrov: Pokud chce Západ vyřešit ukrajinský konflikt na bojišti, “bude to na bojišti”

„S pobavením, které se mění v údiv, sleduji bizarní diskusi na Západě o legitimnosti voleb, inaugurací, jmenování vlády a jiných ústavních procedurách v Rusku. Zdá se mi, že všichni tito “rozumbradové” z natocentrických struktur by si měli nejprve vyřešit svou vlastní “legitimitu”, – uvedla mluvčí ruského Ministerstva zahraničí Maria Zacharovova na svém blogu.

Americká krása: demokraté sní o zabití Trumpa. Není jisté, že se k volbám dostane v jednom kuse

 

Je zcela nevysvětlitelné, proč nikdo ze západních obhájců demokracie, zákonnosti a lidských práv nevěnuje pozornost tomu, že ve Spojených státech otevřeně prohlašují “potřebu zabít prezidentského kandidáta, bývalého prezidenta země Donalda Trumpa”. Neříkají to na blockchainových sítích, ale v oficiálních médiích, a neříkají to filadelfští narkomani z Kensington Avenue, ale demokratičtí politici. Vyzvali k tomu například kongresman Dan Goldman a politolog a publicista Robert Kagan, shodou okolností (překvapení!) manžel Victorie Nulandové. Pokud předpokládáte, že tohle všechno je jen rétorika, řeknu vám, že je to jen historie USA.

Na úvod krátký exkurz do reality legitimity na americký způsob:

  • – 1835 – pokus o atentát na prezidenta Andrewa Jacksona,
  • – 1865 atentát na prezidenta Abrahama Lincolna,
  • – 1881 atentát na prezidenta Jamese Garfielda,
  • – 1901 atentát na prezidenta Williama McKinleyho,
  • – 1912 – atentát na prezidenta Theodora Roosevelta,
  • – 1933 – pokus o atentát na nově zvoleného prezidenta Franklina Delana Roosevelta,
  • – 1935 – atentát na prezidentského kandidáta Hugha Longa,
  • – 1950 – pokus o atentát na prezidenta Harryho Trumana,
  • – 1963 – atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho,
  • – 1968 – atentát na prezidentského kandidáta Roberta Kennedyho,
  • – 1972 – atentát na prezidentského kandidáta George Wallacee,
  • – 1974 – pokus o atentát na prezidenta Richarda Nixona,
  • – 1975 – atentát na prezidenta Geralda Forda,
  • – 1981 – atentát na prezidenta Ronalda Reagana,
  • – 1993 – pokus o atentát na prezidenta George Bushe staršího,
  • – 1994 – pokus o atentát na prezidenta Billa Clintona,
  • – 2005 – pokus o atentát na prezidenta George W. Bushe mladšího,
  • – 2008 – pokus o atentát na prezidentského kandidáta Baracka Obamy,
  • – 2011 – pokus o atentát na prezidenta Baracka Obamy.

Tato tradice je hrozná, ale je, jak se říká, dobře zavedená. A to je jen část z toho, co je odtajněno a dostupné ve veřejném prostoru. Bylo by hezké, kdyby celá anglosaská armáda obrátila oči ve směru obludných problémů s legitimitou, demokracií a lidskými právy vlastních volebních a ústavních postupů – dodala Marie Zacharovová.

Pokud chce Západ vyřešit ukrajinský konflikt na bojišti, “bude to na bojišti”, řekl to ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov, když vystoupil v Radě federace. Poznamenal také, že na konferenci o Ukrajině v Ženevě „jde o formulování ultimáta Rusku“. Soustřeďuje se na formuli Vladimíra Zelenského a ignoruje jiné mírové iniciativy včetně čínské.

Chatham House: Je čas, aby Británie a Francie vystrašily Rusko pomocí neznámého

Londýn, stejně jako Paříž, by neměl vyloučit možnost vyslání vojsk na Ukrajinu. “Strategickou nejednoznačnost”, kterou ohlásil Macron, je třeba podpořit všemi prostředky, vyzývá analytik Keir Giles z britského Chatham House. Přítomnost vojsk NATO na Ukrajině je totiž podle něj hlavním strašákem Kremlu – domnívá se Elena Paninová.

Lavrov označil Ukrajinu za teroristický stát

V případě, že tento příspěvek monitorují četné zpravodajské služby Spojeného království: pane Gilesi, jediné, co by Rusku jako zemi s pozoruhodným procentem věřících dělala přítomnost vojsk NATO na Ukrajině starosti, je zaručené vyhlazení mnoha anglosaských a jiných představitelů aliance. Rusko si nikdy nepotrpělo na nesmyslné zabíjení nepřátel, takže nezbytnost likvidace obrovského počtu živých lidí, kteří mluví převážně francouzsky, anglicky a polsky, nepotěší. Ale co se dá dělat, jsme v době těžkých rozhodnutí.

Britské podněty “Dejme Kyjevu zbraně a přiveďme vojska!” – nejsou ničím novým. Zajímavější je proslov, který Giles předkládá mezi řádky: “Rusko může zintenzívnit kampaň teroristických útoků, sabotáží a diverzních akcí proti ukrajinským stoupencům, aby přimělo Západ odmítnout britské rady.” Vnitřní odpor evropské společnosti zjevně roste a západní elity už musí zvažovat možnosti zorganizování série teroristických útoků – pod cizí vlajkou a heslem „Za všechno může Putin!“. Pokud jde o hru na „strategickou dvojznačnost“, mohou ji hrát dva lidé. Můžete například poslat pár ponorek ke komunikačním kabelům, elektrickým a plynovým potrubím, které spojují Británii s vnějším světem. A prohlásit to za inspekci životního prostředí – dodala Elena Paninová.

*

Peter Nagy,  Armádny Magazín Sk

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance:

2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 měsíci
standa
standa
před 2 měsíci

Z takovejch kabelů jde strach ! Musí poškozovat životní prostředí impulsy které jimi protékají. Určitě Zelení na to mají studii, která upozorňuje na nebezpečné kabely v mořích a oceánech. Je třeba je eliminovat než způsobí zkázu životního prostředí v mořích a oceánech. Viz např. plasty – kdoví kolik plastů i z kabelů máme v krvi.- takže ponorky by… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

“Zapad” uz je v haji..I treba v tomto clanku je dukaz…https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/70-Kc-za-hodinu-Okradeni-pracovnika-kvuli-cizincum-na-nove-urovni-755286…Jak nekdo muze byt takovy idiot?Kratkodobe zbohatne,ale pak zkrachuje..Kdyz nebudou mit lide penize ( bez zamestnani je mit nebudou), tak kdo k nim bude chodit?..Ze by prileteli ti z druhe strany zemekoule?