Stanislav Krapivnik: Rusko by mělo rozdělit USA jako Jugoslávii a zařídit jim nový Vietnam v Mexiku

Západ bude i nadále dělat vše pro to, aby válka na Ukrajině nevyhasla. A pak udělají vše, aby ji rozšířili podél celé ruské hranice. Nemyslete si, že všechno skončí jednou Ukrajinou.

Evropa bude mít čas na přezbrojení a Spojené státy pro ni zůstanou hlubokým týlem a budou na tom vydělávat, říká vojensko-politický expert, důstojník amerických ozbrojených sil ve výslužbě Stanislav Krapivnik.

Hovořil o tom v rozhovoru pro Ukraina.ru.

– Stanislave, rád bych upřesnil některé detaily vašeho životopisu. Americkou armádu jste opustil ve chvíli, kdy se začala vážně připravovat na válku s Ruskem. Proč jste v ní vůbec sloužil? Nebylo vám jasné, že Rusko a Amerika budou vždy geopolitickými protivníky?

– Za prvé, odvezli mě do Ameriky když mi bylo sedm let. Vyrůstal jsem tam.

Za druhé, rád bych vám položil protiotázku: a ruskému vedení nebylo zřejmé, že budeme vždy nepřátelé? Dovolte mi, abych vám připomněl, že Jelcin křičel v Kongresu: “Bůh žehnej Americe”. Co můžete chtít od obyčejného člověka, pokud úřady jeho země věřily v americký sen?

Teprve když jsem koncem 90. let začal sloužit na velitelství 18. výsadkového sboru, viděl jsem, co se plánuje a na jaké úrovni.

Nedokážu přesně říct, kdy jsem si uvědomil, že z etických důvodů nemohu zůstat v americké armádě. Ale v roce 2010 jsem natrvalo odjel do Ruska. A od té doby všechny varuji: válka definitivně začne. Nevím kdy se to stane. Ale soudě podle amerického plánování za všech těch 30 let vše směřuje přesně k tomuto.

Víte, někteří lidé se mě stále ptají: “Kdy skončí válka na Ukrajině?” My nebojujeme s Ukrajinou. Bojujeme s Amerikou. Tato válka půjde do konce: buď my je, nebo oni nás.

Jsou tři způsoby jak porazit Ameriku: buď jaderným úderem (a to znamená zničení celého lidstva), nebo v důsledku výměny elit (v to nevěřím), nebo její balkanizací.

Věřím, že můžeme dosáhnout kolapsu Ameriky podle jugoslávského scénáře.

– Jak přesně toho můžeme dosáhnout?

– Velmi jednoduše. Všeobecně se uznává, že Amerika je jedna velká země. Tak to není. Je v ní mnoho trhlin.

Většina obyvatel jihovýchodních států (bývalá Konfederace) žije ve vesnicích a menších městech. Ve velkých městech žijí převážně migranti ze severních států. A domorodé obyvatelstvo věří, že žije jako v okupaci. Nezapomněli na urážky, které jim byly uštědřeny za celých těch 150 let po skončení občanské války.

Havaj vůbec nechtěla být součástí Ameriky. Američané svrhli jejich královnu Liliuokalani a anektovali ostrovy.

A jsou jihozápadní státy. Obecně se jedná o mexická území. Mexiko je chce zpět. Mexičané učí své děti ve školách, že to je Republica del Norte.

A existují také ještě Mormoni. Měli svůj vlastní teokratický stát, ale Američané řekli, že teď je to sjednocená Amerika.

A ještě je tam velmi rozsáhlé území Indiánů z kmene Lakotů. V roce 2007 se podruhé pokusili vyhlásit vznik samostatné republiky. Jestliže v 70. letech při prvním pokusu FBI zastřelila spoustu lidí, nyní je prostě ignorují. Ale tyto nálady nikam nezmizely.

A to ani nemluvím o Kalifornii na západním pobřeží, která bude skvěle žít nezávisle, pokud dostane příležitost.

Stručně řečeno, v Americe je mnoho trhlin, na které je možné tlačit.

– Jak na to můžeme tlačit?

– Stejně jako Amerika vyvíjí tlak na naše trhliny. Už 30 let se snaží rozdělit Rusko. Prostě to v 90. letech aktivně nedělali, předpokládali, že Rusko samo zemře. A teď se u nás snaží vyprovokovat teroristické útoky mezi migranty a etnický nacionalismus v republikách. Můžeme dělat přesně to samé. Jihovýchod a Texas – to jsou jejich nejslabší místa.

V tom samém Texasu už v 50. letech 20. století proběhly studie, podle kterých si 38 % obyvatel přálo nezávislost. Ale tenkrát v Americe bylo ještě všechno v pořádku s ekonomikou a nebyla tam ta všelijaká tolerance.

To, že na těchto slabých místech nepracujeme, je náš problém. Zato nepřítel hledá naše slabá místa. A pokud nejsou, snaží se vytvořit nová.

Amerika usiluje o naše zničení. Mluví o tom přímo. Co je to “dekolonizace” Ruska? Jedná se o jeho rozdělení do 10-40 států. Kreslí své fantazie do map. Pokud si ruští politici a oligarchové dělají iluze, že se s nimi dohodneme, pak se hluboce mýlí. Spojené státy s námi půjdou jednat jedině tehdy, když se k nim doplazíme po kolenou.

Evropané jdou Američanům v patách. Už jim tečou sliny co se týče toho, který kus Ruska komu připadne.

Proč se Evropa v roce 2022 k tomu uchýlila, aby bojovala proti Rusku rukama Ukrajiny? Protože upřímně věřili, že maximálně za půl roku se Rusko zhroutí. Ale něco se pokazilo. Nechtělo se nám rozpadnout. Jejich plány se ale kvůli tomu nezměnily.

Změnit plány Evropy je možné jenom jedním způsobem – udělat to tak, aby se tam k moci dostali lidé, kteří nejsou kapesními politiky Američanů.

– Jaký by měl být výsledek SVO na Ukrajině, aby vedl k této revoluci v Evropě?

– Paralelně se Speciální vojenskou operací musíme vypracovat plány na revoluci v Evropě. Pokud se Evropané snaží vyvolat nepokoje v Rusku, musíme udělat to samé.

Už si musíme sundat ty bílé rukavice. Musíme použít celou škálu měkkých a tvrdých zbraní, které máme. Musíme rozhoupat separatismus v Evropě. Itálii lze rozdělit do šesti různých zemí. Ve Španělsku je to ještě horší. Pamatujeme si, co se stalo, když Katalánsko chtělo nezávislost. Madrid tam přivedl mnoho policistů, včetně ze zahraničí. Všichni byli pod vlivem drog. Tam zbili každého, kdo šel hlasovat v referendu o odtržení.

Opakuji, musíme vyvinout tlak na tato slabá místa. Musíme udeřit tvrději, než oni zasahují nás. Je žádoucí, abychom udeřili jako první.

– Řekněme, že jsme se k tomu rozhodli. Je reálné udělat z Mexika Ukrajinu pro Spojené státy?

– Rozhodně.

Ameriku je třeba zatáhnout do stejné války, do které zatáhli nás. Potřebujeme, aby v Americe začalo stejné krveprolití, aby nemohli zachránit svůj stát. Mexiko se musí stát naší zástupnou silou.

Mexičané si chtějí vrátit část amerických území. A na mnoha z těchto území již tvoří demografickou většinu.

Kam poletí ATACMS s dostřelem 500 kilometrů? Mohou se dostat na okraj Moskvy. Tyto střely jsou od začátku do konce čistě americkým tématem. Ukrajina s nimi nemá nic společného. Američané poskytují rakety, Američané přivážejí rakety, Američané tyto rakety odpalují z “HIMARSu”. A americké satelity je navádějí. Ukrajincům by tak složitou techniku nesvěřili.

Opakuji, Spojené státy vedou přímou válku proti Rusku. Tohle již není proxy. Tohle je válka proti nám a našim dětem.

A to není řečnický obrat. Nezapomínejme, že Amerika je teroristický stát v pravém slova smyslu. Naše děti už hořely v koncertním sále “Crocus”. Moje dcera jako zázrakem zmeškala koncert. Není to poslední teroristický útok. Budou se je snažit zařídit všude, kde to bude možné. Doufám, že se jim to nepodaří.

A já jsem připraven použít jakoukoli zbraň proti nepříteli, který ohrožuje moje děti.

 Zmínil jste ATACAMS. Je reálné předat Mexičanům “Iskandery” na stejné ostřelování Spojených států?

– Nepotřebujeme předávat Mexičanům “Iskandery”. Nám úplně stačí vytvořit na hranici Ameriky takové napětí, aby americká armáda musela jít do Mexika, kde je bude čekat směs Vietnamu a Afghánistánu. Potřebujeme takové krveprolití, aby byly Spojené státy vtaženy do tohoto trychtýře.

V americké společnosti už panuje napětí. Jejich životní úroveň za posledních 30 let výrazně klesla. Faktem je, že rozpad Sovětského svazu těžce zasáhl americké dělníky. Protože hrozba světové války neexistovala a americké továrny se začaly stěhovat do zahraničí. Tohle napětí musíme zvýšit vyprovokováním války v Mexiku.

Pokud v Mexiku vypukne válka, Spojené státy budou muset vyhlásit odvod do armády. Dovolte mi připomenout, že do Vietnamu ti, kteří měli peníze, nebyli odvedeni. Do Vietnamu byli posláni většinou ti z chudších poměrů. Ani vyšší střední třída nesloužila. Bohatí nesloužili vůbec. Proto v Americe začaly protiválečné protesty. To je další bolestný bod, na který můžeme tlačit.

– Pokud to neuděláme, podaří se Americe zatáhnout do války s námi země východní Evropy?

– Východní Evropa i tak už s námi ve válce je. Otázkou je, zda Amerika dokáže k válce s námi vyprovokovat západní Evropu. Kolik tisíc Poláků už na Ukrajině zemřelo?

Polsko se mimochodem stalo prvním spojencem Hitlera. Nyní je Polsko „očištěnou“ zemí, protože během války tam zabili všechny Židy a po válce všechny Němce. Prostě se bojí to říct Polákům přímo do očí. A tak se cítí dobře. Jak řekl Winston Churchill – Polák to není národnost, to je profese.

Ano, pro Polsko by bylo lepší, kdyby za ně s Ruskem bojovali Američané. Jsou také velmi záludní. Třeba Lech Walesa, který se zdál být progresivním politikem, se stal absolutním rusofobem. Tito lidé jsou odhodláni jít s námi do války.

– Do jaké míry faktor jaderných zbraní odrazuje Polsko od přímé války s Ruskem?

– Zatím se drží zpátky.

Mimochodem, Spojené státy se teď snaží znovu vyjednávat o raketách středního a krátkého doletu. Pro nás to byla hrozná dohoda, kterou jsme podepsali ještě za Gorbačova. Protože dokument omezoval naše rakety středního doletu a oni měli F-16 a teď F-35, schopné nést jaderné zbraně. Jsou usazené v pobaltských státech a nyní budou sedět ve Finsku přímo na našich hranicích.

Toto letadlo vzlétne a odpálí jadernou střelu na Moskvu. Jaká bude naše reakce? Velmi málo času. A oni to vědí.

Ano, hrozí jaderná válka. Jediná věc, která brání USA v použití jaderných zbraní proti nám, je to, že vrátíme úder. I když nebude Moskva, můžeme je vymazat z povrchu zemského.

Můj názor je tento. Pokud tomu chceme zabránit, musíme z ozbrojených sil Ukrajiny udělat desetimegatunový příklad. A říct jim: “Kluci, přestaňte. Vy budete další.” Jinak nepochopí.

Pravidelně čtu americký tisk. Nejprve psali, že jaderná válka není tak děsivá. A teď už píšou, že jim Rusové nic neudělají, protože Rusům nic nefunguje.

Jsou to úplně zamrzlí lidé. A národ nedělá nic, aby je zastavil.

– Co znamená desetimegatunový experiment?

– Musíme ukázat na nečlenském území NATO, jaké jsou skutečné důsledky použití jaderných zbraní. Aby to viděli na vlastní oči a v hlavě se jim něco vyjasnilo. Nechat je pochopit, co bude s celou Evropou a celou Amerikou.

Mnoho Američanů čte The Washington Post. A tam pro ně píšou následující: „Nemějte obavy ohledně jaderného výbuchu, když se ocitnete v samém centru, zemřete okamžitě, A všichni, kdo budou na okraji, se skryjí v úkrytu. Do 24 hodin radiace odezní a vše bude v pořádku“. Sám jsem tento článek četl. To bylo ještě v roce 2008. Je úžasné, co píšou. A teď je to ještě lepší.

Nyní píší: „Ruské rakety nelétají“ a „Ruští generálové nestisknou tlačítko“… Jako,… neznepokojujte se. A my to musíme udělat tak, aby se začali znepokojovat.

– Takže možná můžeme na USA okamžitě shodit bombu? Vždyť bojujeme s nimi, a ne s Ukrajinou.

– Pokud to uděláme, USA nám to vrátí. A naším úkolem je nedovést věci k jaderné válce.

Když hurá-patrioti křičí: „Hurá, Washington hoří“, zapomínají, že hořet bude i Moskva. Všechny ty rakety nezastavíme.

Víte, když ve středověku bylo zabito pár kovářů a pár rolníků, ekonomika tím neutrpěla. A pokud zničíme Silicon Valley nebo plynová pole, bude to pro Spojené státy katastrofa. A naopak. Pokud Spojené státy zničí nějakou velkou jadernou elektrárnu, která zásobuje Moskvu elektřinou, bude to katastrofa pro nás.

To je slabina každé high-tech společnosti, kdy stačí zničit pár bodů, aby se vše zastavilo.

Takže je potřeba ty idioty přibrzdit.

Opakuji, tohle je můj osobní názor. Možná jsem taky zamrzlý. Ale já bych se tak rozhodl. A myslím si, že v té či oné formě takové rozhodnutí učiníme. Bez obrovského šoku nezabráníme Západu, aby na nás použil jaderné zbraně.

– Jak se budou vyvíjet události na ukrajinské frontě, pokud takové katastrofické scénáře nenastanou?

– Zatím nemám důvod k optimismu.

Budeme postupovat pomalu vpřed. Jednotlivé země NATO budou stále více zatahovány do tohoto konfliktu. Už jsme zničili jednu francouzskou jednotku. Bude jich víc.

V Evropě začne závod ve zbrojení, který již začal. Společnost Rheinmetall opět začala vyrábět tanky. Dostala zakázku na 85 “Leopardů”, což jsou dva prapory. A tento závod ve zbrojení se bude odehrávat na pozadí horké války.

Západ bude i nadále dělat vše pro to, aby válka na Ukrajině neuhasla. A pak udělají vše pro to, aby se rozšířila podél celé ruské hranice. Nemyslete si, že všechno skončí jednou Ukrajinou. Evropa bude mít čas na přezbrojení a Spojené státy pro ni zůstanou hlubokým týlem a budou na tom vydělávat.

V Americe už od 90. let psali, že „potřebujeme novou dobrou válku“. Druhá světová válka byla pro Spojené státy dobrá ne proto, že porazily Hitlera, ale proto, že po Velké hospodářské krizi posílily svou ekonomiku.

Teď chtějí udělat to samé.

Pevně ​​doufám, že vyhrajeme bez katastrofických scénářů. Prostě jsem tak naladěný, protože dobře znám jejich mentalitu. Jsou to úplně zamrzlí lidé.

*

Rozhovor vedl: Kirill Kurbatov, zdroj: https://ukraina.ru/20240430/1054786257.html

4.1 14 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 měsíci

Tohle jsem očekával hned po Istambulu. Po atentátu na Slovensku a obvinění od Mezinárodního soudu, doufám že nastanou obrovské změny v Evropě a tím odvrácení uvedené katastrofy.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Tomu se rika,jak se do lesa vola,tak se z lesa ozyva…Druzi proste nejsou nepoucitelni…Sleduji praktiky USA a pak si rikaji a proc bychom je nemeli pouzit i my?
Jj…pak to ale nikdo nemuze pres notnou davku pokrytectvi odsuzovat

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

K rozpadu USA jednou dojde. Např. ve Státě Texas se již dávno nerespektují zákony federální vlády a její nařízení, týkající např. středo a jihoamerických uprchlíků. Neshodují se v mnoha oborech, každopádně mnohem víc, než jiné státy Unie. Už neposlouchají úplně na slovo a bude hůř. To naše vláda poslouchá tu jejich federální víc, než celý Texas…

cablik
cablik
před 2 měsíci

Děkuji všem za informace z fronty.

paullad
paullad
před 2 měsíci

🍓Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ A KDYŽ TO UDĚLÁTE, VYSTAVUJETE SE RIZIKU PODVODU, PŘIJDETE O PENÍZE NA SVÉM ÚČTU!!!

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  paullad

Neotravuj.

toto
toto
před 2 měsíci

Tohle vůbec není dobré. Na jedné straně ten člověk má skoro absolutní pravdu. Američané a jejich vazalové (včetně Česka) dělají vše, aby válka trvala co nejdéle a Rusku to způsobilo maximální škody. Spousta hlavně mladších lidí je tak zblblých, že zcela vážně tvrdí – s Ruskem se dá jednat jen z pozice síly. Opravdu… Číst vice »

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  toto

Západ východoevropské státy odepsal již při přijetí do EU a NATO. Udělali z nás potravu pro děla – jen si to nechceme připustit, protože bychom přišli o iluze ! Stačí je porovnat výrobky starých států pro Západ výrobky pro Východ. Proč vám kvalita nepřipadá stejná? S odpisem nic nenaděláme, zvláště když se neumíme vzepřít a máme… Číst vice »