Orbán: „Nechceme prolévat maďarskou krev za Ukrajinu“

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

převzato

“Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu. Nechceme prolévat maďarskou krev za Ukrajinu,“ křičel premiér Viktor Orbán v sobotu na desítky tisíc příznivců na závěrečném shromáždění mírového pochodu na Markétině ostrově.
„Nejdeme do této války a nezemřeme na cizí půdě pro jiné zájmy,” řekl premiér.

Dokud bude Fidesz považovat za svou povinnost udržet Maďarsko jako ostrov míru, vysvětlil Orbán. Jako obvykle použil premiér tvrdá prohlášení: Neexistuje žádná třetí cesta, pouze triumf dobra nebo zla a Sorosovi váleční štváči by vyvolali třetí světovou válku.

Mírová koalice ve většině?

Orbán poprvé mluvil o mírové koalici, která by mohla vzniknout do konce roku a pokrývat celý Západ a dokonce i zámoří. Prvním krokem k tomu by bylo vítězství mírových sil v evropských volbách příští týden.

„Říkám to pomalu, aby to pochopili i v Bruselu: My Maďaři se potřetí neotáčíme na východ. Na ruské frontě jsme nic neztratili. Nebudeme plýtvat mládím, zatímco váleční spekulanti vydělávají  hloupé peníze,“  řekl premiér Viktor Orbán na mírovém pochodu.

Na podzim by se k tomu mohli připojit občané USA volbou mírotvorného prezidenta. „Na začátku roku jsme byli ještě v menšině, koncem roku bychom mohli být ve většině všude na Západě,“ řekl sebevědomě premiér.

Viktor Orbán nechce maďarské vojáky v akcích NATO mimo území Maďarska
 
Fico měl zaplatit životem

Viktor Orbán ve svém projevu deklaroval solidaritu s Maďary ze Zakarpatí, kteří ve strachu, že budou muset odejít na frontu a budou zbaveni svých práv jako menšina, touží po lepší budoucnosti. Popřál slovenskému „mírotvornému premiérovi“ Robertu Ficovi pokračující zotavení.

Fico musel přežít pokus o atentát, protože otevřeně obhajoval mír, „za tento postoj málem zaplatil životem“. Fico se vrátí na politickou scénu a Slovensko bude pokračovat v boji za mír společně s Maďarskem.

Největší mírový pochod všech dob

Mírový pochod pochodoval v sobotu brzy odpoledne po břehu Dunaje v Pešti přes Markétin most na „Ostrov míru“, kde měl premiér svůj projev. Provládní média a organizátoři hovořili o největším mírovém pochodu všech dob, kterého se zúčastnilo „několik set tisíc lidí“.

Kromě množství maďarských vlajek byly k vidění i vlajky jiných národů, které si sebou nesli účastníci velké demonstrace z Německa, Švédska a Pobaltí.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)

3.9 7 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 měsícem

Jo Maďarsko má štěstí že má Orbána stejně jako Slováci kteří mají dobrou vládu. takže na Ukrajinu nepůjdou. My se máme v Čechách na co „těšit”.

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Bravo!!! Snad jen obrat Sorosovo váleční štváči je chybný. Kravině jak chudý umolousaný žid si přišel do banky půjčit miliardy Liber, na spekulaci proti Libře, tak tomu věří snad jen pablb Stanjura. Možná ještě zblblá mládež, věřící pohádce o spravedlivém kapitalismu, kde se z nuzáka stane do rána miliardář.

Vendol
Vendol
před 1 měsícem

Nevím, zdali to víte, ale BIS, Bezpečnostní informační služba podpraporčíka Michala Čoudelky, pracuje s teorií, že blesk, který před několika dny zasáhl skupinu lidí v Liberci, spustili z oblohy ” ruští agenti.” Pokud mohla tahle parta Čoudelkových tragikomiků tvrdit, že i za tornádem na Moravě stáli ” ruští agenti,” lze se od nich dočkat… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Vendol

To nic není. Poradce premiéra pro bezpečnost prohlásil veřejně, že za koksem v Parlamentu jsou ruští agenti! Ti vše zorganizovali, aby zkompromitovali vrcholové české politiky před volbami do EP a vůbec podryli českou státnost. Lze dohledat na jedině správných médiích.

Vendol
Vendol
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Vždy, když vidím a slyším podpraporčíka Michala Čoudelku, vrchního vibrátora BIS, musím se smát. Ten člověk působí dojmem legračního hujera. Hujera a autentického blba.

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

No to už snad né !?