Scénář zničení Ukrajiny se píše v New Yorku.

24. 7. 2014 Zvědavec
Skupina okolo Porošenka je silou, která odráží zájmy některých amerických elit. Myslím, že se tato skupina speciálně připravovala a  byla vyškolena ve Spojených státech. Jsem přesvědčen, že zde byla vypracována určitá ideologie. Opravdu velkou úlohu zde hraje Hillary Clintonová, která dokonce napsala díla na téma vytváření opozičních sítí za účelem převzetí moci.Proto si myslím, že nová skupina u moci je geosegmentem americké elity, který má ustanovit požadovaný režim.
Rozhovor s kyjevským politologem a ekonomem Olegem Soskinem:
Osud země a možného revolučního vzepětí se zdá být načrtnut a rozepsán předem. Vše jde jako po drátkách. Kdo píše scénář zničení toho nejlepšího, co by mohlo Ukrajinu potkat – Moskva, Brusel nebo New York?

Já se přikláním k tomu, že New York. Myslím si, že skupina okolo Porošenka je silou, která odráží zájmy některých amerických elit. Myslím, že se tato skupina speciálně připravovala a byla vyškolena ve Spojených státech.

Jsem přesvědčen, že zde byla vypracována určitá ideologie.

Opravdu velkou úlohu zde hraje Hillary Clintonová, která dokonce napsala díla na téma vytváření opozičních sítí za účelem převzetí moci.
Proto si myslím, že nová skupina u moci je geosegmentem americké elity, který má ustanovit požadovaný režim.
Jakkoli je nutné bojovat i s moskevskými krysami. Zde se do jisté míry shodují místní zájmy – využívat revolučního nadšení pro dosažení svých sobeckých a merkantilních cílů.

Když vláda neustále tvrdí, že současný Majdan je vytvářen Státní bezpečností Ruské federace, Moskvou, Kremlem, atd …

To je nehorázná lež. Uvažujte logicky – k čemu by byl Vladimírovi Putinovi další Majdan? On ho nepotřebuje.
Majdan – to je živý organismus, který je neustále v pohybu. Je jako rtuť, která se rozlila ve středu hlavního města, a vpíjí do sebe všechny myšlenky a postoje společnosti. V různých časových úsecích obsahuje více či méně segmentů, ale je to srdce, které bije.
Oligarchie chce to srdce zničit, to je pochopitelné. Aby se znovuobnovila diktatura, aby se znovuobnovila stabilní vláda gangsterů. Jestliže byl dříve u moci doněcko-vorovský zloděj s Janukovyčovou rodinou v čele, nyní je u moci kyjevsko-oděsko-bessarabský, vedený rodinou Porošenka.
A aby mohla nová vláda obnovit starý systém, který fungoval za Janukovyče, musí zničit Majdan, který udržuje životaschopnost občanské opozice.
A Porošenko již vyvíjí snahy vytvořit diktaturu oligarchie.

Spojené státy nepotřebují nový Majdan?

Ne! Proč taky? Tento nový Majdan představuje velmi odlišný model – vládu národa. Dokáže zničit monopolní systém oligarchických klanů. To by mohlo vést ke zrodu úplně nového modelu – já ho nazývám modelem “národního kapitalismu” – kdy lidé sami budou řídit své životy prostřednictvím činorodých komunit. K čemu by byl oligarchii USA, která de facto řídí naši zemi, takovýto příklad vývoje v zemi v centru Evropy?

Na podzim se na Ukrajině předpokládají parlamentní volby. Oligarchie pod vedením USA na likvidaci opozice usilovně pracuje:

1. Vybíjením východoukrajinského civilního obyvatelstva, které většinově volilo levicovou Stranu regionů (1. místo-30 % voličů) a komunisty (4. místo-13,18 % voličů). Je možné, že se na východě parlamentní volby – stejně jako tomu bylo u prezidentských voleb – vůbec neuskuteční. Tím bude eliminováno cca 7 miliónů voličů.

2. Zákazem Komunistické strany (a ve výhledu i Strany regionů). Dne 22. 7. 2014 podepsal Porošenko zákon o rozpuštění skupiny komunistických poslanců v parlamentu. Mimochodem jako jeden z důvodů byl uváděn hladomor na Ukrajině. Posouzení návrhu na zákaz Komunistické strany jako takové již bylo podáno k soudu.

3. Odvelením většiny majdanistů na východoukrajinskou frontu a skandalizováním těch, kteří přes veškerou manipulaci neodjeli (poukazováním na nedostatek vlastenectví či zbabělost a uměle vyvolávanými provokacemi na Majdanu – 22. 7. 2014 prohlašuje starosta Kyjeva Kličko, že nemůže majdanovcům garantovat, že Majdan nebude vyklizen za použití síly). O zbylé majdanisty, komunisty, členy Strany regionů, všechny jejich sympatizanty a podporovatele a také o konkurenční oligarchické klany bude postaráno částečnou mobilizací:

Dne 22. 7. 2014 byl zákon o částečné mobilizaci přijat ukrajinským parlamentem – pro bylo 232 hlasů, proti 85 hlasů, 1 se zdržel.

Stojí zato podívat se, jakou „demokracii“ podporuje náš parlament, naše vláda pod vedením ČSSD a náš prezident:

Na následujícím videu je ukrajinský parlament po hlasování o zákonu o částečné mobilizaci.

1. O slovo se přihlásil poslanec Levčenko ze Strany regionů

„Vážení kolegové poslanci, vážení Ukrajinci, 25. května byl ve volbách s velkou převahou hlasů zvolen prezident. Lidé hlasovali za mír, lidé doufali, že skončí válka. Dnes jejich naděje s konečnou platností skončila. Dnes jsme rozhodli o tom, že 15 kroků mírového plánu je zrušeno, dnes jsme rozhodli o tom, že vláda bude pokračovat s vražděním Ukrajinců, …

2. Turčynov Levčenka přeruší a protesty dalších poslanců komentuje slovy:

„Prosím tu pátou kolonu, která zde pracuje pro Putina a proti naší Ukrajině, přerušte provokace! Budete vykázáni ze sálu!“

3. Další slovo je předáno Ťahnybokovi ze strany Svoboda, který děkuje za přijetí zákona, navrhuje prohlásit poslance Levčenka nežádoucí osobou, která nemá právo sedět v parlamentu, protože vystupuje proti zájmům Ukrajiny, a vyhnat ho z plenárního zasedání parlamentu.

4. Levčenko se pokouší dohodnout Turčynovem, zatímco jiná poslankyně si přisadí, že když byla ve Slavjansku, občané Slavjanska Levčenka vyhnali.

5. Dav poslanců se vrhne na kolegu Levčenka a škrtí ho.

6. Turčynov zklidní situaci návrhem hlasování o vyhození Levčenka z plenárního zasedání parlamentu.

Věřím, že právě po takové demokracii většina našich politických skupin touží.
Výsledky parlamentních voleb na Ukrajině v roce 2012:
Strana regionů 30 % (Janukovyč a spol.)
Strana Otčina 25,54 % (Jatseňuk, Porošenko, Timošenková, Turčynov)
UDAR 13,96 % (Kličko)
Komunistická strana 13,18 %
Svoboda 10,44 % (Ťahnybok)`

Jen pro zajímavost strana Ljaška, který teď dohlíží na dobyté oblasti Novoruska, získala 1,08 % hlasů.