Komu pomůže Fištejn?

Radim Valenčík
14. 8. 2014    zdroj
Včera (13.8.2014) možná sehrál Jefim Fištejn nejvíce pozitivní roli ve svém dosavadním životě. Roli výstražného příkladu toho, jaké devastující následky může mít Ukrajinská choroba na psychické zdraví člověka. 

(poznámka I.D. Jefim Fištejn nemůže za to jaký je, ale ČT může za to, koho si zve)
Přináším vlastní (věrný) přepis toho nejdůležitějšího, co říkal. Zaznělo to v pořadu “Události, komentáře” na ČT 24 od 22 minuty. Oponentem mu byla Natalia Sudlianková z Pražského telegrafu. Příslušnou část doporučuji sledovat pozorně celou. Z nedostatku času (jsem na dovolené a za chvíli vyrážím do přírody), jsem zaznamenal jen ty pasáže, kde se důsledky choroby projevují naplno. Takže slovo má J. Fištejn:

“Voda teče v Charkově, v Chersonu, v Oděse, všude, kde nejsou ruští žoldáci.

Kolem konvoje se dějí podivné věci. I když nejsou tajemné, jsou podivné. Ministr zahraničí Ruska říká, že trasa byla dojednána. Ukrajinská vláda říká, že nic takového nebylo dojednáno.

Mezinárodní červený kříž říká, že by rád převzal kontrolu nad konvojem, kdyby věděl, co v náklaďácích je. Nepochybuji, že jsou v tom potraviny, generátory apod. Ale o to vůbec nejde. Smysl konvoje není v tom dopravit tam pomoc, protože Rusko ji tam může dopravit jižně přes město Rostov, kde má otevřenou hranici s Luganskou oblastí, sto kilometrů, dobré silnice, po kterých dopravuje desítky tanků.

Rusko potřebuje provést konvoj přes Ukrajinu. Už to je ponížení. Konvoj má moskevské vlajky a ne červené kříže. Nedostal zatím certifikaci Mezinárodního červeného kříže, protože ten zatím neměl možnost. Ale především – až bude konvoj v Lugansku, stane se z něj živý štít, protože Rusko oznámilo, že jakmile bude konvoj na ukrajinské straně, veškerou odpovědnost za bezpečnost jeho posádek leží na ukrajinské vládě. To znamená, že až konvoj dorazí do Lugansku, nebude moci ukrajinská vláda už dělat nic. Bude přihlížet, jak ozbrojenci navyšují své zbraňové arsenály. Takový je tajný smysl konvoje.Uvedu půvabné přirovnání: Představte si, že jste na ulici přepadeni, oloupeni, podříznuti, praštěni cihlou do hlavy. Lupič sedí na pelesti lůžka, dá vám sklenici vody a zeptá se vás, zda vás nebolí hlava. Toto je smysl konvoje.”

Zlou ukrajinskou nemoc jsem popsal již před více než čtvrt rokem, viz:

http://radimvalencik.pise.cz/1303-zla-ukrajinska-nemoc.html

To, že může dojít až do tak strašného stádia poškození psychiky a úplného zblbnutí, jsem nejen netušil, ale ani si nedovedl představit.

Doufám, že alespoň některým mým přátelům, kteří některými příznaky této choroby trpí, ale snad mají ještě dost protilátek pro memplexům této choroby, pomůže Fištejnovo vystoupení jako vhodná vakcinace. Doporučuji vybrat celou dávku. Tj. nejen přepis části toho, co Fištejn říká, který jsem dal (bez komentáře zoufalých tvrzení, protože nepostiženému člověku je dostatečně jasné, v jakém rozkladu je Fištejnova psychika), ale poctivě a nezaujatě se podívat na celý videozáznam příslušné části pořadu (je to jen pár minut).