Mluvčí Ministerstva zahraničí USA Psaki o diskriminaci žen v Rusku

25. 8. 2014   zdroj
Animátor z Volgogradské oblasti natočil dva kreslené filmy o tiskové mluvčí ministerstva zahraničí USA Jen Psaki, která si rychle získává popularitu v internetu. V kresleném filmu Psaki hovoří o “diskriminaci žen v Rusku,” posuzuje vystoupení města Kamyšina ze Saratovské gubernie s použitím původních citací tiskové mluvčí ministerstva zahraničí, a také s použitím replik vymyšlených animátorem.

“Vybral jsem postavy pro aktuálnost, neměl jsem za cíl někoho zesměšnit. Jenom přidávám barvy. Například sama Psaki staví na odiv svou inteligenci, proto není nutné vymýšlet nové texty, ale použít již vyslovené, řekl animátor…

Psaki: Rusko znovu potvrzuje status barbarského státu. Toto obvinění je spojeno s diskriminací na základě pohlaví, která doposud trvá a kterou tvrdě pohrdáme.

Novinář: V čem konkrétně spočívá tato diskriminace?

P: Problém je v tom, že část ženského obyvatelstva se v principu za ženy nepovažuje, jsou nazývány TP.

N: A co znamená to TP.

P: To já přesně nevím, ale podle mého názoru je to určitá kasta blízká k nedotknutelným. Podrobnosti upřesním u sebe v kanceláři. Nicméně podle přehledů fotografování se na iPhon před zrcadlem na záchodě je považováno za hrozný zločin.

N: A jaký trest se předpokládá za tento zločin?

P: Domnívám se, že přidělení statusu TP už je trestem. Nemají dokonce možnost dokázat opak.

N: Nebojíte se, že na základě již dříve řečeného o plynu, který je dodáván z Evropy do Ruska, plynovod, který bude hozen na pobřeží Běloruska, vás také zařadí do této kasty?

P: Pochybuji. Pro získání tohoto statusu je nutné se minimálně nacházet na území Ruska. A já se na záchodě na iPhon před zrcadlem nefotím. Na to mám kancelář.

N: A nezamýšlela jste se nad tím, že je to v první řadě určeno úrovní intelektu?

P: A co mám na něm špatného?

N: Skončili jsme.

přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová