NATO štve Rusko do války



Ukrajinští nacisté a spoluvina Západu

14.8.2014 / Tony Cartalucci / zdroj

Rusko je konzistentně líčeno v západních médiích jako „agresor“v probíhajícím ukrajinském konfliktu, nicméně prostřednictvím otevřených kroků loutkového režimu NATO v Kyjevě je jasné, že probíhají pokusy záměrně provokovat, a nikoliv se bránit proti hněvu Moskvy.

New York Times v nedávném článku připouští, že vojenská kampaň Kyjeva vedená proti vlastním občanům na východní Ukrajině je otevřeným zvěrstvem, prováděným, doslova, nacisty mávajícími vlajkami, kdy je neuváděným cílem vyprovokovat ruskou invazi.

Brutální provokace

New York Times v článku s titulkem „Ukrajinská strategie sází na zdrženlivost Ruska“ uvádí:

Povzbuzeni úspěchem proti separatistům v minulých dvou měsících – a za povšimnutí si, že Rusové hrozili invazí v regionu již dříve, aniž by ji provedli – protlačili ukrajinští velitelé útok, aby vyhnali vzbouřence z jejich bašty Doněcka na východě.

Armáda pokračovala v nočním dělostřeleckém ostřelování města a polovojenské jednotky prováděly nájezdy na odlehlé vesnice, navzdory varování prezidenta Vladimira V. Putina, že by mohl kdykoliv zasáhnout, aby ochránil Ukrajince, kteří upřednostňují těsnější vztahy s jeho zemí. A Ukrajinci se chlubili svými vítězstvími.

Ostřelování obydlených center a nájezdy na vesnice, vzdálené jakékoliv základně, nevypadá, že se Kyjev „brání“, ani to není v souladu s „mezinárodními normami“, často zmiňovanými Washingtonem, Londýnem a Bruselí, když ospravedlňují „humanitární intervence“ všude jinde po světě.

NYT také poznamenávají, že Rusko „hrozilo“ intervencí kvůli brutalitě Kyjeva, ale nikdy ji neprovedlo – což zpochybňuje názor, že Rusko je „agresor“. NYT pokračují, jazykem, jehož cílem je zřejmě vyprovokovat Rusko k překročení hranic s Ukrajinou a k intervenci:

Ale západní vůdci a analytici zůstávají nepřesvědčeni, že pan Putin bude ochoten být neustále vysmíván, nebo umožňovat velké počty mrtvých pro-ruských civilistů. OSN nedávno uvedla, že od poloviny dubna zemřelo na obou stranách nejméně 1,543 civilistů a bojovníků.

A v tomto výroku NYT připouští, že skutečně banderovští nacisté, kterým NATO pomáhá, financuje je a brzy je bude cvičit a vyzbrojovat, vedou brutální kampaň, způsobující „velké počty mrtvých pro-ruských civilistů“.

Nacisté a spoluvina Západu 

NYT také výslovně připouští, že nacisté jsou v řadách „milice“ bojující za režim NATO v Kyjevě a vedou tuto provokační kampaň:

Představitelé v Kyjevě říkají, že milice a armáda své akce koordinují, ale milice, které čítají asi 7,000 bojovníků, jsou rozzuřené a občas neovladatelné. Člověk známý jako Azov, který obsadil vesnici Marinka, mává neonacistickým symbolem připomínajícím svastiku jako svoji vlajkou.

Zatímco NYT se pokouší vylíčit co nejzastřeněji vazby, které má Azov na nacismus, Azovův prapor nejen, že mává „neonacistickým symbolem připomínajícím svastiku jako svoji vlajkou“. Tento symbol je ve skutečnosti Wolfsangel, používaný různými divizemi SS Adolfa Hitlera během druhé světové války a rovná se to salutování samotnému Hitlerovi na potvrzení své oddanosti jeho toxické ideologii a oslavě četných nechvalně známých nacistických zvěrstev.

BBC se zabývala povahou milicí jako „Azov“, které jsou bezpochyby příjemci pomoci od USA, Británie a dalších států NATO, hotovosti a politické podpory, ve svém článku „Ukrajinský konflikt: Válečník Bílé moci ze Švédska“. V něm se věnuje členu Azovova praporu Mikaelu Skilltovi a uvádí:

„V Azovovu praporu mám nejméně tří úkoly: jsem velitelem malé průzkumné jednotky, jsem také odstřelovačem a někdy pracuji jako zvláštní koordinátor čištění domů a průniků do civilních oblastí.“

Co se týká jeho politických názorů, dává pan Skillt přednost tomu, aby byl nazýván nacionalistou, ale ve skutečnosti jsou jeho názory typicky neonacistické.

Západem je to popíráno jako „ruská propaganda“ a je jasné, že většina „západních“ médií nemůže informovat o ukrajinském konfliktu „bez toho, aby nenarazila doslova na to, že nacisté bojují za Kyjev a působí v civilních oblastech na východní Ukrajině. BBC připustila, že Azovův prapor není zdaleka okrajovou skupinou a že byl vytvořen samotným ukrajinským ministerstvem vnitra. Když členové NATO oznamují „pomoc“ režimu v Kyjevě, oznamují tím také implicitně pomoc neonacistickým vojenským skupinám vytvořeným kyjevským ministerstvem vnitra, jako Azovův prapor.

Používání humanitárních obav k vyvolávání války

Bylo to v r. 2011, kdy USA, Británie, NATO a jejich regionální partneři vedli koordinovanou propagandistickou kampaň, včetně vymýšlení zvěrstev, aby ospravedlnili vojenskou invazi do Libye a Sýrie. Později se ukázalo, že „civilisté“, se kterými libyjská a syrská vláda bojovaly, byli ve skutečnosti těžce vyzbrojenými teroristy pocházejícími z Al-Kajdy. Podvod v Libyi byl odhalen, ale ne dříve, než NATO začalo s vojenskými akcemi na podporu těchto teroristů.

V Sýrii byl podvod odhalen a pokusy Západu intervenovat přímo tudíž selhaly. A naopak, Západ podporuje doslovné nacisty, kteří nesporně hromadně vraždí civilisty na východní Ukrajině, v pokusu záměrně vyprovokovat Rusko do války. Na jedné straně jsou Západem vymýšleny a falšovány humanitární katastrofy, aby ospravedlnily jeho vlastní vojenské intervence, zatímco na druhé straně jsou vytvářeny skutečné humanitární katastrofy, aby vyprovokovaly vojenskou akci nepřátel Západu.

Zatímco NYT poznamenávají, že Rusko doposud na návnadu neskočilo, „experti“, se kterými vedly pro svůj článek rozhovory, tvrdí, že není pravděpodobné, že takováto trpělivost vydrží. Ve skutečnosti Moskva zvážila své silné a slabé stránky a strategickou pozici nejen na Ukrajině, ale v celém regionu a ve světě, a učinila rozhodnutí, které, z dlouhodobého hlediska na základě rozumu, přinese Rusku, Rusům a jejich krajanům za hranicemi ten nejlepší výsledek.

Zatímco Západ pokračuje ve svých pokusech zmanipulovat veřejnost a politické kruhy ke střetu v ukrajinské krizi, Moskva již dokázala, že návnadu nespolkne, dokud si nebude jistá, že s ní bude moct spolknout i rybáře.