Ukrajinská armáda opět ostřelovala sídliště v Doněcku bílým fosforem. Porošenko zkusil na Camerona vytáhnout pohádku o ruském útoku bílých transportérů uprostřed noci



16. 8. 2014  /  zdroj
V noci ze čtvrtka na pátek probíhaly opět intenzivní boje o Doněck mezi ukrajinskými jednotkami a domobranou. Jak zachytilo amatérské video, ukrajinská armáda nasadila opět do bojů munici s bílým fosforem. Ukrajinské armádě se nedaří vstoupit do města, potýká se navíc s odříznutým zásobováním ze severu, kde opět hrozí obklíčení ukrajinských jednotek. Armáda nasadila bílý fosfor na západní předměstí, kde domobrana prolomila v noci obklíčení.
O vážnosti situace svědčí i poslední estráda z dnešního dne. Kyjev vykonstruoval příběh o ruských transportérech na ukrajinském území, které ukrajinská armáda prý dělostřelecky zničila. Podle Porošenka byly transportéry natřené bílou barvou. Moskva reagovala, že jde o chorý blábol, neboť na místě humanitárního konvoje působí i zpravodajové světových médií a kromě jednoho jediného reportéra britského Guardianu, který přijel na pozvání Kyjeva, nikdo o žádných transportérech nic neví. Vše se prý navíc podle Kyjeva odehrálo v noci. Bílé transportéry v noci by zajisté viděl kdekdo široko daleko, včetně obrovského hluku a rámusu [1]. Jediná vojenská technika v oblasti patří ruské pohraniční stráži, a ta rozhodně nemá bílé nátěry.
[VIDEO] Ukrajinská armáda ostřeluje Doněck bílým fosforem…

Porošenko však ihned volal Cameronovi do Londýna, že Rusové překročili hranice s vojenskou technikou a ihned mu podložil informaci od reportéra Guardianu. To se však setkalo se skeptickou odezvou, protože NATO má pochopitelně své informátory a zpravodajce v oblasti a o proniknutí ruského vojska by Londýn věděl dříve než Porošenko v Kyjevě. Pohádka neprošla. Snad příště [2][2a][2b].
To však nebrání českým bulvárním médiím [3] v ochotném papouškování tohoto Porošenkova blábolu, který má zatáhnout NATO na Ukrajinu.
Nezapomeňte poslat link na tento článek svým poslancům a zastupitelům na e-maily, ať vidí na videu, koho podporují v Kyjevě u moci: juntu, která shazuje na paneláky s civilistama bílý fosfor.
-VK-