P.C. Roberts k projevům Putina a Lavrova

19. 10. 2014
Drazí čtenáři,
Lavrovův projen v OSN, stejně jako Putinův na tiskové konferenci v Srbsku, dokazují zcela nevyvratitelně, že morálním vůdcem světa je Rusko a nikoliv Washington.
Rusové se vynořili z tyranie zhruba ve stejném čase, kdy se Amerika do tyranie propadá. Barbarství, kterým Washington zaplavuje svět, je bezprecedentní. Už celých třináct roků umožňují američtí občané své vládě bombardovat ženy, děti a bezmocné staré lidi v sedmi zemích světa, přičemž celá tato hrůza spočívá na lžích a sobeckých zájmech vládnoucí americké elity. 

Musíme si též připomenout, že Washington je sídlem jediné vlády, která svrhla nukleární zbraně na bezmocné civilní obyvatelstvo. Obětí tohoto útoku se stali prostí japonští občané v době, kdy se japonská vláda už připravovala přijmout podmínky kapitulace.
Putinovo varování bláznovi v Bílém domě, aby si uvědomil, jaké důsledy může stávající rozbroj mezi hlavními nukleárními mocnostmi přinést dosavadní strategické stabilitě světa, akcentuje v jeho požadavku, aby Washington svůj agresivní postoj vůči Rusku konečně zastavil. Už toho máme tak akorát dost, řekl Putin. Sneseme hodně, ale s vaší idiocií už ztrácíme trpělivost.
Není to ebola, ale Washington, který je morem světa. Washington vyhlásil, že je jak nad americkou ústavou, tak i nad mezinárodním právem. Zlikvidoval suverenitu Velké Britanie, Evropy a Japonska a nedovoluje žádné ze spoutaných zemí tohoto svého nového impéria, aby provozovala politiku na Washingtonu nezávislou. Státy Evropy a Japonsko se tak staly ubohými loutkami, jejichž „vůdcové“ jsou dobře placeni za to, že své země podřidili vůli Washingtonu.
Lehkomyslným i bezstarostným americkým občanům se tluče do hlav, že jsou výjimečným a nepostradatelným národem, a že pouze jejich vláda je vládou poslušnou zákona. Jenže zákon, který jediný je třeba plnit, je pouze ten, který Washington uvaluje na ty druhé. A vláda Washingtonu nad zbytkem světa je právem výjimečného národa. Na žádné jiné zemi buď tedy nezáleží, či žádná práva nemá.
Rusko a Čína s takovýmto chápáním světa logicky nesouhlasí. Rusko se vytvářelo v době mezi třetím a sedmým stoletím a reformovalo se po invazi Mongolů. Čína je zde už pět tisíc let a USA jsou staré 238 let. Reprezentují se však světu s rozumem dvouletého dítěte.
Zde je Lavrov, hovořící za Rusko ke světu: (K čemuž dodávám: Nikdo z washingtonské vlády není schopný takovýto projev pronést. Vybírám z něj jen nejpodstatnější body).
-Pokusy přinutit Rusko, aby se vzdalo svých hodnot, pravdy a spravedlnosti jsou bez nadějí na úspěch.
-Americká politika ultimat a filozofie nadřazenosti jsou v rozporu s požadavky 21. století a jdou proti objektivnímu procesu rozvoje polycentrického a demokratického světového pořádku.
-Washington otevřeně vyhlásil své právo použít vojenskou sílu kdekoliv to bude v jeho zájmu zapotřebí. Vojenské vměšování se tak stalo normou bez ohledu na katastrofické výsledky všech jeho vojenských výbojů v posledních letech.
-Stabilita a mezinárodní systém byly rozvráceny bombardováním Jugoslavie, intervencí v Iráku, útoky v Libyi i válečnickou blamáží v Afganistánu.
-Na pravdu nemá nikdo monopol.
přeložil PhDr. Lubomír Man