Turci místo IS bombardují kurdské separatisty, kteří bojují s islamisty

Luděk Prokop
21. 10. 2014     
Tak to je už zmáknutý k absolutní dokonalosti. Kurdové podporovaní a vyzbrojení z NATO. Členský stát NATO, Turecko, podporované Kurdy začíná kydlit, bombardovat. Do toho všeho Ukrajina a Islámský stát. S výjimkou vyvolených, pro nás všechny ostatní se rodí nepředstavitelná tragédie. Tragédie, která nemine ani zaťaté fandy sankcí proti Rusku, fandy z agónie vstávajícího ukrajinského fašismu.


Možná už mají v USA vykoumáno, ze kterých států se mají armády NATO postavit na jednu stranu a ze kterých států armády NATO se mají postavit proti nim. „Vyvolený“ Obama už to nějak okecá, vylže. (Na tu slabší stranu asi půjdou ti neposlušní, či méně poslušní).

My to můžeme mít, jako již všechno, zmatenější, komplikovanější a chaotičtější. Kousek naší armády by mohl být převelen na jednu stranu a druhá část naší armády proti ní.

A bude to tak spravedlivě. Konec konců, například část našich politiků často až militantně podporuje pučistickou vládu Ukrajiny a obrodu fašismu na Ukrajině a druhá část našich politiků je bázlivě opatrně neutrální. Část našich občanů podporuje pučistickou vládu Ukrajiny a obrodu fašismu na Ukrajině, druhá část občanů je vyhraněna proti fašismu velice příkře.

Nenalhávejme si nic. Situace je pro těžce zadlužené USA a zbrojní magnáty naprosto ideální.

Naše republika svobodných občanů, svobodně postavených proti sobě, (zatím a prozatím jen názorově), náš stát s takřka jednostranně zaměřenými masmédii a chaotickou politickou reprezentací, celý ten vývoj od procesu demoralizace, k procesu destabilizace až ke krizi, zjednodušeně od chaosu k válce, vzorově naplňuje.

Otázkou kardinální je, zda bude realizovatelný poslední stupeň daného vývoje. Normalizace. Tedy zda vůbec ještě bude co a koho normalizovat.