Výzkum důvěry v prezidenta z rukou jeho odpůrců nemůže být objektivní

23. 11. 2014        zdroj
Včera proběhla českými masmédii zpráva, že v listopadu důvěra v prezidenta Zemana strmě klesla. Informace vyšla z Centra pro výzkum veřejného mínění. Ve zprávě o studii, která tuto informaci uvádí, stojí, že ji zpracoval Daniel Kunštát – vedoucí katedry politologie a mezinárodních vztahů na CEVRO institutu, kde působí mj. Alexandr Vondra.

CEVRO Institut lze brát za jednu z institucí, skrze kterou u nás uplatňuje americká politika svůj vliv. Lze tak dobře zjistit např. za akcí či projektů, které pořádají, jako byla např. i tato: Panelová diskuse “Putinovo Rusko: kde jsou jeho hranice?”

Daniel Kunštát bývá jako uznávaný odborník zván do pořadů ČT, nebo je oslovován médii, jako např. TýdenHospodářské noviny. Tato média nepublikují obvykle názory lidí, které by odporovaly jejich pro-americkému zaměření.

Podobné napojení má i Centrum pro výzkum veřejného mínění. Zástupce vedoucího CVVM je např. Paulina Tabery, manželka Erika Taberyho, šéfredaktora Bakalova týdeníku Respekt, což je opět velmi pro-americké, proti-ruské a proti-zemanovské médium.

A nakonec: Počet dotázaných 1085 je takové číslo, že je možné z toho vykouzlit opravdu jakékoliv požadované výsledky.

Jediný jakžtakž důvěryhodný průzkum tedy stále zůstávají uplynulé prezidentské volby.