Proč nemá Obama vlastní kritické myšlení a spokojí se s tím, co mu našeptávají?


31. 12. 2014    zdroj
Finský politolog Jon Hellevig řekl, že americký prezident Barack Obama nemá představu o skutečné situaci v ruské ekonomice, pro kterou pád rublu neznamená katastrofu. Hlava Bílého domu byl uveden v omyl v souvislosti s hospodářskou situací v Ruské federaci, informuje RT.


Finský politolog se domnívá, že americký prezident Barack Obama je dezinformován v souvislosti s hospodářskou situací v Rusku. Je přesvědčen, že Rusko nic nevyrábí a žije pouze díky ropě a zemnímu plynu. Ve skutečnosti však není ekonomika Ruska omezena pouze na odvětví ropy a zemního plynu.

Expert poznamenal následující: “Ropa a plyn jsou důležité, dokonce velmi důležité pro ruskou ekonomiku, zajišťují její rozmach, ale v roce 2013 podíl ropy a zemního plynu na ruském HDP tvořil pouze 16%”.

Prezident USA je asi nezřídka uváděn v omyl a jsou mu podsouvány nějaké chybné údaje. Expert ale nevysvětluje, proč Obama neprojevuje vlastní zvídavost a kritický nadhled a spokojí se pouze s tím, co mu našeptávají.*

Přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová
* (představa finského novináře je naivní, je zcela vyloučeno, aby si někdo v tak vysoké funkci sám pořizoval nezávislé informace, na to nemůže mít čas, může jen pověřit kohokoli, aby mu dodal vlastní, jinou další expertýzu, pozn. red.)