NATO dodává Ukrajině staré sovětské zbraně a nejnovější zpravodajské informace

28. 1. 2015    zdroj
“Je možné s jistotou konstatovat, že NATO nemá jenom nějaký vztah k válce na Ukrajině, ve skutečnosti je aliance jednou z válčících stran,” řekl šéfredaktor časopisu “Národní obrana” Igor Korotčenko 26.ledna korespondentovi IA Regnum.


“Země NATO dodávají Kyjevu techniku, vybavení, a tuto skutečnost nikdo v podstatě neskrývá”, řekl expert. “Vojenská technika, která jde na Ukrajinu, je sovětská. Už v létě se vědělo, že NATO organizuje pravidelné dodávky techniky ze zemí východní Evropy. Oficiálně je už dávno všechno odepsáno, proto nejsou země NATO v důsledku těchto dodávek tratné. Kromě toho bychom neměli podceňovat tu skutečnost, že členské země aliance aktivně sdílejí s ukrajinskou stranou výzvědné informace. USA například pozorně sledují situaci na Donbasu prostřednictvím sputniků a poskytují Kyjevu získané informace. Dalo by se tedy říci, že tímto způsobem bojuje ukrajinská armáda ve spojenectví s blokem NATO.”

“V souvislosti s násilnou mobilizací na Ukrajině musí Rusko pomoci těm, kteří nesouhlasí s tímto šílenstvím”, dodal Korotčenko. “Tisíce mladých lidí nejsou ochotni zapojit se do bratrovražedného masakru a všemi možnými způsoby se snaží vyhnout se povolání do ukrajinské armády. Mnozí přejíždějí do Ruska. Moskva by jim měla poskytnout veškerou podporu včetně rychlého získání občanství.”

Poznámka překladatelky: “26. ledna V. Putin při besedě se studenty Báňského institutu v Petrohradě řekl, že by bylo možné v rámci zákona “prodloužit délku pobytu v Rusku určité kategorie osob, a to zejména ve vojenském věku”. zde

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová