O tom, že tragédie u Volnovachy je provokace ukrajinských bezpečnostních služeb nejsou pochybnosti


16. 1. 2015    zdroj
“Ukrajina předem naplánovala provokaci, aby zcela zdiskreditovala v očích mezinárodního společenství DLR a LLR (Doněcká lidová republika a Luganská lidová republika). Opakuje se stejná historie jako s malajským Boeingem, pouze počet obětí je mnohem menší,” řekl 15.ledna korespondentovi IA Regnum šéfredaktor časopisu “Národní obrana” Igor Korotčenko.


“Ne náhodou provedl Porošenko ve svém prohlášení paralelu mezi rozstřílením mikrobusu u Volnovachy a teroristickými útoky v Paříži, řekl expert. Kyjev nyní bude se svými protektory z USA usilovat o přijetí usnesení v Evropském parlamentu o uznání LLR a DLR teroristickými organizacemi. V souvislosti s šokem, který nyní zažívá francouzská a ostatní evropská veřejnost, je tento problém dnes naléhavější než kdy jindy.”

“O tom, že tragédie u Volnovachy je provokace ukrajinských bezpečnostních služeb, nejsou pochybnosti, řekl Koročenko. Pochybnosti o autorství domobranců vznikly okamžitě dokonce mezi Ukrajinci. Mnohá fakta naznačují, že střelba byla vedena zblízka, takže o nějakých “Gradech” nemůže být řeč. Ale vzhledem k obrovskému tlaku vlády Ukrajiny na média není pochyb o tom, že občané této země a také občané Evropské unie to všechno uvidí ve světle pro Kyjev potřebném. Prý jsou DLR a LLR teroristé, zločinci na způsob “Al-Káidy”, a žádné jednání s nimi v zásadě není možné vést. To vše se děje, zaprvé, v rámci zahájení další fáze tzv. protiteroristické operace, a zadruhé, aby Evropský parlament přijal rezoluci, který přizná republiky Donbasu teroristickými subjekty. ”

“Zda bude taková rezoluce přijata, lze zatímco těžko říct, dodal expert. V Evropském parlamentu je dost zdravě myslících lidí, jednomyslné rozhodnutí proto určitě nebude. Nejen to, s největší pravděpodobností rezoluce nyní přijata nebude. Kyjev a Washington nicméně budou všemi možnými způsoby usilovat o její přijetí. Nastoupí informační tlak, znovu a znovu se bude provádět paralela s pařížskou tragédii. Pro Spojené státy i pro Ukrajinu, která je na nich zcela závislá, to je nyní operativní priorita.”

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová