Porošenko se bojí, že se ze všech ukrajinských vojáků stanou McCainové

12. 1. 2015    zdroj
Podle poslance Kyjevské oblastní rady za stranu “Svoboda” Alexandra Aronce se Francie “úspěšně vypořádala s terorismem”, protože to byla politická vůle vedení země. Vítězství na Ukrajině nechce samotný prezident Porošenko.

“Na východě je válka. Volby už dávno proběhly a Porošenko měl dávno vyhlásit válečný stav alespoň na Donbasu”, napsal ve svém Facebooku Aronec.

“I kdyby to nevedlo k rychlému vítězství, měl by tento stav pozitivní výsledky pro budoucnost Ukrajiny. Vezměme v úvahu jen možnost ustavování dočasné vojenské správy ve městech a vesnicích, kde je vyhlášen válečný stav.

Fakticky by značná část mužstva dobrovolnických praporů získala neocenitelné zkušenosti v řízení měst a značná část místních funkcionářů, kteří doposud řídí orgány místní samosprávy, jsem si jist, by už dávno seděla v místech ne tak příjemných,” domnívá se poslanec.

Řekl, že zástupci Ozbrojených sil Ukrajiny mohou ohrožovat ukrajinskou moc.

“Bývalí vojáci, až se vrátí domů, změní Ukrajinu k lepšímu: dříve či později, až válka skončí, se tisíce vojáků s neocenitelnými zkušenostmi s řízením měst, vesnic vrátí domů. Rozhodně značná část z nich bude nucena hledat si práci – a s takovými zkušenostmi půjdou do zastupitelstv, stanou se starosty a jsem si jist, že velmi brzy zavedou pořádek, zastaví korupci. Ostatně, stejní bývalí vojáci USA jsou nyní úspěšnými politiky – uveďme si alespoň senátora McCaina”.

Podle nacionalisty by taková situace ohrozila současnou ukrajinskou vládu.

“Samozřejmě že takové vyhlídky se nelíbí současné vládě, která se postavila do čela finančních toků vlády předchozí, proto dnes úspěšně odsunula téma válečného stavu do pozadí,” domnívá se Aronec.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová