Putin: Rok bude takový, jaký ho uděláme sami

1. 1. 2015 ruvr.ru
Vladimir Putin – novoroční blahopřání
Ruský prezident tradičně blahopřeje za odbíjení kremelského orloje občanům své země k Novému roku. Vladimir Putin poděkoval obyvatelům Ruska za jejich jednotu a solidaritu a zdůraznil, že v novém roce mnohé záleží na nich samotných.
Připravili jsme pro vás plné znění novoročního blahopřání ruského prezidenta.

Drazí přátelé!

Za několik minut nastane nový rok 2015.

Jako vždycky čekáme netrpělivě na tento svátek, něco si přejeme, dáváme si navzájem dárky, působí nám radost nádherná tradice oslav Nového roku v rodinném kruhu, s lidmi, kteří jsou nám blízcí, s přáteli. Ovzduší dobra, pozornosti a štědrosti zahřívá naše srdce, která jsou otevřená pro dobré záměry a ušlechtilé skutky, naplňuje nás nadějí.

Teď samozřejmě každý myslí na to, aby se měla dobře jeho rodina, přeje zdraví a štěstí svým příbuzným. A štěstí a úspěch každého člověka je základem prosperity našeho Ruska.

Láska k vlasti je jedním z nejsilnějších citů, který nás nadnáší. V plné míře se projevila v bratrské podpoře obyvatel Krymu a Sevastopolu, když se pevně rozhodli, že se vrátí do svého rodného domu. Tato událost navždy zůstane jedním z nejvýznamnějších mezníků našich dějin.

Drazí přátelé!

Teď, kdy shrnujeme výsledky uplynulého roku, bych vám chtěl upřímně poděkovat za semknutost a solidaritu, za hluboký smysl pro pravdu, čest, spravedlnost, za odpovědnost za osud své země, za připravenost hájit zájmy Ruska, být spolu s ním ve dnech triumfu i v době zkoušek, usilovat o splnění našich nejodvážnějších a nejrozsáhlejších plánů.

Ještě před několika lety nám Olympijské hry v Soči připadaly jako sen. A ten se nejen prostě splnil: nejen že jsme připravili a uspořádali tu nejlepší zimní olympiádu v dějinách, ale také jsme v ní zvítězili. Na tomto vítězství mají zásluhu všichni občané naší země: jak samotní olympionici, tak i ti, kdo jim fandili.

V nadcházejícím roce budeme muset společně řešit mnoho úkolů a rok bude takový, jaký ho uděláme sami, nakolik efektivně, tvořivě a rezultativně bude pracovat každý z nás. Jiné recepty prostě neexistují. A musíme splnit, realizovat všechno, co jsme si naplánovali – kvůli sobě, kvůli našim dětem, kvůli Rusku.

Přátelé! Nový rok už klepe na dveře. Je načase ho uvítat a říci svým blízkým hřejivá slova. Poděkovat jim za pochopení a za to, že je na ně spolehnutí, za trpělivost a starostlivost. Čím víc bude dobroty a lásky, tím větší bude naše sebedůvěra, tím budeme silnější, a to znamená, že určitě dosáhneme úspěchu.

Všechno nejlepší v novém roce 2015!