Ministr informací Ukrajiny začal velet trollům a uložil jim první úkol

27. 2 2015    zdroj a zdroj
Na internetu se objevil první úkol pro tzv. “internetová vojska”, o jejichž zřízení již dříve informovalo Ministerstvo informační politiky Ukrajiny. Uživatel Facebooku Alexandr Klimaševskij, student Institutu žurnalistiky T. Ševčenka, zveřejnil screenshot dopisu štábu informačních vojsk Ukrajiny.


Účastníci internetových vojsk jsou vybídnuti k registraci nové poštovní schránky (ale ne v ruské službě) a zřízení nového účtu v sociálních sítích Facebook, Twitter, Spolužáci, Vkontaktu se skutečným jménem a příjmením. Dále jsou vybídnuti, aby vyznačili jako bydliště jedno z měst na Donbasu a Krymu a aby do fotoalba stáhli záběry “rodného” města, které si mohou najít ve vyhledávači Google. Pak mají překopírovat několik textů na nepolitická témata z jiných stránek a také udělat několik zápisů “ze života”.

Autoři dopisu upozorňují, aby “internetoví vojáci” nedoplňovali víc jak 10 nových přátel za den, ale čím víc přátel na Facebooku bude, tím lépe.

Na závěr jsou vyzváni, aby se zaregistrovali k odběru veřejných stránek nebo skupiny “rodného města” uživatele a čekali na další úkol z ministerstva informací.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová