Pane Bože, to jsou zase žvásty! (aneb když čtenáři válcují novináře)

24. 2. 2015, Petr Ďoubalík, zdroj: novinky, Vox Popapuli

Seznamovské Novinky mi nikdy neodpověděly, když jsem se dotazoval na jméno konkrétního člověka, který spáchal jejich nepodepsaný článek. Svým dílem se má člověk pyšnit, není tomu tak ale v prostředí internetového Seznamu. Ani teď tedy netuším, kdo dokázal napsat o tom, jak zlý Putin zlevnil po celém světě ropu.

Protože to považuji za jeden z rekordů v disciplině “naprostá blbost”. Bylo by to moc smutné, nebýt čtenářů, kteří představují obrovskou zdravou protiváhu. Vybral jsem několik reakcí na článek (několik “nejnovějších” a několik “nejstarších”. Lze předpokládat, že i další názory budou podobné. Pro vyváženost jsem ponechal i 3 názory opačné, věřím, že se hravě zorientujete.

A ještě bonbónek jako bonus: Hlupačka Jen Psaki (mluvčí ministerstva zahraničí USA), která nás více než rok ujišťovala, že za vše, ale za úplně vše, může vždy Putin, otěhotněla. Jsem nervózní. Kdo za to může? Že by…?
Současně Psaki povýšila a její “humor” nám tedy bude v budoucnu chybět. Ale je možné, že se stane jedna věc. Když lidé založí rodinu, vstoupí do další etapy života. Často dostanou i rozum. Moc bych to hlupačce Psaki přál.

Ten dnešní článek najdete pod názvem (viz též zdroj):
Ukrajina nakupuje zbraně u Arabů, ti se podle Porošenka Putina nebojí
Píše se v něm krom jiného:
Ukrajinský prezident Petro Porošenko během své současné návštěvy zbrojařského veletrhu v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech dohodl dodávky zbraní pro ukrajinskou armádu. Porošenko podle agentury TASS ohlásil, že Ukrajina na veletrhu uzavřela dvacítku kontraktů na dodávky zbraní.
…„Arabové, na rozdíl od Evropanů a Američanů, se nebojí hrozeb Putina o rozpoutání třetí světové války v případě dodávky zbraní a vojenské techniky Ukrajině. Navíc je jasné, že mají své vlastní účty s Putinem, přihlédne-li se k poklesu cen ropy skoro na polovinu a k nestabilitě po celém světě, která překáží rozvoji Spojených arabských emirátů. A tak to (dodávky zbraní Ukrajině) bude jejich malinká pomsta,” uvedl o výsledcích Porošenkovy cesty poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko podle zpravodajského serveru lenta.ru….

Místo podpisu redaktora Novinek je pouze: ČTK (Česká tisková kancelář – asi)

A takové vysvědčení dostali novináři od čtenářů:

J.K., Ústí nad labem
Nevyplácí důchodce, nemá na plyn, ..atd, ale na vraždění mu USA a jeho užiteční idioti z EU a NATO posílají peníze? !!!!!!!!!!

J.M., Plzeň
Tak mě objasněte pravdivost této zprávy!? Ukrajina dle vašeho vyjádření uzavřela velké kontrakty na “obranné zbraně” S EVROPSKÝMI, AMERICKÝMI A BLÍZKOVÝCHODNÍMI FIRMAMI!!! Od které doby Saudové vyrábějí zbraně? Vždyť je kupují od Západu i Východu!!! Tak od kterých zemí je Ukrajina kupuje? A proč je kupuje, když zároveň píšete, že Ukrajina bude za desítky milionů dolarů zbraně vyvážet??? A za čí peníze je kupuje, když nemá na plyn, sociální výdaje, atd. Opět za peníze EU, MMF, kteří jim tzv. půjčují??? Nějak se v těch lžích všichni začínáme ztrácet!

O.L., Hradec Králové
Proto by to chtělo další půjčku z EU. Chce se mi zvracet kam až to došlo.

Ing.V.V., Prostějov a P.N., Brno
Pokud vím, tak ropu stlačila dolů OPEC. Tak nevím, jestli ten blábol vymysleli Ukrajinci, nebo autor článku. Každopádně další projev toho, že fašisti jsou opravdu nevyzpytatelní a nebezpeční a jenom blázni je můžou podporovat.
Přesně o tom píšu a zdejší havloidi si myslí, že to zaplatila UK? EU, bloudi havloidní a potažmo i vy a my všichni! Jen se divím, že už jim a tím i nám Putin ty kohoutky nezavřel – jen tak na zkoušku! A uvidíme, ty řeči, jak jsme soběstační!!!

J.M., Chomutov
To je zas blábol podplacených riťozávrtů z US Embasy. Navíc jsou to makovice vypatlaný protože neví, že za těch pár švestek co tu píšou si koupí tak asi jednu moderní stíhačku. Kdyby radši koupil něco pro lidi. Taky je vidět, že mají asi peněz dost, tak ať jsi jdou pro půjčku někam jinam.

R.J., Praha 2
Posedlí koupí třeba u teroristů nebo u IS a najmou na zabíjení svých spoluobčanů. A za naše, potažmo EU peníze. K nevíře!

M.R., Litoměřice
Arabové se nebojí, no jasně, u nich ta případná válka nebude, byla by v Evropě!

Z.D., Hořice v P. 
Ještě hochovi nějak nedošlo, že hlavní příčinou občanské války na Ukrajině je on, Jaceňuk a další fašouni v samozvané vládě. Je zajímavé, že od roku 1990 do roku 2012 klesl hrubý domácí produkt Ukrajiny o 30%. Jak by mohl růst, když v tom středověku vládnou oligarchové, kteří na úkor lidí bohatnou, mají své armády a finance ukládají do mafiánských bank západní Evropy. Tahle shnilotina bez jakýchkoliv pravidel by chtěla do EU? To je snad sranda. V takovém bordelu se dělají puče nejlépe.

P.B., Město Albrechtice
Na to má Ukrajina plné právo. Jak se mezi sebou Ukrajina a Arabské země dohodnou, je jen jejich věc. Jistě společnou cestu najdou, hlavně, když jde o Rusko, Putina. Putin má vroubky snad všude na světě. To, kde se Ukrajina ocitla, je vina Ruska, ať jde o finanční krach, nebo válku. Celému světu dochází (krom zdejších tydýtů a komoušů), že předchozí proruská vláda pod velením Ruska přivedla Ukrajinu tam, kde se dnes nachází a málem ji celou ukradli, riziko tady ještě je a je otázka času, kdy Ukrajinu dovybaví i zbytek světa. Ukrajině se musí pomoct, zatím si našla silného partnera a zdejší tydýti, komouši se bojí, že bude mít Rusko, Putin bebínko :))

V.M., Silůvky
Porošenko dlouho se takto usmívat nebudeš! Máš to Spočítané a dokonce od vlastních!

Ing.V.V., Prostějov
Úsměvný článek na JereváNovinkách, jako vždy, hlavně to selfie Porošenka se slimáky – “Obranné zbraně” – jako Havlovo humanitární bombardování Srbska! A Novinky – zlevnění ropy nebyl čin Arabáčů, ale Uncle Sama – jako sankce proti Rusku – ovšem postihl těžaře z USA a z ropných písků – nulová rentabilita této těžby je minimálně 60,-USD/barel – a Arabáči jen řekli, že se jim těžba vyplatí i při ceně 20,-USD/barel! Tak co to tu píšete za hověziny!!! A jestli Porošenko bude dál zabíjet vlastní lidi, bude brzy viset na kandelábru! Kdepak máte tetku Tymošenkovou a Klička? Sedí někde v USA, ne? Než takové hověziny vypustíte, měli byste si o tom něco vyhledat, redaktoři! Ale to vy asi nesmíte, že? Hnus!

I.K., Zlín
Otázka je, kde na to berou, když neměli ani na zaplacení za ruský plyn.

J.V., Svoboda nad Úpou
Který magor napsal tenhle nesmysl?

Z.U., Milovice
A co s nima chce dělat? Je přiměří, né? Nebo tu něco smrdí?

I.H., Vsetín
Bolševici pukněte…
Z.S., Vřesina
Zatím puká Ukrajina, po 24 letech vlád pravice a oligarchů. Zajímalo by mě, z čeho Ukrajina ty zbraně kupuje, když po 24 létech vlád pravice zbankrotovala, peníze nemá na nic, tedy VŮBEC NA NIC, a žebrá o peníze v EU a USA. TO SE JIM TO ZBROJÍ, KDYŽ JIM JINÍ PŮJČUJÍ. Nebo darují? NO JO, KLASIKA, PRAVICE VLÁDNE TAK DLOUHO, NEŽ JIM DOJDOU PENÍZE TĚCH DRUHÝCH. Jinak se přimlouvám o to, aby zbrojní, finanční, právní a chemický specialista prodal na sekeru pár svých kvalitních padáků.

V.D., Kadaň
Ještě nedávno vykřikoval, Ukrajina je Evropa. Chudák, už má dost.

M.B., Ostrava
Porošenko mi připomíná našeho Havla… To si opravdu amíci musí vybírat do čela států jen samé duté ignoranty?

P.M., Hradec Králové a J.B., Králův Dvůr
Dost dobře jsem nepochopil, jak může Putin za nízkou cenu ropy, kterou se tady novinkový pisálek ohání.

Odpověď se skrývá v reklamě na nejmenovaný nealkoholický nápoj. Kryndy pindy limonáda.

K.K., Plánice
Myslím, že velmi brzy navštíví Porošenko i Islámský stát a bude hledat fašistické spojence.

B.K., Liberec
Je třeba zabít krtka.

J.K., Praha reaguje na V.B., Kladno
Jsem spokojená. Naše vláda se rozhodla alespoň finančně pomoci Ukrajině, když jim zatím nebude posílat zbraně. Firma mého tatínka na Ukrajinu 6. března vypravuje dva kamiony s humanitární pomocí, na kterou se složili všichni naši zaměstnanci. Jsem na ně hrdá.

Vy máte vize jako Porošenko. Není to infekční?

M.P., Trhanov
Tento oligarcha se spojí třeba s čertem, jen aby se udržel u moci. Třeba i s islamisty. Ubozí Ukrajinci, co vás asi čeká a nemine pod takovým velením!

Z.H., Brno
Porošenko je nezodpovědný politik, je to zkrátka podnikatel. Arabové jsou v roli překupníků.

J.K., Brázdim
Pane bože, to jsou zase žvásty!

Co dodat?
Lidé diskutující, nadále bděte. Milujeme vás!