Shromáždění a pochod “Antimajdanu” v Moskvě: “Ameriko, nech si svůj Majdan!”

22. 2. 2015      zdroj
V Moskvě proběhlo na náměstí Revoluce shromáždění s koncertem hnutí “Antimajdan”, věnované výročí změny státní moci na Ukrajině. Živé vysílání akce bylo na televizním kanálu “Rossija 24”. Moderátory shromáždění byl spisovatel Nikolaj Starikov a zpěvačka Vika Cyganova. Akce se zúčastnili zástupci veteránů a mládežnických organizací, kozáci a motorkáři. Někteří aktivisté přijeli do hlavního města z jiných regionů. 


Na shromáždění vystoupily známé osobnosti, například Julija Čičerina, vůdce “Nočních vlků” Alexandr Zaldostanov, lépe známý jako Chirurg, zástupce “Uralvagonzavoda” a matka jednoho ze zabitých v Oděse.

 Organizátoři napočítali na shromáždění 50 tisíc účastníků. Informovala o tom agentura TASS. Ministerstvo vnitra oznámilo, že na demonstraci přišlo 35 tisíc lidí (poznámka překl.: později byla oznámena účast 40 tisíc osob). Akce byla dohodnuta s městskými úřady jen na 10 tisíc lidí. Konala se pod heslem “Majdanu je rok. Nezapomeneme, neodpustíme!”. Demonstranti šli ze Strastného bulváru na náměstí Revoluce, kde se konalo shromáždění.

Účastníci drželi transparenty s hesly “Rusko a Čečensko – vzor boje proti mezinárodnímu terorismu”, “Ameriko! Vezmi si Majdan pro sebe”, “Putine, jsme s tebou”,”Jsme Donbas”.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

Ukrajinská a ruská propaganda: 
 Než se vypraví na Antimajdan: