Volte ČSSD jen tehdy, pokud v ní nezůstane Zao Ce-tung Zaorálek

Břetislav Olšer
9. 2. 2015 blog idnes

Prof. Oskar Krejčí má opět hlavu v pejru; znovu prezident Miloš Zeman, vlastně dozvuky jeho projevu při příležitosti pražské konference o holocaustu, kdy vyzval ke společné vojenské akci s účastí členů Rady bezpečnosti OSN. A to znamená včetně Ruska. „Máme-li zabránit superholocaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni,“ řekl prezident a razantně se proti postavil ne hej počkej obecní zbabělec, ale šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek.

A česká média jen plivají po Zemanovi, ne po Zaorálkovi… Jednou jsem se v Paříži setkal s jeho paní v rozvodu s ním, slovo dalo slovo a od té doby mám při stěžejním pohledu na charakter této ministerské bytost jasný názor, viz. důkaz: „Nenechme se zjančit teroristy. Takže máme vyhlásit křižáckou válku? Ale proti komu a kam potáhneme? Proti džihádistickým skupinám od Senegalu po Somálsko, proti Libyi, Jemenu až po Pákistán? Nesmysl! My musíme především uhájit a ochránit náš normální život, který tady v České republice, v Paříži, v Evropě žijeme,“ napsal na Twitteru. Takže vraždící teroristé pouze jen dělají, že podřezávají svým nepřátelům krky a podpalují je jen tak, aby náš tou “maličkostí” jen zjančili…? Může si ministr zahraničí vůbec dovolit tak stupidní řeč, když veškerá ta hrůza se už děleje pár set kilometrů od Česka, jejímž prezdentem není Zaorálek, naštěstí, ale Zeman?

Jeho reakce přivedla politologa Krejčího k utvrzení názoru: „Je to jen další ukázka toho, že pan ministr vůbec netuší, o čem mluví. Splete si Islámský stát a islámské militanty. Myslím, že už čas nazrál na tezi: „Nikdo by neměl v žádných volbách podpořit sociální demokracii, dokud nevymění ministra zahraničních věcí. Ministr upřednostňuje vlastní kariéru nad národními i stranickými zájmy.“ Ovšem submisivní Zaorálek mele dál svou: „Naše pozice vůči konání referenda na Krymu je jednoznačně odmítavá i s ohledem na podezřele vysokou účast, která nekoresponduje s bojkotem referenda části obyvatel Krymu. Těmito kroky je zpochybňován bezpečnostní řád regionu, ve kterém žijeme,“ tvrdí odpůrce amerického radaru v Brdech, jenž dělá, že nevěří výsledkům krymského referenda.

Plantá věci páté přes deváté; Když ne referendum podle ústavy, tak zase je rusky mluvících občanů Krymu nějak moc najednou šťastných a spokojených, to se přece v kapitalismu nenosí. Lidé se musí trápit, volat o pomoc, být bez práce, bez zdravotního pojištění… Připojení Krymu k RF je dle něj zločin a agresivní anexe. Přitom ve své anální politice už má svého nového Big Brothera za oceánem.

A byl to ten samý obrtlík Zaorálek, co zároveň podepsal existenci Tibetu jako nedělitelnou součást ČLR, resp. nepodporuje samostatnost Tibetu v jakékoli jeho podobě. Prostě celá ta situace dvou míšeňských jablíček Krym-Tibet učinila ze Zaorálka schizofrenika. Má totiž dva diametrálně odlišné názory; odmítavý postoj k připojení Krymu k Rusku, ale zároveň horempádem podepisují existenci Tibetu jako nedělitelnou součást ČLR. Poněkud dvojaký pokus zabít dvě mouchy jednou ranou… Ve vládě Bohuslava Sobotky by prezident Miloš Zeman podle svých nedávných slov vyměnil dva nebo tři „slabší kusy“. Pro Českou televizi řekl: „Každý premiér občas obměňuje svůj tým, vyřazuje tzv. slabší kusy.” Měl patrně na mysli “výhledovou výměnu” ministra zahraničí Zaorálka za svého ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka, exvelvyslance v Indii, Austrálii, Maledivách, Bangladéši, Nepálu, Srí Lance a při OSN…

Jak to bylo pohádko, když s odřenými ušima zvolený ministr zahraničí ČR Zaorálek řekl ve svém prohlášení ze 7. února 2014, že považuje nynější situaci na Ukrajině za nepřijatelnou. Nelze souhlasit s mučením, zastrašováním a bitím lidí a je nutné tamní represivní mašinerii zastavit. Současně vyzval prezidenta Janukovyče a ukrajinské úřady, aby vyřešily situaci, propustily vězněné, vyšetřily, kde jsou zmizelí, a potrestaly pachatele násilí. Přitom vše bylo na Majdanu s “banderovskou revolucí” zahájeno s posvěcením EU a USA, potažmo NATO. Dnes odmítá volyňské Čechy, kteří se chtějí vrátit do Česka… (Jak Janukovyč mučil, zastrašoval a bil nebohé Ukrajince… ttp://www.youtube.com/watch?v=qtqQeJ315nw)

Doufám, že dojde k řešení poměrů na MZ po další trpké zkušenosti se Zaorálkem, kdy pravil, že volyňští Češi z ukrajinské Žytomyrské oblasti netouží odcházet do Česka, jelikož situace v regionu je k tomu ani nenutí. Zaorálek zkrátka “zjistil”, že nejde o politické důvody, ale o důvody ekonomické, resp. volyňští Češi žádají pomoc s hledáním práce a bydlením v ČR proto, že na Ukrajině budou muset zanechat majetky bez náhrady a že značná část z nich byla ukrajinskými nacionalisty vyhozena z práce, protože naši krajané nebyli příznivci Majdanu. Situace se vyostřuje; potenciální repatrianti si stěžují na špatnou komunikaci s českou ambasádou na Ukrajině, navíc požadují, aby seznam rodin nebyl předán ministerstvu zahraničí, ale ministerstvu vnitra, což prezidenta Zemana roztrpčilo, jako každá nevole bývalých rodáků vůči české diplomacii. http://www.liveleak.com/view?i=34e_1392746107

Zcela razantní jsou slova profesora Krejčího:… „Nikdo by neměl v žádných volbách podpořit sociální demokracii, dokud nevymění ministra zahraničních věcí.“… Nicméně v tomto ohledu, nelze absolventa fakulty „Marxisticko-leninská filozofie a politická ekonomie“, ani jeho názorové veletoče, (viz předvolební razantní odmítání radaru), oddělit od ČSSD jako takové. Nelze tedy podmiňovat volební hlas pro ČSSD pouhou výměnou filosofa Zaorálka na postu ministra zahraničí. Fiktivní představa, že by korouhvička Zaorálek mluvil a konal v nesouladu s celou stranou, potažmo v nesouladu s jejím předsedou, by evidentně vybočila z jakékoli reality.

Prof. Krejčí ve svém komentáři pokračuje: “Výměna ministra zahraničních věcí, může sotva anulovat nanejvýš hanebné, ostentativní ignorování zřetelných fašistických symbolů a insignií, včetně vyvěšování obrazu a zdvihání odkazu fašistických vůdců a dalších souvisejících projevů fašismu na Ukrajině, včetně násilí. Ani upálení více než padesáti proruských aktivistů v Domě odborů v Oděse a ubíjení těch, co vybíhali z hořícího domu, železnými tyčemi, které přece jen trochu znejistilo svět masírovaný mohutnou mediální protiruskou ofenzívou hlavních západních médií, s našimi politiky, včetně představitelů ČSSD, stejně jako masmédii u nás působících, nijak viditelně nehnulo. Tohle všechno přeci nejde házet na triko pouze Zaorálkovi a určitě by nemělo být zapomenuto ani v případě, pokud by sociální demokracie, v nějakém opožděném pudu sebezáchovy, vyměnila ministra zahraničních věcí. Zapomenut by neměl být ani kotrmelec, ohledně siláckých předvolebních slibů ve věci revidování absurdního zákona o tunelu, falešně i podvodně nazývaného církevní restituce. Kotrmelec v podobě uzavření koalice s lidovci, kotrmelec zastírající lež předvolebního slibu. ČSSD by neměla ztrácet svoji skutečnou tvář výměnou ministra zahraničních věcí, konec konců, by tím opět dala za pravdu našemu prezidentovi…”

Vzpomínka na Kyjev… Snímek Břetislav Olšer

Kvůli Zaorálkovým agresivním projevům ve sněmovně a také díky jeho vášnivému studiu marxismu-leninismu na Filosofické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně, se mu začalo říkat Zao Ce-tung. A jeho priority v zahraniční politice v roce 2009? Patřilo mezi ně mimo jiné změnit způsob chování České republiky v EU, nepodporovat další rozšíření NATO, zabránit výstavbě radaru v Brdech či připravit strategii odchodu našich jednotek z Afghánistánu. Neváhal riskovat, že bude spatřen a metaforicky pověšen s těmi složkami hnutí Ne základnám, které BIS pravidelně uvádí v seznamech levicových extremistů.

Dnes se Lubomír Zaorálek stal někým; ta politická nekonečná moc. Mohl si pozvat na kobereček ruského velvyslance v Praze a okamžitě to učinil, aby mu mohl dát řádný “kartáč” kvůli Ukrajině. Zao Ce-tung je tedy ministrem zahraničí ČR. Jde o pozici, kdy se předpokládá diplomatická prozíravost; pokud ji politik nevlastní, měl by se krotit ve svých konstatováních. A to se socialistovi Zaorálkovi po čertech nedaří. Možná si vzpomene na svá slova: „Není možné, aby do členských zemí Evropské unie mohli jezdit lidé, kteří nesou odpovědnost za násilnosti na Ukrajině,” řekl ministr Zaorálek. Tím mířil na ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. Ale určitě nezapomněl ani na svá pokrytecká slova právě o Tymošenkové, která pronesl v roce 2012 pro Lidové noviny a tucet dalších médií; zopakoval jsem je zde asi dvacetkrát v naději, že si najde čas, aby tato slova vysvětlil, doplnil či se diplomaticky omluvil; bývalé premiérce či lidem, že si liboval, jak tento plynový podvod přece pomůže Česku…. Marnost nad marnost, tak pomatené máme sekretáře státu českého…:

„Ten první případ, za který byla odsouzena na sedm let, se týká smlouvy s Ruskem o plynu, jež byla uzavřena v roce 2009. Trest stihl Tymošenkovou v podstatě za to, že smlouva je nevýhodná pro Ukrajinu. My bychom si měli připomenout, že podpis smlouvy byl naopak výhodný pro nás, protože také díky jemu začal téct plyn do pomalu zamrzávající Evropy. Zároveň byla Tymošenková obviněna z daňových úniků, protože vyváděla prostředky na Kypr. Je velmi pravděpodobné, že překračovala zákonný rámec Ukrajiny. Před Tymošenkovou se otevírá další kauza: vražda Jevgenije Ščerbakova a jeho manželky. Může se opravdu stát, že z vězení už opravdu nevyjde…“ Slyšel tento mírumilovný rozhovor Tymošenková, zareagoval na něho…? Proč se neptají jednostranně zaměřená česká média? http://video.idnes.cz/?idVideo=V140325_092028_tv-zpravy_krr

Rychlokvašný ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, co si hraje na četníky a zloděje, přičemž sám nemá zdání, zda je zloděj nebo četník, mluví o sankcích vůči Rusku. Copak ten nebohý chlapec, který se omylem dostal na post šéfa české diplomacie v době, kdy je pro něj dobrodružství války doslova za rokem, neví, že Česká republika nemůže sama od sebe, jen tak mírnyx dírnyx, zavést žádné sankce proti nějakému státu. Že musí jít napřed do Rady bezpečnosti OSN, tam Rusko zažalovat a Rada bezpečnosti se může rozhodnout o uvalení sankcí. Tak to upravuje Charta OSN. Lubomír Zaorálek přece musí vědět, že na sankce nemáme nárok, jak zdůrazňují zásady, které stanovuje mezinárodní právo.

Vyznavačem marxismu-leninismu prý nikdy nebyl, spíš svatého Tomáše Akvinského, řečeného Andělský doktor. Těžko si uvnitř sociální demokracie představit radikálnější postoj; asi nečetl vyjádření dalajlámy: “Pořád jsem marxista. Marxismus má morální etiku, zatímco kapitalismus je pouze honbou za ziskem… Komunistický režim v Číně přinesl jejím obyvatelům neslýchaný blahobyt…” Kdyby byl kompetentním ministrem zahraničí, neušla by mu tato informace, která mj. zazněla na placené přednášce v New Yorku: “Toužíme po mírovém spolužití s našimi čínskými bratry a sestrami,” Zároveň dodal, že namísto nezávislosti by byl rád, aby tibetská provincie získala v rámci Číny větší autonomii a respekt pro kulturní a náboženské otázky. “Pořád jsem marxista. Marxismus má morální etiku, zatímco kapitalismus je pouze honbou za ziskem… Komunistický režim v Číně přinesl jejím obyvatelům neslýchaný blahobyt… Milionům lidí se životní úroveň zlepšila … ovšem je nutné najít východisko mezi životní úrovní a svobodou. Až dosud se většinou spoléhá na násilí…“

V rozhovoru pro New Yorku Times Dalajláma potvrdil, že jeho bratr s odbojáři dostali peníze i výcvik od CIA, jež se v roce 1956 rozhodla udělat z Tiberu baštu proti komunismu v Asii. Mao byl v roce 1950 pod tlakem Moskvy a souhlasil s účastí Číny v korejské válce, i když to zablokuje jednání o Tchaj-wanu. Čína v Korei ztratila na 200 tisíc vojáků, padl i nejstarší Maův syn. Válka ale ukázala, že Čína je schopná USA vzdorovat a USA se proto rozhodly Čínu destabilizovat.

Dalajláma se svým přítelem přes duchovno Šóko Asaharou, vůdcem sekty Óm šinrikjó… V roce 1995 obletěla svět zpráva o útoku bojovým plynem na tokijské metro. Za útokem stála sekta Óm šinrikjó a její vůdce Šóko Asahara. Vypustili bojový plyn sarin; zemřelo „jen“ 13 lidí a stovky byly zraněny, mrtvých mohly být tisíce.

Zaorálek je novodobý obrtlík, kdy musí jako zástupce členské země v Alianci hájit post NATO na ukrajinských hranicích s Ruskem, takže musí hledat záminky, jak za každou cenu kritizovat porušování lidských práv na východu Ukrajiny, kdežto Čína, nejbohatší země světa a jeho ústřední věřitelka, vyžaduje vlídné zacházení; peníze jsou v důležitosti vždycky až na prvním místě. Proto o lidských právech a Tibetu ani muk. I taková je dvojí tvář českého šéfa diplomacie, co na druhé straně odsoudil anexi Krymu Ruskem a přidal, že se Putin chová stejně jako kdysi Hitler; ten se taky po obsazení Československa prohlašoval za našeho přítele, co mu stačí Sudety, a do půl roku poté vedl válku s celým světem… Všechna tato tvrzení jsou sice lichá, přesto zanechávají jistou pachuť z vynuceného pokrytectví… http://olser.blog.idnes.cz/c/401232/Bude-16-brezen-vyhlasen-Svetovym-dnem-plivani-po-Putinovi-a-Rusku.html

Pro připomenutí nyní uvedu panu Zao Ce-tungovi, že když fandí nejarogantnějšímu prezidentu Spojených států Reaganovi, jenž úspěšně provedl invazi na Grenadu, a jeho pojmenování Sovětského svazu Říší zla”, jen pár odkazů z historie USA, trvající sice necelých 250 let, co jako Říše dobra” pro svět vykonaly. Proč o tom nenapíše prof. Putna svoji esej?: 200 let terorismu

Škoda, že Zaorálek nechce vědět nic zlého o svém živiteli. Americká Říše dobra měla svůj mírový vztah k zemím, které i po 2. světové válce bombardovala. Cílem poválečného bombardování Spojenců bylo od prvopočátku zničit životní úroveň napadené země, její zdravotnickou infrastrukturu, její školy a nemocnice, její systém dodávek vody. A pak to vše zlikvidované „znovu vybudovat“ za pomoci dárců a věřitelů, pod záštitou MMF a Světové banky. Mezitím investoři a dárci nastoupili na pozice v duchu hesla: „Válka je dobrý byznys.“

NATO, Pentagon a ve Washingtonu sídlící mezinárodní finanční instituce (IFI) působí za úzké koordinace. To, co bylo Spojenci zničeno, bude obnoveno, a financováno vnějšími věřiteli zničených států pod hlavičkou „Washingtonského konsensu“. Diktát „volného trhu“ je nutnou podmínkou pro zavedení západního stylu „demokratické diktatury“. Stačí jen bratru pár desítek tisíc náletů, desítky tisíc útoků na civilní cíle, včetně obytných oblastí, vládních budov, vodovodního systému a elektráren. Válečnický tanec politických zvrhlíků…?

Jistě našeho ministra zahraničí bude zajímat, jak jeho Říše dobra mírumilovně zacházela se svými nikdy neobviněnými vězni: Bush ml., Cheney i Riceová věděli

Slyšel jako ministra zahraničí třeba o tomto pouze americkém zbrojním úkazu…? Válka je sice vůl, ale její “veletrhy zbraní” jsou skvělý kšeft…

Položil si už někdy otázku…? Zde… Proč USA vadí Krym a ne anexe jejich Havaje, Portorika, Guamu…?

Proč nereaguje na novou knížku pana profesora katolickou buznu Putnu o historii Ruské říše, kterou věnoval prezidentu Zemanovi, aby se poučil, a proč neřekne, ať nenapíše též o historii USA, od Indiánů, až po stovky jejich anexí a válek po celém světě? Putna profesorem, spisovatel Umberto Eco bez čestného doktorátu…?

Inu, zopakujme si slova politologa Oskara Krejčího, které řekl na adresu ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka: „Nikdo by neměl v žádných volbách podpořit sociální demokracii, dokud nevymění ministra zahraničních věcí.“