Zasvěcenec z FEDU Alan Greenspan varuje: Na trzích nastane „významná událost… stane se něco velkého“

25. 2. 2015   Svobodné noviny
Mezitím, co Federální rezervní systém (FED) tiskne triliony a triliony dolarů, aby ještě udržel tento ekonomický systém nad vodou, mnoho investorů a finančních poradců se domnívá, že základní ekonomické problémy, kterým čelí Spojené státy, byly již vyřešeny během krize v roce 2008. Akcie jsou, koneckonců, na historických maximech.


  Ale zasvěcenci vědí něco jiného. A jestli tam venku existuje nějaká osoba, která chápe měnovou politiku a její dlouhodobé dopady na domácí a globální záležitosti, tak je to právě bývalý předseda Federálního rezervního systému Alan Greenspan. Jako hlava nejmocnější světové centrální banky, ve které byl téměř dvě desetiletí, je Greenspan zasvěcen do tajných rozhovorů a vládních machinací, které nás dostaly tam, kde jsme dnes.

Greenspan se nedávno připojil k veteránovi analytikovi Brienu Lunginu na investiční konferenci ve státě New Orleans, kde sdílel některé z jeho myšlenek. Podle Lundina, dal bývalý předseda FEDU jasně najevo, že centrální banka čelí vážným problémům, které budou mít dalekosáhlé následky v blízké budoucnosti.

Zeptali jsme se ho, kde si myslí, že bude cena zlata za pět let, a on řekl: „zřetelně vyšší.“

V soukromém rozhovoru jsem se ho zeptal na nesplacené dluhy, a že dluh v USA se dostal tak vysoko, že musí existovat nějaké peněžní znehodnocení. Greenspan uvedl, že éra politiky kvantitativního uvolňování s nulovou úrokovou sazbou, kterou vede FED, nemůže být opuštěna, aniž by došlo k nějaké významné události na trhu. Tím si vysvětluji, že se jedná buď o krach na burze, nebo dlouhotrvající recesi, což by mohlo vyvolat další kolo měnové reflace  FEDU.

Myslí si, že se stane něco velkého, jelikož se nemůžeme dostat z této éry nekonečného tisku peněz, aniž by to vyvodilo nějaké důsledky – a to docela závažné.