ČT – lídr lží a mystifikací o Rusku a Zemanovi

Jaromír Petřík

9. 3. 2015       zdroj   (zasláno autorem)
„Česká televize by neměla být hlásnou troubou jakékoliv politické strany, například TOP 09,” řekl prezident Miloš Zeman. Podle názoru většiny lidí prý ČT nepřináší vyvážené a objektivní zpravodajství. ČT se to nelíbí. „Jde o bezprecedentní útok na nezávislost veřejnoprávní televize, který za dobu její existence v demokratické společnosti nemá obdoby“, sdělila v pátek mluvčí televize Alžběta Plívová.


A co na to diskutéři na Novinkách? zde

Karel Kouba (momentálně 573 souhlasných hlasů): „Naše veřejnoprávní televize se cítí ohrožena na nezávislosti ?? Nezávislost jste dávno ztratili po vnoření vedení do americké řiti.“

Sice vulgární příspěvek, který osobně nemusím, ale přesně vystihuje postoj většiny našich občanů jak k ČT, tak k politice USA.

Americké ministerstvo zahraničí si vyžádalo dalších 20 milionů dolarů na protiruskou propagandu. Victoria Nuland uvádí, že představenstvo pro mezinárodní vysílání (BBG) “přidělilo 22,6 milionu USD na programy v ruštině, to je o 104% více, než byly výdaje během Majdanu nebo o 49% více než ve fiskálním roce 2014”. Ministerstvo zahraničí kromě toho vyčlenilo na “konfrontaci s ruskou propagandou” dodatečné finanční prostředky ve výši 23,2 dolarů.

Na to odpovídá jeden z diskutujících: „Bude jim to houby platné, investovat můžou třeba bilion USD a stejně těm americkým lžím nikdo neuvěří. Dokonce ani ti, kteří ty lži šíří. Činost vykonávají jen z vlastního prospěchu a činit tak budou za každého režimu. Já je názývám bezpáteřnými.“ zde

Nyní proamerický a protizemanovský příspěvek z diskuse na Novinkách od Sebastiana Perkause: „Vykartovaný pseudoprezident se asi zahleděl do svého idola Putina tak moc, že chytá jeho manýry ohledně omezování svobodných a nezávislých médií. Ještě štěstí, že nemá takové pravomoci a může pouze hloupě prskat. Beztak ho už dávno krom pár hospodských povalečů nebere vážně. Už dávno je (nejen) českým občanům pouze pro smích.“

Tento příspěvek má momentálně 514 nesouhlasných hlasů.

Takže, zde jsou vypovídající odpovědi, co si myslí naši občané, kteří s velkou převahou stojí na straně prezidenta Zemana proti lžím a protiruské a protizemanovské propagandě v ČT.

A současně i odpověď na to, co si naši občané myslí o americké politice. Tedy politice v úvozovkách, protože americká politika posledních let není nic jiného, než vojenské agrese a naprosté rozvracení států, které se jim nechtěly podvolit.

Nešťastná Ukrajina je toho čítankovým příkladem.

Stupňování válečného štvaní EU proti Rusku. Momentálně je chvíli na Ukrajině klid, což je pro USA nevyhovující, neboť pro posílení svojí dominance ve světě a americké zbrojařské firmy potřebují USA válku Evropy s Ruskem stůj co stůj.

Celý páteční večer běžela v ČT mediální masáž o ruské propagandě a náš mainstream nás varuje před ruskou propagandou: zde. Jak velký strach mají současní mocní ve Washingtonu a v Bruselu z jiných než protiruských médiích potvrzuje, že se o tento web zajímá naše BIS.

Cituji: BIS se podle něj zmíní o ruském působení i ve výroční zprávě za rok 2014, stejně jako v předešlých letech. Ve zprávě za rok 2013 například stojí, že se Rusko snažilo využít otevřeného i utajeného politického, mediálního a společenského vlivu k podpoře svých ekonomických zájmů. Ruská vášeň pro vlivová či aktivní opatření podle zprávy přetrvává dodnes – viz veřejná část zprávy BIS (zde).
A protiruská hysterie se v ČT a našich prozápadních médiích dále stupňuje.Zajímavý článek je zde. Cituji: “Již několikrát jsme informovali o tom, že také do ČR se právě řítí veletok dolarů na posílení propagandistické války proti Rusku, jako nezbytné přípravy nálad veřejnosti před opětovným „Drang nach Osten“. Američané z toho ale asi musejí být jurodiví: Platí stále nové a nové drahé weby kolaborantů, skrze něž chtějí především legalizovat činnost svých tajných služeb na našem území, organizují demonstrace proti prezidentu republiky, ze své ambasády udělali centrálu pro informační válku, na níž se scházejí „vyvolení“, kde jsou školeni – a placeni. A nic.”

Já jsem pro návrh senátora Veleby o zrušení poplatků pro ČT. Je ji nucen platit i ten, proti kterému se lže. To je jednání v rozporu s dobrými mravy,” říká senátor Jan Veleba.

Na Hradčanském náměstí v Praze zde se v sobotu odpoledne sešli příznivci prezidenta Miloše Zemana zde, aby mu před druhým výročím jeho nástupu do úřadu vyjádřili podporu. Nad hlavami nesli transparenty a symbolické zelené karty.

Na transparentech, které se objevily nad hlavami demonstrujících, bylo možné číst nápisy jako “Miloš Zeman – záruka české státnosti”, “Podpora Zemana – podpora demokracie” nebo “Demokracie končí tam, kde začíná signál České televize”.