Na US konvoj přišlo stejné množství čumilů,jako na velkou vodu a daleko míň nežli na povánoční výprodeje.

Z diskuse k článku “Si vis pacem para bellum?” zde

31. 3. 2015
…Komické na tom je,že Havloidi svým ovečkám moc nevěří a TV do toho šla opatrně.Zase na druhou stranu,mít takovou moc jako režim má,tak bych své kámoše vítal daleko,daleko vřeleji a lépe.Ty tisíce u silnic nevypovídají zcela o ničem………Návrat Českých zlatých kluků z Nagana to byla jiná paráda!

————
A jak jste si to představovala ? media vyvolala hysterii na kterou skočili ti “jednodušší” a ti jejichž dědové vítali Němce, otcové Sověty. Takové patvary lidí jsou všude. Na jedné straně je to dobré, ukazuje to, že ti přemýšlivý jsou chytřejší. Copak je třeba rvát se s těmi fanatickými fotbalovými vymaštěnými fanoušky? Copak jste neviděla jak byli agresivní a nabuzení něco vyvolat ? Zřejmě jste koukala na ČT a nechala se strhnout jejich podáním, nezapomínejte, že vystřihují jen co se jim hodí. Mě naopak velmi povzbudilo, že to dopadlo tak a že policie byla spíše na straně rozumu a usměrňovala tu fanatickou část.
—————-
Není z čeho být smutný, je to skvělý test naší společnosti. Přeci se nedáte otrávit těmi blbánky s fangličkami ? Ti se sjeli z celé republiky a víme alespoň kolik těch fanatiků tu je. Prodejci motorek si udělali skvělou reklamní akci, zřejmě bude nějaký politik za to požadovat slevu :-)) Průzkum Sanepu odpovídá cca 65 % zásadně proti a nějakých 30 % pro. Propagandou ČT se nenechte zmást, ten jejich průzkum dělali v Aspen Institutu u Klvani :-)). Nejlepší odpor je ignorace a to lidé pochopili. Hrozily tu provokace a vše by se svedlo na odpůrce. Není třeba křičet a rvát se. Účinější je systematicky pracovat a ty jednoduché ignorovat. Oni potřebují sami dozrát, až pocítí sami na sobě co jejich velký bratr umí. Dobře to dopadne, ale bude to chvíli trvat. Flegmatik je k ničemu.
————–
Naši mladí pravdomluvní komentátoři z Novy, opět nezklamali. Propaganda vyšitá jako z válečných týdeníků. Davy nadšených lidí , mávajících a zdravících naše zachránce z US Army. Dítka s praporky, podobné jako na 1.máje. Kdepak, není přes to natočit, co si přeje ten, kdo platí. A ti z druhé strany, co nesouhlasí? Asi tam vůbec nebili. Objektivitu tomuto příspěvku dodalo vyjádření některých politiků. Jen posuďte. Kromě Zemana, Bělobrádek, Sobotka, a jako třešnička Schwarzenberg. Co třeba názor někoho z KSČM? Prostě objektivita jako vždy na 100%.

Tyto slova z článku “tesat do kamene” :”Ne, vážené dámy a pánové. Tyto jednotky nejsou našimi přáteli. Jsou přáteli útlaku, vydírání, vyhrožování, války, ničení a smrti. My jsme zato přáteli míru, svobody, nezávislosti a suverénního určení svého vlastního osudu. Uchopme proto náš osud do vlastních rukou a přestaňme se schovávat pod sukní nějakých spřátelených vojsk, které určitě nepřišly prolévat za nás svou krev, ale naopak, vysát tu naší, tak, jak to vždy bylo a je stále dokola. Vystupme proto z tohoto začarovaného kruhu, a řekněme jasně a hlasitě své NE okupačním spojeneckým vojskům, NE cizím vojenským ZÁKLADNÁM!”
————-
Bylo by asi dobré si uvědomit, že tomu tak bylo vždy a přitom kolik revolucí a změn režimů se jen Evropou za posledních 200 let přehnalo… Skutečnost je totiž taková, že nakonec vždy kormidlo dějin otáčí skupiny aktivních, na správném místě v pravý čas jsoucích, kteří pochopí význam historické chvíle.
Dnes se opět vede boj o smysl a pokračování dějin. Snad 10% obyvatelstva je v tomto zápase aktivních a ti také tvoří onen diskurz. V těchto aktivních 10%, věřte nebo ne, jsou havloidé v menšině. Ano, mají v moci média, část průmyslu, servilitu showbusinessu a to jim umožňuje vyvolávat dojem, že jsou ve svých pozicích zabetonováni “na věčné časy”. Realita je však jiná.
Vzpomeňme Gándhího citát:
“Nejprve vás ignorují, pak se vám smějí, pak s vámi bojují a nakonec vyhrajete.”
Paralela v našich polistopadových dějinách je jasná. V mezidobí 1990-2000 byla alternativa blahosklonně ignorována. Západ a havloidi si byli jisti “koncem dějin” a spoléhali na to, že kverulanti a bláhovci, upozorňující na nedostatky, se buď časem zařadí nebo zmizí. Přechod do druhé fáze-tedy “smějí se vám” spatřuji ve volbách 2002, které skrze výsledek KSČM (která by tehdy se soc-dem dala většinu 111 hlasů a jen ideový veletoč ze strany soc-dem a utvoření koalice s pravicí zabránil možnosti zásadních změn) ukázaly, že volání po alternativě se nejen nezmenšilo, ale naopak sílí. Establišment tedy přešel do fáze výsměchu. Začal jakoukoliv alternativu cíleně zesměšňovat, začal točit dehonestační filmy, dokumenty a seriály jako na běžícím pásu, začal podporovat různá prorežimní hnutí atd. V této fázi se režim nacházel podle mého názoru do začátku krize na Ukrajině. Od té doby přešel do fáze “bojují s vámi”, která trvá dodnes. Tato fáze je charakteristická především odhozením masek. Propaganda, dříve sice neuměle, ale přeci jen skrývaná, se dnes okatě staví na piedestal. Agresivita proponentů současného režimu narůstá. Objevují se hlasy volající po zákonném znemožnění alternativ, toužící po zákazu svobodného myšlení a výměny názorů, které by mohly “ohrožovat náš současný diskurz”. Křeč kapitalismu se pozvolna mění z filozofické metafory do reálné podoby.
Buďme však společně s Gándhím optimisty – po této fázi totiž podle něj přichází vítězství.