Putin nevyhrožoval atomovými zbraněmi, pouze upozornil, že je Rusko rovněž vlastní…

Břetislav Olšer
16. 3. 2015   blog idnes
Sobotka má napilno, sotva se jako v totalitě stal drtivou většinou předsedou ČSSD, dnes bude jednat o tom, aby jeho vláda schválila průjezd amerického vojenského konvoje přes české území. Hrdinský Zaorálek to komentoval slovy, že to bude “přehlídka”, jež má demonstrovat jednotu členských zemí NATO. Mezi řádky bylo možné číst, že “už bylo toho vyhrožování jaderným útokem Ruska dost”.

“Nikdy jsme o odtržení Krymu neuvažovali. Do okamžiku, než začaly události na Majdanu a státní převrat,” řekl Putin s odkazem na masové demonstrace Ukrajinců na kyjevském náměstí Nezávislosti. “Jednali jsme tak, jak jsme museli jednat,” dodal. Na Krymu pak použil služeb vojenské rozvědky GRU. Že nešlo o puč, ale pouze o vůli ukrajinského lidu odstranit politiky, kteří přivedli statečnou banderovskou Ukrajinu na pokraj propasti…?

Kdo je tedy kdo? Kdo komu vyhrožoval atomovými zbraněmi? Nebýt puče na Majdanu a sesazení Janukovyče a vyhrožování mu smrtí, nebylo by ani připojení Krymu k Ruské federaci. Who is Who v čele Ukrajiny? Prezident Peter Porošenko má občanství Švýcarska a Izraele. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko má občanství Německa. Gubernátor Dněpropetrovské oblasti Beňa Kolomojskij má občanství Švýcarska a Izraele. Zástupce gubernátora Boris Filatov má občanství Izraele. Náčelník SBU (Bezpečnostná služba Ukrajiny) Valentin Nalivajčenko má občanství USA… Kdepak je nějaký Ukrajinec ???

Rusko se podle Putina nechystá zapojit do žádného velkého konfliktu, tedy nic ve smyslu vyhrožování “nezahrávat si s jadernou velmocí”. Položil pouze řečnickou otázku: “V čem spočívají takzvané evropské hodnoty? Podpora státního převratu (na Ukrajině), uchopení moci se zbraněmi v ruce a potlačování těch, kteří nesouhlasí, za pomoci ozbrojených sil – co to je? Moderní evropské hodnoty? Zdá se, že našim kolegům je třeba připomenout jejich vlastní ideály,”. Je to už tragikomická situace, kdy hranice s Ruskem je obehnána od východu až na západ do Pacifiku více než sto padesáti vojenskými základnami, zatímco Rusko nemá v blízkosti řádově tisíce kilometrů od USA ani jednu… Kdopak tady asi provokuje…? https://m.youtube.com/watch?v=yYIwg68q0P4&feature=youtu.be

Opět stojí Putinova armáda proti bezprecedentní přesile třiceti armád EU, USA a NATO. A musí se dívat, jak se přes Česko přežene jako demonstrace síly konvoj, co se vydá z Estonska, Litvy a Polska a přes Lotyšsko a Česko dojede na armádní základnu v bavorském Vilsecku, asi 65 kilometrů od českých hranic. Mluvčí americké armády vsi nebral servítky a označil vše za “viditelnou demonstraci amerického závazku vůči spojencům v NATO a ukázku schopnosti NATO pružně přesouvat vojenské jednotky přes hranice spojenců v úzké mírové spolupráci s nimi”.

Ne však, jak je to běžné po železnici, ale nyní po silnicích, aby si občané důkladně ověřili, hlavně řidič na českých komunikacích, zač je toho loket, kdyby se náhodou chtěl někdo trhnout. Akce Dragounská jízda bude prezentovat i těžká vojenská technika, jako jsou osmnáctitunové obrněné transportéry Stryker, pro osobní auta pro předjíždění brnkačka… V NATO prý zkrátka platí “jeden za všechny a všichni za jednoho”. Asi si též chtějí připomenout jeden z případů naplňování tohoto mušketýrského hesla – v březnu před šestnácti lety byla demonstrace síly NATO při tragickému bombardování Jugoslávie.

Kdo si zahrává s atomovými bombami, to každý ví; byl to ukázkový masakr, co zažene všem armádám světa chuť na válku s USA; napřed si vyhlédly tři skoro nezničená japonská města, když desítky z nich už dávno totálně zlikvidovaly, a pak předvedly hrůzu hrůz na Hirošimě a Nagasaki s více než sto tisíci spálenými bytostmi. Navíc projekt Manhattan stál dvě miliardy dolarů (zhruba 50 miliard v dnešních dolarech), takže bylo záhodno demonstrovat jeho úspěch. Následoval Kennedy, co tajně v 60. letech umístil jaderné rakety do Turecka, prakticky přes Černé moře na hranicích se SSSR. Proto Chruščov poté zavezl stejné rakety na Kubu a byl šrumec tak dlouho, než J. F. K. slíbil, že atomové hlavice z Turecka odklidí, když Chruščov stáhne rakety z Kuby….

Mocnost za Velkou louží však nedala pokoj a Nixon se snažil v 70. letech kroužit na hranicích SSSR s B-52 s atomovkami tak dlouho, až přijde Ho Či Min s prosíkem do Paříže, aby se na to ta ta vzdal. Obří „vzdušné pevnosti“ prolétávaly několik dnů podél sovětských hranic. Nálože, které nesly, byly stokrát silnější než ty, které zničily Hirošimu a Nagasaki. Když se historik Suri o 35 let později zeptal Kissingera, proč USA sáhly po tak riskantním kroku, měl šéf americké diplomacie jediné vysvětlení: „Bylo třeba něco dělat.“ Dnes je také třeba něco dělat, jako např. zničit Rusko a pak Čínu…?

Pak byl chvíli klid, než v roce 2013 létaly pro změnu nad Korejským poloostrovem na pokyn tentokrát Obamy další bombardéry B-52 s jadernou náloží. Atomové vyhrožování číslo čtyři; severokorejský režim, z jejíž zaostalé nejen vojenské techniky se směje celý svět, měl nůž na krku – prý musí počítat za své vyhrůžky i s dalšími americkými vojenskými kapacitami a ne jen s 28 tisíci vojáky, kteří jsou momentálně rozmístěni v Jižní Korei.

Dnes NATO zase úřaduje, hotová plíživá kontrarevoluce se “zařízeným pohodlíčkem”; ke společným cvičením s ozbrojenými silami Estonska, Litvy a Lotyšska přicestuje 3000 amerických vojáků 3. pěší divize. Do Rigy už dorazilo kolem 750 tanků, vrtulníků, dalších vozidel a vybavení. Dodal přitom, že jde o rotační výměnu amerických vojáků v Pobaltí. Dalších sto tanků, transportérů a jiných těžkých vozidel už je v Estonsku, Litvě i Lotyšsku, které jsou od roku 2004 součástí Severoatlantické aliance, ale samy podle AFP nedisponují rozsáhlou výzbrojí. A zůstanou tam dočasně tak dlouho, pokud je bude Rusko ohrožovat…. Zavolejte Kocába, specialistu na dočasné pobyty…

Rusko je neustále pod silným politickým tlakem Západu, který vše svádí na Putina; nejdříve sestřelené malajsijské letadlo s téměř třemi stovkami mrtvých, pak zastřelení Němcova, nyní hoří Novoděvičí klášter, největší v Moskvě, vzácná památka zařazena do seznamu Světového dědictví UNESCO… a stačí provokativně vystřelit na separatisty, aby mohl Porošenko požádat EU o zpřísnění sankce proti Rusku, jelikož nedodržuje příměří, jež kvůli němu zkrachovalo… Jak prosté a snadné svádět všechno na Putina, co nemá nikde zastání; jak čestná hra poamericku… A Tymošenková do toho: „Měli bychom po nich ksakru pálit atomovými zbraněmi…“ http://video.idnes.cz/?idVideo=V140325_092028_tv-zpravy_krr

Inu, nevyhrožovali snad Američané jadernými zbraněmi mnohem dřív a častěji než Putin…? Že by byl na cestě další zvací Bilakův dopis… tentokrát do Washingtonu, dle jehož not se v Česku už čtvrt století hraje hezky od podlahy pod taktovkou americké ambasády…?