Válka od příměří k příměří bude pokračovat, dokud někdo nevyhraje

16. 3. 2015    zdroj
Jak je známo, Joe Biden je přímý nadřízený Peti Porošenka. Připomeňme si, že v roce 1988 podstoupil Biden naléhavou operaci mozku. Teď už snad myslí (nebo to předstírá).
Nicméně v roce 2011 usnul při Obamově projevu. Ale no dobře, kdopak při Obamovi neusíná?…


No a o tom, že Biden junior je banální kokainový feťák, se div neskládají písně.

Stručně řečeno, stařec se trápí. Je to tam pro něj ve zvěřinci těžké. Ale nařídili mu, aby řídil přes Péťu Ukrajinu. Po jeho návštěvě teče vždycky krev.

O současné situaci v “nezávislé” Ukrajině hovoří expert na zahraniční i domácí politiku Ukrajiny, ukrajinsko-ruské vztahy a politické technologie Rostislav Iščenko:

“Válka tam pokračuje”

Nemyslím si, že nyní je na Ukrajině situace “ani válka, ani mír”. Zaprvé, válka tam pokračuje, dokonce jsou i přestřelky. Navíc byly i informace, že přestřelky dokonce zesílily.

A zadruhé, na Ukrajině probíhá otevřená příprava na bojové akce, na novou etapu války. Takže válka tam běží, ale nyní ve zpomaleném režimu. Je však očekávána další intenzifikace.

Válka od příměří k příměří bude trvat přesně tak dlouho, dokud někdo nevyhraje. To znamená, že pokud by během posledního útoku, řekněme, domobrana mohla vyhrát, pak by příměří nenastalo.

“Dříve nebo později se fronta kyjevských vojsk zhroutí”

Ale protože bylo zřejmé, že všestranného vítězství zatím není možné dosáhnout, tak nastalo příměří. Až začne další fáze bojů, pak uvidíme.

Vždyť dříve nebo později přední linie kyjevských vojsk zkolabuje, a pak už nebudou žádná příměří. Stane se to po další fázi intenzifikace nebo ještě další, nebo po dvou etapách, přesně to říci je dnes těžké …

“Donbas půjde za hranice svých oblastí”

Donbas samozřejmě půjde za hranice svých oblastí. Za Donbas nyní bojuje i Oděsa, Charkov, Dněpropetrovsk a francouzští i srbští dobrovolníci … Není to zdaleka samotný Donbas. A je samozřejmé, že budou pokračovat!

V roce 1944 sovětští vojáci dosáhli hranice Sovětského svazu a šli dál. Válka končí tehdy, když je dosaženo vítězství, ne když je dosaženo dohodnuté hranice – kraje, řeky, potoka …

Pro dosažení vítězství musí být odstraněna stávající kyjevská státní moc. Myslím si, že na hranicích Donbasu nemůže být vítězství dosaženo.

“Jsou ničeni v této “louži”, jako na střelnici”

Ano, do Černého moře vplulo 6 lodí NATO, ne USA (byly tam jen jedna nebo dvě lodě USA) … No a co? Ano, do Lvovské oblasti přišel určitý počet zahraničních specialistů, kteří tam budou někoho školit … No a co?

Ve Vietnamu bylo 60 tisíc amerických odborníků a bojovali tam, neprováděli “výcvik”. Ty lodě, které vplouvají do Černého moře, jsou jen cílem dokonce i pro pobřežní síly. Jsou ničeny v této “louži”, jako na střelnici.

Proto v tomto případě můžeme hovořit o politické akci, demonstraci, ale nikoli o vojenské akci.

“Obyvatelstvo začíná docela normálně hladovět …”

Ano, hodně se mluvilo o tom, že Ukrajina nepřežije zimu. Nu což, Ukrajina ji také ve skutečnosti nepřežila.

Vždyť dokonce i ukrajinská vláda v osobě Jaceňuka v prosinci prohlašovala, že pokud v lednu nedostane další půjčku, pak se finanční a ekonomický systém fakticky zhroutí, což se, v podstatě, nyní děje …

Ano, teoreticky může Národní banka udržet směnný kurz národní měny, a dokonce i čistě technickými prostředky jí přiřadit cenu 20 dolarů za jednu hřivnu, ale je jasné, že se v tomto případě jednoduše zastaví dovoz, budou se zavírat podniky (i tak se zavírají), zmizí pracovní místa a tak dále a tak dále.

Pokud jde o obyvatelstvo, to začíná hladovět …

“…opět většinou z Ruska”

Víte, když se podíváme na oficiální ukrajinské statistiky, které jsou vždy optimistické, pak například předevčírem Porošenko řekl, že je zničeno 10 procent průmyslového potenciálu země a 25 procent je zastaveno. Ale vždyť celkem je to už více než třetina…

A minulý týden bylo oznámeno, že bylo zaseto o 20 procent méně polních plodin, než bylo plánováno.

Pokračujme: na Ukrajině je ze 6 rafinerií v chodu jen jedna, a to pouze na 50 procent kapacity.

Ukrajina nyní dováží 90 procent benzínu, přičemž většinu z Ruska. I uhlí teď Ukrajina dováží, ve velkém množství a opět většinu z Ruska.

“Ekonomika je mrtvá, nejsou peníze”

Dluhy už nejsou kryty. To znamená, že nezbytné platby v tomto roce nejsou kryty dokonce ani těmi teoretickými příjmy, které může zajistit Mezinárodní měnový fond.

Prostředky MMF zatím nepřišly, ale i kdyby přišly, tak Ukrajina nemůže jednoduše platit závazky, uskutečnit ty platby, které by v letošním roce měla realizovat.

O tom se už otevřeně mluví včetně Mezinárodního měnového fondu, který vyzývá věřitele, aby odmítli požadavky na půjčky či jejich restrukturalizaci.

To znamená, že země je již ve stavu defoltu, ekonomika je mrtvá, nejsou peníze … Ve skutečnosti se Ukrajina už zhroutila.


“Na mapě tato země je, ale ve skutečnosti tento stát neexistuje”

Vezměme si například Somálsko. Na mapě tato země je, zástupce Somálska v OSN je, ale fakticky jako stát neexistuje.

V zásadě lze říci, že Somálsko je asi nejstabilnější zemí na světě proto, že i přes více než 50 let života bez hospodářství, v podmínkách občanské války a rozpadu všech státních struktur formálně přece stále existuje.

Takže když se formálně všichni na věc vykašlou, mávnou rukou a zapomenou na její existenci, může v tomto stavu existovat i Ukrajina. Sergejev bude sedět v Organizaci spojených národů, nějaké tlupy budou okrádat humanitární konvoje a na mapě budou vyznačeny nějaké hranice …

“Určité množství lidí se může živit v naturálním hospodářství”

Když budeme posuzovat věc z tohoto hlediska, pak Ukrajina teoreticky může existovat do nekonečna. Jedinou otázkou je, jak velká část populace přežije. Myslím si, že 50 procent může přežít …

Nyní 25 procent z celkového počtu obyvatel, to je asi 14 milionů lidí žije ve venkovských oblastech. Ještě nějaké množství lidí se k nim bude moci připojit a živit se z půdy ​​samozásobitelským hospodařením.

“Na Ukrajině by už bylo 20 vlád”

S ohledem na skutečnost, že Rusko stále přece jenom pokračuje v prodeji zemního plynu na Ukrajinu … Víte, žádná země se nikdy nezabývala dobročinností, i když říká, že zachraňuje nějaký sousední národ.

Představme si, že Rusko by přerušilo prodej zemního plynu na Ukrajinu například na podzim loňského roku. Je jasné, že za takových okolností by v tuto chvíli bylo na Ukrajině 20 vlád a ve skutečnosti by tam už přešli na naturální hospodářství.

“Rusko by bylo všemu na vině …”

Po zemi by se potulovaly tlupy ozbrojených marodéru, obyvatelstvo by už umíralo možná po stovkách tisíc nebo dokonce milionech, a Rusko by samozřejmě bylo všemu na vině.

V tomto okamžiku by domobrana jednoduše neměla síly obsadit celé území. Takže uprchlíci (včetně uprchlíků se zbraněmi) by se vydali na území Ruska …

Kromě toho by vznikly problémy i u Evropské unie, které by jako bumerang zasáhly Rusko. To znamená, že by to bylo špatné pro všechny.

“Rusko jedná ve vlastním zájmu”

Nyní se plyn v určitém přiměřeném množství stále prodává s tím, aby se zabránilo úplnému zániku země…

Celou tu dobu domobrana hromadí síly a pokračuje v jejich soustředění i nyní. Můžeme tedy očekávat, že po nějaké době bude schopna obsadit celé toto území a zavést tam už nějaký více či méně normální pořádek.

Takže za těchto okolností jedná Rusko ve vlastním zájmu.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová