Gaučový vojín – vyznamenání pro našeho smutného trolla

29. 4. 2015, Petr Ďoubalík

Dnes jsem zcela výjimečně, snad se to jednou za rok může, reagoval na komentář zlostného trolla, který se usídlil v naší Nové republice a komentuje a komentuje. Chvilku jsem sledoval, jak dlouho mu trvá, než reaguje na článek. Je hbitý. Reaguje prakticky hned nebo nejdéle do hodiny. 24 hodin denně. Na všechny příspěvky. Vždy nesouhlasně, vždy sprostě a urážlivě. Je ve své ubohé činnosti mistrem. Rád bych mu tedy udělal v jeho smutném životě alespoň nějakou radost a rozhodl jsem se mu proto udělit vyznamenání – titul “Gaučový vojín”. Možná mě k tomu popostrčil i jeden náš dnešní čtenář, který napsal:

Anonymní 29. dubna 2015 18:08
Dlouhodobé nedobrovolné sledování chování zdejšího pravidelného trolla mě přivedlo k nepřekvapujícím závěrům:



Generální štáb gaučových vojsk Velké Ukrajiny uděluje za statečný boj s Moskaly gaučovému vojínovi, anonymnímu komentátorovi Palmerovi (a spol.), VYZNAMENÁNÍ NEJSVĚTĚJŠÍHO GAUČE  BANDERY.  

Jedná se s největší pravděpodobností o důchodce, nebo rentiéra, což odpovídá jeho téměř nonstop nasazení. Vzhledem k denní době, kdy obvykle přispívá, není vyloučeno, že tak činí ze zahraničí (čemuž napovídá i absence české diakritiky, ale je také možné, že používání “anglického” rozložení klávesnice je součástí životního stylu pravého amerikanofila).
Jeho příspěvky jsou monotónní do té míry, že lze sestavit šablonu. Při troše námahy by stačilo napsat jednoduchý skript, který by takové reakce automaticky generoval, “kvalita” by byla naprosto stejná (otázkou je, není-li to skutečně tak?).
Tato šablona standartně obsahuje slova “Putin”, “agresor”, “komunista”, “nacista”, “okupant”, “kolaborant”, “bolsevik”, “kvicet” a asi tucet vulgarismů. S touto nevelkou slovní zásobou operuje tak, že se podle tématu článku zamyslí nad tím, co by asi “místní komouše” nejvíce naštvalo a to pak za pomocí výše uvedeného “tezauru” sesmolí.

Příklad č. 1:
Článek pojednává o problematice osvobození Plzně, roli demarkační linie atd.
Příklad příspěvku trolla:
“Zdejsi komunisticti zlocinci by nejradeji aby celou CSR osvobodily hordy z vychodu. Skoda, ze se generalu Pattonovi nepodarilo dojit az do Kosic, nemuseli bychom trpet dalsich 50 let komunistickeho bordelu.”

Příklad č.2: Článek pojednává o ekonomických potížích USA.
Příklad příspěvku trolla: Ha, ha, komunisticti zlocinci nadavaji na Spojene staty a pritom sami neumi ani nic vyrobit (pozn. “komunistickými zločinci” obvykle myšleno Rusko). Hlavne ze pouzivate americky vynalez internet, americke pocitace a produkty firem jako IBM a General Motors.

Příklad číslo 3: Článek pojednává o bojích na Ukrajině.
Příklad reakce trolla: Komunisticko nacisticka zber a Putlerovi agenti zase lzou jako kdyz tiskne. Cely svet vi, ze agresor je Putler a Ukrajinska armada se pouze brani. Jen cesti kolaboranti s komunistickym Putlerem tvrdi opak.

A tak bychom mohli pokračovat do nekonečna. Zatím nezodpovězenou otázkou zůstává ono “Proč?”. Varianty jsou:
a) Je to placený provokatér.
b) Je to pravičák, kterého postihla fantaskní vize, že přispíváním do diskuzí na Nové Republice zachraňuje krachující kapitalismus.
c) Je to žlučovitý antikomunista, který v každém, kdo nevelebí USA a současný režim spatřuje nebezpečí pro lidstvo.
d) Je to levičák, který chce poukázat na absurditu pravicového antikomunistického běsnění.

Každopádně tím, že si dává tu práci zde být téměř 24 hodin denně 7 dní v týdnu dokazuje, že tento web je současnému režimu a jeho apologetům zřejmě velkou třískou v patě.
 Tolik komentář našeho čtenáře, se kterým se ztotožňuji a za který děkuji. Vyznamenanému trollovi (trotlovi?) přeji, ať si chvilku slávy pěkně vychutná, protože reagovat na něho budu nejdříve až zase za rok. Vám, slušným čtenářům NR, to doporučuji také. Aby nebyl smutný, tak se ho pokusím rozveselit nějakým vtipem. Tenhle znáte?:
Umírá starý zasloužilý banderovec (B). Kolem se sešli všichni jeho příbuzní a věrní (PaV) a poslouchají jeho poslední vůli:
B: Chlapci, chraňte Putina!…
PaV: ????????????????????????????????????????????????????
B: …protože nenávist ke všemu ruskému a k Putinovi je to jediné, co ještě drží zbytek Ukrajiny pohromadě a co nám tady vlastně zbylo…


Nemohl by nabídnout práci našemu trollovi některý z těchto plátků? Tam by byl mezi svými.