Znovu dobudeme Donbas a místní obyvatelstvo bude krutě a nemilosrdně potrestáno

16. 4. 2015    zdroj
Ukrajina je schopna vyhrát válku na Donbasu, a když to vítězství získá skutečnou podobu, první, koho se bude týkat ukrajinský meč odplaty, bude národ Donbasu, který je podle nacistických patriotů Ukrajiny povinen krutě zaplatit za svou lásku k Rusku. Píše o tom Roman Zvaryč (za Juščenka, bez vysokoškolského diplomu působící, bývalý ministr spravedlnosti Ukrajiny) na stránkách novin “Zrcadlo týdne,” které jsou loajální vůči kyjevskému režimu.


“Ve válce buď znič nepřítele, nebo nepřítel zničí tebe. Mezi těmito dvěma nesmiřitelnými póly neexistuje “střední cesta,” vysvětluje Zvaryč.

“Ukrajina je schopna tuto válku vyhrát i přes obrovskou vojenskou pomoc Ruska. K tomu je v první řadě zapotřebí, aby vrcholové vedení státu začalo komunikovat se svými lidmi ne polopravdami, ale otevřeně, čestně a upřímně. Ukrajina je v obležení. Táhne na nás divoký barbar, pro kterého neexistují žádné morální bariéry ani kánony mezinárodního práva. Usiluje o obnovení impéria, ztraceného po rozpadu SSSR, zničením naší státnosti a přeměnou Ukrajiny na svou kolonii. Abychom tomu čelili, potřebujeme plnou mobilizaci národa a všech jeho sil,” pokračuje Zvaryč.

“Ve svém blogu John R. Schindler (americký stratég, učitel a bývalý pracovník Agentury pro národní bezpečnost USA – National Security Agency) nedávno napsal, že Ukrajina by se měla poučit z války v Chorvatsku, které v roce 1991 ztratilo jednu třetinu svého území, ale podařilo se mu ho dobýt již v roce 1995. Schindler tvrdí, že chorvatská zkušenost může být “šablonou pro strategický úspěch” proti silnějšímu nepříteli. K tomuto je podle jeho názoru třeba obnovit “národní sílu a čest” Ukrajiny. Pokračováním v argumentacích Schindlera Zvaryč uvažuje o tom, že je třeba především mobilizovat veškeré národní zdroje a připravit mohutnou klasickou (z vojenského hlediska) obrannou operaci.”

“Agresivní obranná strategie, která částečně spočívá v tom, že budeme nepříteli zasazovat rozhodující ofenzivní protiúdery na jeho slabá místa, zaprvé neumožňuje nepříteli uchvátit a udržet iniciativu, a za druhé otevírá možnost uchopení iniciativy a přechodu do útoku,” říká politik.

“Nemá smysl vynakládat rozpočtové prostředky na nějaký informativní program, jehož cílem je přesvědčovat obyvatelstvo Donbasu, že by bylo lepší žít na Ukrajině než v Rusku. Tím spíš už bylo dost řečí o efektivitě jakýchsi vlasteneckých bleskových útoků na Donbasu. To se mělo dělat před 20 lety, ale ne v podmínkách války. Tyto rozpočtové prostředky by bylo mnohem účinnější investovat do rozvoje kontrarozvědky. Zrádci musí vědět, že dříve či později budou odhaleni a budou krutě a nemilosrdně potrestáni. V opačném případě bude Donbas pohlcovat ne ruské okupanty, ale ukrajinské vojáky,” vyhrožuje Zvaryč.

Připomeňme, že Zvaryč kategoricky vystoupil proti jakýmkoli kompromisům na Donbasu. Zástupce diaspory z USA, který se objevil na Ukrajině za výdělkem, navrhl takzvaný ústavní předpis pro posílení národního státu, s výraznými “kategorickými imperativy ukrajinského národa”, které by neposkytly obyvatelům Donbasu žádné svobody a práva.

Pro Novou Republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová