NATO již dávno patří do starého železa

J. Skalský
18.5.2015  České národní listy

Aby se vyhnulo svému zániku, musí si vymýšlet nové nepřátele. Pokud je nenalezne, je třeba je vytvořit. A to NATO umí. Zatím posledním odhaleným nepřítelem se stalo Rusko. A NATO si jej pěstuje, jak jen umí. Ruské tanky, jak páni z paktu tvrdí, přejíždí hranice na Ukrajinu snad neustále, rovněž tak ruská vojska.
Jediný problém je v tom, že na natistické zpravodajské služby nějak zapomínají hlásit jejich stažení. Takže, pokud bychom hlavounům z NATO ještě náhodou věřili, pak je snad celý Donbas prošpikován ruskou vojenskou technikou a jednotkami armády RF. Co tam však nyní dělají, v době Minských dohod? Další otázkou, kterou si klademe, je, proč je pozorovatelé OBSE nemohou nalézt? Vždyť je jich na Ukrajině, zvláště v blízkosti frontových linií, více než dost. S tím si však natisté nedělají problémy. Rusové na Donbasu jsou a basta! Kdo tomu nevěří, je ruský agent nebo, v tom lepším případě, rusofil nebo úplný prosťáček.

A proto musíme zbrojit a zbrojit. NATO potřebuje též nové vojáky. Že to bude stát další miliardy nebo desítky miliard dolarů, je vedlejší. Svoboda není zadarmo, něco stojí, jak jsme poučováni takovými harcovníky jako je pan K. Schwarzenberg a nově i panem Bělobrádkem, který se pomalu stává všeznalcem. Samozřejmě, řešení sociálních problémů musíme v zájmu evropských hodnot zatím hodit přes palubu. Bezdomovci ještě nějaký rok musí na ulici vydržet a jedno, zda je jich jen nějaký tisíc, či desítky tisíc. Pokud jde o nezaměstnané, musíme se pochlubit, že jejich počet v republice, podle oficiálních zpráv, klesl pod půl milionu. Nevěřící Tomášové k tomu připočítávají takových zhruba tři sta tisíc již neregistrovaných nezaměstnaných, ale ať je to již tak nebo onak, máme pro nezaměstnané dobrou zprávu. Armáda nabírá nové vojáky a v blízké budoucnosti jich budou jistě tisíce. Každý nezaměstnaný, prosím, neberte to doslovně, může tedy v armádě najít zaměstnání. Po krátkém výcviku se pak mohou podívat po světě. Tam či onde se válčí a český pomocný kontingent, který budou vysílat naši vojenští páni, bude pro imperiální síly jistě posilou. Co je dobré pro naše protektory, to je dobré, vlastně musí být dobré, i pro nás. A podle této zásady mají k odvedeným v naší republice patřit i ženy. Nedovedu si představit toho, kdo tohle zvěrstvo vymyslel. Jistě se k tomu sám nepřihlásí. Je to však, pokud půjdeme i nadále válečnickou stezkou a budeme muset vysílat na bojiště další a další kontingenty, genocidni cesta pro náš národ. Nejen muži, ale i naše ženy mají umírat na bojištích daleko od vlasti. Řekněme konečně „našim“ politikům dost, když sami nemají rozum

Někteří naši vojáci se časem dostanou i do blízkosti ruských hranic. Musíme přece pomáhat ubohé Ukrajině, která je pod jedním ruským ohněm. A když se nepodaří Porošenkovi dobýt doněcké letiště, potrestáme Rusi za nedodržování Minských dohod. Prostě řečeno: NATO si nedá vzít ruského nepřítele. Co by pak dělalo? Nesplnilo by zadání vojensko-průmyslového komplexu a kšefty s vojenskou technikou by skomíraly. A to také nelze dopustit!

Není pravda, že NATO zabezpečilo v Evropě mír. Kdo tedy bombardoval Srbsko? Proč Srbové a jejich děti stále ve větší míře umírají na nemoci spojené s radioaktivním záření. Jejich zdrojem, jak všichni dnes již víme, jsou rakety, bomby a munice s ochuzeným uranem, již používalo NATO v Srbsku. Kdo ukradl Srbsku Kosovo v rozporu s rezolucí Rady bezpečnosti OSN č. 1244? NATO a EU při zvláštní aktivitě Německa.

Je tedy naopak pravdou, že NATO přineslo do Evropy válku. Jejím pokračování je expanze tzv. Kosovanů, přesněji Albánců v Kosovu, na Balkáně. V současnosti usilují o část Makedonie, mluví i o připojení části Srbska ke Kosovu a jejich plány ústí do vytvoření Velké Albánie, jež by měla zahrnovat i část Řecka, Černé Hory. Což by toto vše bylo možné bez podpory USA, NATO, EU a Německa? Vyloučené. Natovská ruka albánskou myje a naopak.

Domníváme se však, že doba takových „mírumilovných paktů“ jako je NATO, které na celém světě plodí jen konfrontaci a menší či větší války, pomalu míjí. Války jsou archaismem, zrovna tak jako armády. Svět si velkou válku nemůže dovolit. Mohla by být tou poslední, co zničí nejen lidstvo, ale i život na Zemi.

Budoucnost bez válek můžou zajistit jen geopolitické změny. Probíhající transformace unipolárního uspořádání světa je nebezpečná. Přesto však lidstvo jde cestou k multipolárnímu geopolitickému systému. Ten již sám o sobě dá lidstvu naději na mír bez válek a sociálně spravedlivější společnost.