V té „hře“, kterou impérium hraje, se hraje o chaos, nikoliv o vítězství

Peter Koenig
7.5.2015  Global Research

„A zase jednou se země „osvobozená“ Západem noří do hlubšího a hlubšího chaosu.“ Mohla by to být kterákoliv ze zemí nějakého konfliktu, do níž Washington a jeho Západní či Středovýchodní loutky zasely semena války – věčného chaosu, mizérie, smrti – a podmanění. A o to přesně jde: Strategií Washingtonu / NATO není ve válce či v konfliktu ‚zvítězit‘, nýbrž vytvořit pádivý – nekonečný chaos.
To je způsob jak (I) kontrolovat lidi a národy s jejich zdroji; (II) to Západu zajistí neustálou zbrojní potřebu – překlad Milan Peleškavojáků a techniky – vždyť pamatujte, že více než 50% HDP v US závisí na vojensko-průmyslovém komplexu a s ním spojených průmyslech a službách; a (III) nakonec je rozvrácená země v chaosu podlomená a potřebuje peníze – peníze za drsných podmímek Global Researchínek, ty peníze za ‚zbídačování‘, jimiž jsou tak neblaze proslulí MMF, Světová banka a další s tím spojené podlé ‚rozvojové instituce‘ a lichváři půjčující peníze, které znamenají zotročení zvláště, jde-li o zemi se zkorumpovanými vůdci, kterým na jejich lidu nezáleží.

Poznámka: Autor je bývalý ekonom Světové banky, a tak asi ví, o čem mluví.

Ve jménu hry o tohle – je to v Jemenu, na Ukrajině, v Sýrii, v Iráku, v Súdánu, ve Střední Africe, v Libyi… jmenujte další. Kdo válčí proti komu, na tom tak nezáleží. ISIS / ISIL / IS / DAISH / DAESH / Al-Kaiída a jaká ještě další jména mají ty vražedné žoldnéřské organizace, pokud je na ten seznam chcete přidat, ty jsou jen visačkami pro zmatení. Klidně k nim můžete přidat i Blackwater, Xe, Academi a všechna její další následující jména zvolená, aby ji tak brzy nepoznali. Jsou to prostitutky sionisticko-anglo-saského impéria, prostitutky nejnižší úrovně. Když přijde na elitní prostitutky, tak to jsou takové jako Saúdská Arábie, Katar, Bahrajn a další Státy Zálivu, plus samozřejmě Británie a Francie.

Poznámka: Autor je Němec a je zajímavé, že v tomto výčtu svou vlast neuvádí.

President Hollande právě s Katarem podepsal kontrakt za mnoho miliard euro na prodej 24 tryskových bitevníků Rafale. Směřuje teď do Rijádu k rozhovorům se saúdským králem Salmanem a kvůli prodeji více letounů Rafale – pro business je totiž dobré pomáhat s vybíjením vyfabrikovaných nepřátel – a také, aby se 5. května zúčastnil summitu Rady pro spolupráci v Zálivu (GCC). Předmětem diskusí na tomtpřeklad Milan Peleškao shromáždění jsou ‚krize‘ v regionu včetně té v Jemenu, zasazené sem v zastoupení Washingtonu (a jeho sionistických pánů) a sváděné na ‚rebely‘, kteří se snaží jen o spravedlivější vládu.

Západ vynalezl slovník tak ohavný, že funguje jako virus zasazený nám do mozků – či do toho, co z nich zbylo – že už ani nevíme, co ta slova znamenají. Opakujeme je a věříme jim. Konec konců mainstream nám je den za dnem vštěpuje až do morku kostí. Lidé, kteří bojují za svoji svobodu, za přežití proti utlačovatelským režimům jsou buď ‚teroristi‘ nebo ‚povstalci‘. – Uprchlici z Afriky, ze zemí postižených washingtonskou válkou jsou uprchlíci, z nichž už skoro 4 000 zahynulo při pokusech překročit Středozemní moře, aby se dostali za ‚lepším životem‘ – a ti byli pohodlně přejmenováni na ‚imigranty‘. Často se k tomu přidává ‚ilegální‘. Svědomí Západu je tím tudíž dočista omyto od veškeré viny. Imigranti jsou žebráci. Ilegální imigranti patří do vězení. Ti nemají nic společného se Západem do domovských zemí ‚imigrantů‘ zasazeným rozvratem a chaosem. – Hanba ti, Brusele!

Ale zpět k chaosu – pan Hollande velice dobře ví, že k tomu bylo použito jeho tryskáčů, aby posloužily pánovi a rozšířily v regionu více zkázy, více smrti, větší katastrofu, větší mizérii, více zotročení – více uprchlíků topících se ve Středozemním moři – více neustále přetrvávajícího chaosu, lidí na hraně přežití, lidí, kteří už nemohou bojovat za svou zemi, za své zdroje, za svoji svobodu – jelikož musí bojovat jen za své holé přežití, za přežití svých dětí a rodin. Takové je impérium.
překlad Milan Peleška
Řekněte mi – není někdo, kdo prodává zbraně, bojové letouny – a další typy strojů na zabíjení do zemí, o kterých dost dobře ví, že těch zbraní použijí k zabíjení lidí, ke zničení celých zemí – není snad takový člověk masový vrah? Válečný zločinec nejhoršího druhu?

Pan Hollande kromě toho, že je válečný zločinec, je také perfektně bigotně věřící, že na konci toho dne mu spadne do talíře pád drobků z Velké loupeže – že bude moci se svými pány plavat v moři hojnosti z mléka a strdí. Myslí si snad, že musí zabezpečit ekonomiku své velké země, která stvořila takové jako Victora Hugo, Stendhala, Balzaca, Dumase – rozprodejem strojů na zabíjení dalším loutkám impéria? – Záleží mu na tom, že 83% jeho voličů už jím opovrhuje?

Šíření rozvratu, chaosu a mizérie – na to jsou Washington a jeho vazalové nejlepší. Oni nechtějí války ‚vyhrávat‘, chtějí nekonečný chaos, mizérii pro lidi, které si nelze snadno podmanit – nazývají to celo-spektrální dominance.

A jelikož US armáda a její velký bratr (nebo sestra) NATO nemůže být všude, ač chce být všude vidět, tak si na to zabíjení najímají. Washington vynalézá a vytváří fondy s nekonečným proudem peněz pro ISIL, Daesch, Al-Kaidíu – a ten repertoár uspokojovačů vrchnosti roste – aby oni za ně bojovali a zabíjeli pro ně, vytvářeli chaos a útočili pod falešnou vlajkou tak, aby nakonec mohlo přijít NATO, a Pentagonský buldozer budil zdání, že tyto žoldnéře, které v zpočátku vytvořil, teď ničí. O tom vám ale média mainstreamu pravdu neřeknou.

Přimějí vás, abyste uvěřili, že spolu v Jemenu vzájemně o moc bojují Houtiové, sekulární humanitární levicová skupiny šiítů a sunnité; že Saúdové a jejich spolčenci ze Zálivu jen Jemen osvobozují od bandy teroristů; že Houtiové jsou podporovaní Íránem (převážně šíitskou zemí) – což nedávno vehementně popřel činitel OSN – takže Houtiové se musí porazit. Spolu s tím má Washington ještě více důvodů svalovat ještě více viny na Írán. Jakmile budou Houtiové podmaněni a v dostatečném počtu vybiti, tak se dosadí loutkový president, jako ex-president Saleh nebo jeho nástupce Hadi, tak, aby to měl Washington pořád na povel – mohl utiskovat obyvatelstvo země s neomezeným přístupem ke strategickému přístavu Aden – a do Zálivu.

Na Ukrajině je to to samé: Jsou ISIL/ISIL/Daesh, Al Kaiída nebo jaké to všechno má jména i na Ukrajině? – Můžete se vsadit, že jsou, a to pod velením CIA a asi 600 US vojáků, co jsou tam překlad Milan Peleškasamozřejmě jako cvičitelé. Ti cvičí kyjevská vojska jak co nejlépe a nejrychleji vybít své bratry na Donbase, cvičí je jak vytvářet trvalý chaos. A když se ti vojáci odmítnou dát cvičit k zabíjení bratrů, tak je kyjevský nacistický režim zastřelí jako zrádce. Na to mají bianco šek. Je to tak prosté. Takže odporovat už nebude nikdo.

A jako by to nestačilo, tak US vojenští ‚poradci‘ a CIA za pomoci svých najatých zabijáků, kyjevských nacistů, ISIS, / Daesh / Al Kaiídy zkouší k válce vyprovokovat presidenta Pupřeklad Milan Peleškatina – dost možná ke Třetí světové válce. Ano, třetí za necelou stovku let s potenciálem zdevastovat Evropu a dost možná svět. Prozatím byl svět takové katastrofy ušetřen, a to do velké míry díky moudré ne-konfrontační strategii pana Putina.

Takže není otázkou, zda je ISIS / Daesh / Al Kaiída na Ukrajině. Jsou všude, kde jim impérium přikáže, aby byli. Za to jsou placeni. Tohle prostitutky dělají. Zvláště vytvořené prostitutky, dobře placené prostitutky. Ideologie je jen fíkový list k pohodlnému použití Západními médii tak, abychom všichni mohli uvěřit, že muslimové jsou zlo, a někteří více než kdokoli jiný. Západ s nimi musí bojovat, protože je to s nimi vážné a představují nebezpečí pro naši svobodu, naši volnost a demokracii – a zvláště naše neoliberální všeprostupující hodnoty svobodného trhovnictví.

Protože takový je konečný cíl, v němž jsou lidé tržní komoditou, postradatelnou, sraženou na kanónenfutr, aby se masově zabíjeli, a to i otravováním geneticky modifikovanými potravinami, drony, bombami, uměle vyvolávanými hladomory, takže nakonec přeživší budou jen nevolníci maličké elity, která bude kontrolovat všechny čtyři kouty glóbu a VŠECHNY jeho zdroje tak, aby si udržela životní styl výjimečného lidu – a ano vyvolený národ se zredukuje na bandu výjimečných žijící v ohromné vznešenosti.

Pamatujte na zlovolná slova Henryho Kissingera, na vizi jednoho z nejukrutnějších válečných zločinců, co dnes ještě žije – tj. dalšího laureáta Nobelovy ceny míru – jenž pronesl před asi padesáti lety: „Kdo kontroluje dodávky potravin, kontroluje lidi, kdo kontroluje energii, může kontrolovat celé kontinenty, kdo kontroluje peníze, může kontrolovat svět.“

Tato slova zní každým dnem pravdivěji. Ale jen potud, pokud to dovolíme, potud, pokud My Lid, my těch 99,999% lidí planety to dovolíme.

překlad Milan Peleška