John Kerry těžce zraněn při střelbě na schůzce s ISIS ve Francii, nikoliv pádem z kola

4. 6. 2015    Svět kolem nás
Nová zpráva ruské SVR (Zahraniční zpravodajská služba http://svr.gov.ru/) pro vnitřní potřeby Kremlu dnes informuje, že americký státní tajemník John Kerry zde  byl 31. května 2015 „těžce zraněn“ poté, když na tajné schůzi, kterou měl s nejvyšším velitelem Islámského státu Irák a Levant (ISIS/ISIL zde ), propukla střelba, kterou analytikové ruské rozvědky pokládají za „evidentní pokus o vraždu“.


Podle zprávy SVR byl tajemník o minulém víkendu v Ženevě ve Švýcarsku, aby se sešel se svým íránským protějškem zde, Mohammadem Javadem Zarifem, a pokusil se překonat překážky bránící konečné jaderné dohodě, o měsíc před posledním termínem pro smlovu mezi Teheránem a šesti světovými velmocemi. 31. 5. ráno však dle zprávy SVR tajemník Kerry se svou ochrankou opustil Ženevu s „jistými vojenskými představiteli“ francouzského 1. regimentu bojových vrtulníků a odcestoval na bývalou leteckou základnu USA Phalsbourg-Bourscheid v departmentu Moselle, kde je nyní francouzská vojenská základna.

Účelem Kerryho tajné cesty na tuto francouzskou vojenskou základnu bylo dle zprávy SVR sejít se s nejvyšším velitelem ISIS na „strategickém setkání“ ještě před Mezinárodní konferencí v Paříži 2. června, kde se má sejít 60 států a pokusit se najít „konečné řešení“ pro tuto teroristickou skupinu, která v současné době destabilizuje celý Střední východ. Této konference se měl zúčastnit i Kerry.

Nejvíce šokující na této zprávě SVR je to, že potvrzuje, že oním nejvyšším velitelem ISIS, s nímž se tajemník Kerry sešel, je plukovník Gulmurod Khalimov, který až do letošního dubna, kdy „zběhl k ISIS“, velel speciálním policejním silám Tádžikistánu „OMON“, které jsou cvičeny a placeny americkou armádou. Ještě závažnější dle zprávy je, že plukovník Khalimov nejen byl podporován americkou armádou, ale byl přímo cvičen a placen americkým Ministerstvem vnitra tajemníka Kerryho (česky o tom zde).
Spojené státy a někteří z jejich takzvaných koaličních partnerů ve skutečnosti podpořili vznik ISIS jako účinného protivníka proti vládě syrského presidenta Bashara al-Assada. Navíc členové ISIS byli v r. 2012 cvičeni členy a kontraktory CIA zde v zařízeních v Jordánsku.