Moskva už nebude tolerovat dvojité standardy Západu

4.6.2015   Russkaja Vesna
„Moskva už nebude tolerovat dvojité standardy Západu“, to řekl v rozhovoru se zpravodajskou agenturou Bloomberg řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Ministr zahraničních věcí Ruské federace zdůraznil: “Rusko trpělo mlčení Západu k probíhajícím událostem na Ukrajině. Nejenže západní politici mlčeli, oni podporovali ultranacionalisty s nacistickými symboly, kteří spáchali převrat v zemi. Západ neřekl nic na prohlášení těch, kteří přišli na Ukrajině k moci, aby bylo z Krymu vyhnáno všechno rusky mluvící obyvatelstvo.”

Ministr zahraničí jasně nastínil postoj Kremlu: Rusko už dál nebude tolerovat dvojí standardy, a “černá listina” je toho prvním důkazem. Lavrov prohlásil, že byl překvapen reakcí západních politiků, kteří v seznamu našli svoje jméno. “Každý, kdo je na tomto seznamu, tam byl zahrnut po důkladné rozvaze. Jsou tam pouze osoby podporující puč v Kyjevě, který vedl k pronásledování rusky mluvícího obyvatelstva na Ukrajině.”

“Na rozdíl od evropského seznamu sankcí, ruská takzvaná “černá listina” byla vytvořena v souladu se všemi mezinárodními normami a ujednáními o lidských právech,” – řekl Lavrov. Prohlásil také, že žádný restart vztahů Ruska se Spojenými státy v současné době nelze pozorovat.