Německý detektiv ví kdo sestřelil MH 17: To bude šok!

18.6.2015  První zprávy

Německá detektivní kancelář tvrdí, že ví kdo je pachatelem pádu boeingu malajsijských aerolinií letu MH-17 na východní Ukrajině 19.července 2014.

15. června ředitel detektivní agentury Wirschaftsfahndung und Inkassobüro (WifKa) Josef Resch oznámil, že dohoda podepsaná v září loňského roku, která zahrnovala identifikaci osob spojených s havárií malajsijského letadla byla ze strany detektivní kanceláře splněna a zákazník detektivům zaplatil slíbenou odměnu 500 tisíc euro.

Soukromá detektivní agentura vyšetřovala dříve také hospodářskou kriminalitu. WifKa Limited & Co. KG, se sídlem v městečku Bad Schwartau se neomezuje pouze na boj proti “bílým límečkům”. Její zaměstnanci pracují i v jiných oblastech.

V rozhovoru pro německý obchodní časopis Capital Josef Resch vypověděl následující neuvěřitelný příběh:

“Uzavření smlouvy předcházelo několik mých setkání v různých evropských městech se zprostředkovateli jednající jménem zákazníka. Kdo jsou tito lidé – já nevím. Jedna věc, kterou mohu říci, jeden z nich řekl se švýcarským přízvukem, zvláště, on mi řekl: “Potřebujeme druhého Edwarda Snowdena.” Já nevím kdo je zákazník. Možná, že to je jeden z ruských oligarchů, kteří chtějí ublížit Putinovi a tak ho vyhnat z Kremlu. Možná, že je to samotný Kreml. Nebo prostě velmi bohatý muž, který chce, aby se konečně objasnil tento příběh. Mimochodem, tento “neznámý muž” má spoustu peněz. Naše agentura již obdržela zálohu ve výši 40 000 euro a pokud uspěje, pak se zvýší odměna až na 500 000 eur.

*Zákazníkem určená odměna 30 milonů dolarů pro informátora byla uložena na švýcarském účtu. A náš inzerát zněl takto:

Chcete-li získat peníze, musí informátor vyčerpávajícím způsobem a s důkazy odpovědět na následující otázky:

Kdo 17.července 2014 sestřelil letadlo letecké společnosti Malaysia Airlines letu MH17?

  • Kdo nařídil střelbu?
  • Kdo může poskytnout informace o okolnostech, které vedly ke střelbě?
  • Kdo byl přímo zapojen do střelby?
  • Co se stalo s lidmi, kteří se přímo podíleli na střelběí?
  • Co se stalo se zbraní?
  • Kdo může jmenovat osobu, která přímo provedla střelbu?
  • Kdo může jmenovat osobu, která dala příkaz ke střelbě?

Naše agentura garantuje naprostou anonymitu informátora, kromě toho kdyby si to přál , tak mu můžeme změnit i identitu. Odměnu lze uhradit v Curychu nebo kdekoliv jinde na světě. Chcete-li získat kontakt s našimi právníky v Německu nebo v Itálii, kde máme pobočku, můžete nás kontaktovat telefonicky nebo e-mailem, adresy jsou uvedeny na našich webových stránkách. “

Odměna 30 milionů dolarů za informace je zatím největší světovou odměnou v dějinách kriminalistiky. I za informace vedoucí k dopadení Usámy bin Ládina nabídly Spojené státy “jenom” 25 milionů dolarů.

Podle časopisu Capital je Josef Resh známý svými nekonvenčními způsoby pátrání, pracuje v tzv. šedé zóně práva. Tentokrát, ale nemusel podobné metody použít, neboť velká odměna spustila lavinu “informátorů”.

Podle Reshe trvalo týdny vytřídit všechny maily, dopisy, kontakty a informace, z nichž 99,9% bylo nesmyslných.

Teprve před několka týdny se objevil člověk, který otázky uměl zodpovědět. Resh mu zařídil setkání s prostředníkem zákazníka. Brzy na to Resh obdržel od zákazníka informaci, že je plně spokojen s prací agentury.

Obsah informací a osobu informátora odmítá resh prozradit: “Ale myslím, že to bude brzy šok, ten kdo zaplatil si určitě nenechá informace pro sebe.”

(rp,prvnizpravy.cz,capital,svobodnajapressa,foto:arch.)

Související: Posádka MH17 mohla na poslední chvíli spatřit osudovou raketu!