Rusko varuje Polsko a Rumunsko: Stanete se potenciálním cílem!

24. 6. 2015    První zprávy
„Pokud chtějí být cílem kvůli systémům amerických zbraní, je to jejich volba,“ prohlásil náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti Jevgenij Lukjanov.Náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti Jevgenij Lukjanov uvedl, že prvky protiraketové obrany, který se rozmísťují v Polsku a Rumunsku, jsou možnou hrozbou pro Rusko.
„Oni by raději měli myslet na něco jiného, zejména Polsko a Rumunsko. Protiraketová obrana, raketová odpaliště, jsou reálně zaměřena na naše strategické jaderné síly a znamená to pro ně problém. Tím se automaticky stávají naším cílem,“ zdůraznil Lukjanov ve středu.

„Pokud chtějí být cílem, kvůli systémům amerických zbraní, je to jejich volba,“ řekl Lukjanov.

„Logika konfliktu znamená, že nikdo něj nevyvázne. Jestli tuto pozici chápou a je pro ně přijatelný, pokud je základem jejich spojeneckých závazků, pak to nemohu komentovat,“ poznamenal.

Lukjanov také uvedl, že plány Washingtonu nasadit 250 kusů těžké techniky v sedmi evropských zemích, lze vysvětlit spíše „nezdravým vzrušením“, spíše než skutečnou hrozbu.

„Nezdravé vzrušení některých států, nových členů Atlantického bloku, není žádným důvodem pro existenci jakékoli hrozby To přinádleží pravděpodobně lékaři,“ konstatoval Lukjanov.

„Možná, že by potřebovali spíše terapii, než chirurga. A tato terapie by měla být zaměřena na tyto příjemce – Pobaltí, Polsko a Rumunsko,“ dodal ironicky náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti.