Ekonom senzačně tvrdí: Trojka plánuje zmanipulování řeckého referenda

Paul Joseph Watson 
4. 7. 2015  Prison Planet 

S tím, jak se Řekové připravují v kritickém nedělním referendu rozhodnout o tom, zda od EU a MMF přijmou vykoupení, tak ekonom Martin Armstron senzačně tvrdí, že Trojka plánuje to hlasování zmanipulovat. Armstron citoval řeckého ministra financí Yanise Varoufakise, který obvinil EU, že to ona Řecko donutila zavřít banky, a to „z jediného důvodu kvůli vydírání“, a aby z nich vymáčkla hlasování pro ‚ANO‘, tj. pro to trvale neudržitelné řešení, které pro Evropu bude zlé.“
Armstron, který je znám úspěšnou předpovědí Krachu z Černého pondělí 1987 stejně jako ruského finančního kolapsu 1998, tvrdí, že vůdci EU zoufale chtějí Řecku zabránit v odchodu z Eura, protože by to namazalo skluzy, aby to samé samozřejmě udělala i Francie.

Takováto eventualita by té posílila šance, že Británie odejde z EU úplně a Řecko by to mohlo dotlačit do náručí Ruska.

Situace je natolik hrozivá, že mocenští handlíři by mohli dokonce to referendum i zmanipulovat, aby dostali výsledek, který potřebují, tvrdí Armstrong.

„Odmítli vyřešit Krizi Eura, protože sledují jen své vlastní vypočítavé zájmy a předpokládají, že mohou lidem vnutit svou vlastní vůli. Udělají vše, co je v jejich moci, aby řecké referendum zmanipulovali, aby to vypadalo, že Řekové chtějí Brusel,“ píše Armstrong.

„Vypadá to, že jediným způsobem, jak odvrátit krizi, je zinscenování falešného hlasování pro ANO, tudíž pro ekonomickou sebevraždu. Trojka se pokusí to referendum zmanipulovat stejně, jako to udělali se skotskými volbami.“

Armstrongova tvrzení nejsou tak moc ulétlá uvážíme-li už ten výsměch, jakým vůdci EU častují samotný nápad, aby Řekové hlasovali.

Když se o tom poprvé minulý týden diskutovalo, tak Trojka podle Varoufakise na samotné zmínky o možnosti, že by Řekové mohli do budoucnosti své země demokraticky promluvit, reagovala „pohrdlivě“ a „přezíravě“, když povídal, že vůdci EU mu řekli, že od „obyčejných lidí“ se nedá čekat, že by „tak složité záležitosti mohli chápat.“

Jak už jsme tento týden zdůrazňovali, v oběhu jsou zprávy, že MMF nařídil US cestovním kancelářím, aby peníze přímo platily jim a zadržely peníze dlužené řeckým hotelům, na které, je-li to pravda, tak dopadá drakonická kapitálová kontrola, a je to přímý útok na řecké soukromé vlastníky podniků. MMF ale tyto zprávy popírá.

Někteří Řekové mají obavy ze stanného práva a dokonce z občanské války, která propukne v důsledku dluhové krize v této zemi. Miliardář Wilbur Ross řekl tento týden CNBC, že propuknutí sociálních nepokojů v Řecku by mohlo způsobit opuštění této země turisty.

Pokud Řecko odhlasuje ANO, tak ministerský předseda Alexis Tsipras rezignuje a k rozhovorům o vykoupení přikročí nově zformovaná vláda. Pokud vyhraje tábor ‚ne‘, tak se obecně předpokládá odchod z Eura a opětovné zahájení tisku jejich vlastní měny.

Překlad pro První zprávy: Miroslav Pavlíček