Kyjev připravuje rozsáhlý útok proti DLR

11.8.2015   Sputník

Ukrajinské silové složky připravují rozsáhlou útočnou operaci na jednostranně vyhlášenou Doněckou lidovou republiku, sdělil novinářům zástupce velitele Sboru ministerstva obrany DLR Eduard Basurin.
„Velení ATO (antiteroristické operace) se dál aktivně připravuje na rozsáhlý útok na DLR a ukrajinská média aktivně šíří lži o všem, co se děje na východě Ukrajiny, a už se přitom odvolávají i na prohlášení monitorovací mise OBSE, přičemž počítají s auditoriem, které nebude prověřovat pravdivost těchto prohlášení”, řekl Basurin.

Podle jeho slov rozvědka DLR dál zaznamenává přítomnost příslušníků a vojenské techniky ukrajinských ozbrojených sil u linie dotyku.

Kromě toho je podle jeho údajů v okolí několika obcí rozmístěna brigáda námořní pěchoty ukrajinských ozbrojených sil — jedná se zhruba až o dva tisíce mužů. Na ministerstvu obrany rovněž zdůraznili, že se aktivizuje vzdušná rozvědka protivníka používající zahraniční bezpilotní přístroje.

„Žádáme pozorovatele mise OBSE, aby byli i nadále garantem nezávislých a objektivních informací o událostech odehrávajících se na Donbasu”, dodal Basurin.

Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20150811/896175.html#ixzz3iWBze3M3