Milan Vidlák, 11. září, teorie spiknutí a teorie a praxe polemiky

– vlk –
14. 9. 2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com/

Někteří z vás zaregistrovali, že články z Kosy dost často vycházejí na portálu Nová Republika. Samozřejmě, že o tom vím a je to s mým výslovným souhlasem a pan Václav Dvořák, který na NR věci z Kosy přebírá, si počíná naprosto korektně od samého počátku, kdy se mne osobně obrátil, jestli proti tomu nic nemám. Prostě noblesní způsoby a naprosto korektní jednání. Trvale. Mohu si to jen považovat. Píši o tom proto, že si do svého vývěru z Kosy dne 11.9. vybral i článek 


11.září – doplněno po ránu!

o kterém mi bylo jasné dopředu, že vyvolá kontroverze. Vím, že určitá část veřejnosti prostě věří na teorii spiknutí ohledně WTC a zrovna tak, že tihle nejsou k přesvědčení žádnou argumentací. Mám už své zkušenosti. Nicméně zcela vědomě jsem si už dávno a dávno položil řadu důležitých otázek, bez jejichž zodpovězení a to bezchybného , nemají ty spiklenecké teorie žádnou cenu. Protože jsou samoúčelné, bez vazby na další prokazatelné následky asouvislosti. O těchto otázkách byl onen můj původní článek.

Ovšem reakce byly přesně takové, jak jsem očekával a konec konců to i napsal hned ve druhé a třetí větě onoho zmíněného článku viz:

Už víte, že mám tzv. povinná data. 11. září je jasně mezi nimi. Nemohu se mu vyhnout. Ačkoli je mi jasné, že výsledkem dnešního článku bude, že naštvu řadu čtenářů.

Trefil jsem se bezezbytku. Přesně takové reakce mi přišly na mail, přesně takové se objevily v diskusi na NR, kde byl rozebírán můj duševní stav, dělán můj psychologický profil a rozebíráno jestli a do jak velkého exkrementu jsem šlápl jednou nebo oběma nohama a kolik lidí jsem zklamal. Nic co by mne nějak překvapilo nebo zaskočilo, za skoro 4 roky vydávání Kosy mne nic z  toho nemůže zaskočit. Dokonce ani míra nenávisti některých příspěvků či mailů. Pokud nyní máte dojem, že se vlk potřebuje vyplakat, rozhodně vás zklamu. vlk nebrečí. Kvůli tomu, bych neztrácel další čas, jehož se mi zoufale nedostává, za klávesnicí. Jde o něco jiného. Objevilo se cosi s čím jsem nepočítal.

Na NR se objevil článek s názvem  

Lež jako dvě věže?

kde se v jeho perexu praví:

Jako odpověď na raní článek vlka z Kosy jsme do redakce dostali následující text od šéfredaktora časopisu Šifra:

„Coby novinář, který se podíval na oficiální verzi podrobněji, mám na rozdíl od pana Vlka o její věrohodnosti značné pochybnosti… Netroufám si říct, co se tehdy přesně stalo, ale píšu spíš o tom, co se nestalo.“  Milan Vidlák

                         

Jestli dobře pana Milana Vidláka, nemá naprosto nic společného s Vidlákem z Kosy, chápu, poslal to jako polemiku k mému článku. A tohle je přesně ten důvod, proč čtete to, co čtete. Protože se s tou polemikou pana Milana Vidláka cítím potřebu vypořádat. Za všechny, kteří mi argumentovali tak jako on! Než se do toho pustím, sděluji, že ho neznám a to ani virtuálně, o  jeho existenci jsem neměl do onoho článku ani potuchy, nic mi nikdy neudělal a necítím k němu žádné nepřátelství, necítím se jeho textem být nijak dotčen a proto se hodlám vystříhat jakékoli útočnosti a ironie, což mne bude stát značnou míru sebeovládání a bude mít negativní dopad na údernost a švih dalšího textu 🙂

A musím předeslat ještě jednu věc, abych vymezil správně hřiště té polemiky – chápu článek Milana Vidláka jako polemiku z jednoduchého důvodu kdyby to totiž nebyla polemika, bylo by to vyžití vlka k tomu, aby se účelově dostal k publikování svého textu na velkém serveru. Prostě chladný obchodní kalkul. Což by mne docela mrzelo. Nerad dělám návnadu. Takže proto mluvím o polemice, protože to je čistá věc – duel jeden proti jednomu.

Polemika má ovšem svoje pravidla. formální i funkční. Začnu těmi funkčními. Zjednodušme naši polemiku na naprosto triviální případ – že nejde o WTC a spiklenecké teorie, ale o jednoduché tvrzení, že něco obecně známého je bílé kolečko. V klasické polemice se většinou dostaví protivník, který začne tvrdit – ne to není bílé kolečko, nýbrž černý trojúhelník. A následně si to obě strany rozdají zda barva předmětu je bílá či černá a tvar je oblý nebo hranatý.

Takto postupuje i pan Milan Vidlák. Jenže ouha – já jsem nenapadl ani tvar ani barvu, pouze jsem přednesl pět premis a to jasných, ve formě jednoduchých otázek, které při akceptovatelném zodpovězení – opět bez speciálních znalostí, protože ty odpovědi nevyžadují, bude prokázáno, že jde opravdu o kolečko a bílé. Tedy, že spiklenecké teorie jsou platné. Jestliže však nikdo není schopen těch 5 otázek přijatelně zodpovědět, pak je teorie bílého kolečka neudržitelná. Podotýkám, že ty otázky nevyžadují žádné vysoce expertní znalosti z mechaniky, balistiky, statiky, chemie, termodynamiky, nanotechnologií a kdo ví ještě čeho všeho. Jen selský rozum. A odpovědi,pokud existují, jakbysmet!

A jak že mi pan Milan Vidlák odpověděl – zopakoval mi všechny možné a známé spiklenecké teorie, tedy v mém zjednodušení mi na moje otázky odpověděl, je to bílé kolečko, protože já znovu říkám,že je to bílé kolečko!

Jestliže jdu s někým do polemiky, pak proto, že jsem schopen vyvrátit jeho argumenty nebo, když jsou položeny formou otázek, tak ty otázky zodpovím. Zde, bohužel, nebyl učiněn ani nejmenší pokus. Jen je zopakováno všechno , notoricky známé, co mne přivedlo k mým otázkám!!! On prostě poukázal na existenci bílého kolečka. a basta!

Takže lituji, ale já, v klidu, zůstanu u svého pohledu na celou kauzu 11.9.

Už proto, že tmelem všech spikleneckých konstrukcí je fenomen tzv. amerického ďábla. Že atentát na WTC zorganizovala podle a zákeřně

buď

– americká administrativa, která záměrně obětovala americké

nebo že

– jde o fikci a iluzi, kterou opět zorganizovala americká vláda, aby…

Aby co?

To je přesně jedna z věcí, na kterou se ptám! Aby co? Mýtus s tím, že za tím stálo přání stamiliardových zbrojních kontraktů jsem spolehlivě vyvrátil grafy, z následných válek Amerika vyšla slabší než do nich šla, je nyní daleko více zadlužená, míra nepřátelství k Americe celosvětově je daleko větší než před tím, půl zeměkoule je v chaosu, který začíná drtit Evropu, atd.atd.

Nyní si dovolím odbočku – jen čekám, kdy některý z vyznavačů teorie spiknutí přijde s konstrukcí, že cílem oné americko-vládní konspirace 11.9. bylo rozpoutat války v Afghu, Iráku, Syrii , Libyi a následně je vlastně schválně prohrát, aby mohl vzniknout chaos a cílem toho všeho bylo záměrné vytvoření migrační vlny do Evropy… Zatím jsem tohle všechno, spojeno do jednoho myšlenkového řetězce nikde nečetl. Takže veřejně sděluji, že se dobrovolně vzdávám duševního copyrightu na tuto konstrukci. Jo a ještě bych prosil do toho zapojit finanční krizi 2008/9 a kvantitativní uvolňování, protože to vše se také podílelo na vzniku migrační vlny. A je tu ještě jeden geopolitický faktor, nazvěme ho třeba ledová kra, který v tom všem funguje, ale ten, když dovolíte si nechám pro nějaký další článek Kosy, protože zatím zůstal nepovšimnut a to i světovými komentátory. Ledová kra proto, že to bude součást titulku článku, až někdy a někdy vyjde a o ledovou kru půjde. Kosa je ráda, když přichází se zbrusu novými a neotřelými pohledy a já tu ledovou kru dávám do hry, aby ti, co mají rádi šarády měli nad čím v mezičase přemýšlet :). Ale to už jsem odbočil příliš. Zpět k tématu a polemice s panem Milanem Vidlákem.

Když to shrnu – pan Vidlák mi, bohužel na moje otázky odpovídá přesně tím, co mne k napsání mého původního článku vybudilo! Lituji, ale tohle jako kontrastanovisko akceptovat nemohu. A jednoduchý antiamerikanismus mi jako argument pro cokoli ve smyslu – když to škodí USA, tak je to dobře a je jedno jestli to je pravda nebo ne – nepostačuje ani, co by se za nehet vešlo. Jakkoli vím, že zarytí přívrženci spiknutí 09/11 se právě s tímhle dostatečně spokojí. Hlavní je, že americký čert dostane pěkně za uši. Pro mne je tedy funkčně polemika pana Vidláka, resp. její způsob – zmatečná. Nikoli zmatená, ale zmatečná.

Jak už předesláno, polemika má i svá formální pravidla. A mezi to úplně nejzákladnější například patří, že nejdříve vyjde článek, který je základem polemiky a následně vyjde článek polemický. Z uvedeného screenshotu z portálu pana Vidláka je zřejmé, že jeho článek vyšel o DVA dny dříve než ten můj. Tedy je doloženo i formálně, že můj byl reakcí na všechny podobné a stejné články a nikoli naopak.

Nicméně, nepochybně se nyní na mne budou fandové spiknutí chystat, že jsem vyloupl technickou hnidu a že tím zakrývám jádro. Ono to tak není, forma a dodržení formalit má svůj smysl. o čemž se velmi snadno přesvědčíte, když se třeba začnete s někým o něco soudit. Soudní proces totiž není nic jiného, než institucionalizovaná polemika s konečným úředním výrokem o vítězi. Ale rád se vrátím k té spiklenecké teorii z vějíře všech, co nabídl pan Milan Vidlák, která je pro mne nová.

A tou je teorie č. 6 – Pojistný podvod s podsekcí Den zázraků.

Ta mne doslova potěšila.

Shrnu jak je vystavena.

Americký developer Larry Silverstein vydělal na pádu Světového obchodního centra 11. září 2001 miliardy dolarů a zároveň se zbavil obrovského břemene.

Zcela nečekaně a proti vší logice měl krátce před událostmi 11.9. koupit problematická dvojčata, která, prý, byla silně zatížena azbestem a hrozilo, že bud dojde k velmi nákladné očistě od azbestu nebo se bude muset strhnout a Silverstein prodělá tak jak tak doslova poslední kalhoty! Jenže 11.9. bylo pro něj manou nebeskou. Problematické baráky mu někdo zlikvidoval a on ještě stihl před tím uzavřít velmi výhodnou pojistku, která kryla teroristický útok! Ne dosti na tom, on u soudu dokonce , proti pojištovnám dosáhl senzačního vítězství, když prosadil teorii, že pojištovny musí vyplácet dvojí plnění, protože nešlo o JEDEN , ale hned DVA teroristické útoky, které podléhají plnění. A to není všechno -Silvestein, jeho děti a všichni jeho přátelé, kteří měli ve WTC kanceláře, restaurace, obchody normálně zde pracovali nebo si zde naplánovali na ten den pracovní schůzky

–  unikli nezraněni

–  ukončili své aktivity těsně před atentátem

–  zcela nečekaně změnili , proti veškeré logice, svůj program

Uznávám, že tohle je tedy superspiklenecký, dokonale zločinný plán. Jako vystřižený z hollywodských thrilerů. Moc se mi líbí. Má zápletku, dramatičnost a přesnost. A bylo by to dokonalé bílé kolečko.

Kdyby…

Kdyby to ovšem neznamenalo, že to buď zcela likviduje teorii o atentátu vymyšleném a provedeném americkou vládou! Protože pokud by to byl Silvesteinův pojištovací podvod, tak ta teorie o vládním spiknutí dokonale padá. Se vším všudy!

Tedy pokud mi náhodou někdo tvrdit, že Silvestein buď jednal v přísné kooperaci s americkou vládou a podle jejich pokynů a ta mu za to dovolila, aby se na té tragedii napakoval. Slyším, že přesně takhle to určitě bylo? Fajn, tak potom nechť mi někdo laskavě vysvětlí, jak to, že se celý atentát podařilo doposud utajit, ačkoli by to znamenalo, že na něm musel být účastno ještě daleko více lidí než na atentátu podle ostatních teorií. A to osob soukromých, na které americká vláda nemá žádné dráty!!! A těch, co díky Silvesrteinovi věděli, co se chystá a kdy musí odejít nebo si přeložit denní program bylo docela dost! A přesto nezafungoval tzv. chodbový fenomen, který je v těchto případech naprosto běžný – každý ze zasvěcených má ještě někoho , ke komu má zásadní vztah a koho nechce nechat na pospas osudu. Abych to přiblížil prakticky – pamatujete na pád české IPB? Ten se také držel v „absolutní tajnosti“, až to utajení vyvrcholilo runem na banku. A tady prostě ti necitové chladnokrevně obětovali své známé a přátele! Ovšem nejvíce mne potěšila zmínka o tom soudním procesu, kde pojišťovny byly odsouzeny k dvojímu plnění! Ačkoli pan Milan Vidlák správně konstatuje, že:

Je to podobné, jako kdybyste měli pojištěné auto s pojistným limitem ve výši půl milionu, dvakrát v jeden den by do vás někdo naboural a vy jste dostali milion.

Pojišťovny šly před soud. Soudily se o miliardy. Ale místo toho, aby šly po stopách oněch výkladů, kdo že a jak podle fandů spiklenectví to udělal, tak nic nešetří, jsou hluché k únikovým možnostem, které by jim to otevřelo ohledně regresu, ale jen se tupě přou o výklad smlouvy…. Dokonalé bílé kolečko!!!

Navíc s  efektem, že je tímto dokonale vyvráceno jiné spilenecké tvrzení, že vlastně žádná letadla do WTC nenarazila, že světu a divákům na místě byla vlastně předvedena dokonalá iluze pomocí třeba hologramu.

Ale to jsem se pustil někam, kam rozhodně nechci. Ke zkoumání jestli je ten předmět kolečko nebo čtverec a jestli je barva bílá nebo černá. Zůstanu u své pozice, že pokládám pouze otázky, jejichž úplné a  logické zdůvodnění potvrdí platnost názoru, že pan Vidlák a ostatní vyznavači spikleneckých teorií o 11.9. skutečně drží v ruce moje bílé kolečko.

A ještě drobnost na závěr. K té diskusi, která účtovala s vlkem. Při čtení všech těch diagnoz o mém duševním zdraví, o mých nešvarech a duševní nedostatečnosti, psychických analýzách mé osoby atd. jsem se docela dobře bavil! To mi věřte! A hledal jsem ten absolutně největší flák!

Pro mne byl obsažen v poznámce – že nic se nemohlo vykecat, což je zásadní slabina takto rozsáhlého a organizačně náročného spiknutí, protože to přece bylo tajné! Tak jo! Silverstein a jeho parta to ovšem tak nějak věděli. Dokonce s velkým časovým předstihem!

Tak zase za rok spiklenci! Klidně vytrvejte ve své víře! Někdo věří na Lochnesku, někdo, že lidé dosud nebyli na Měsíci, že to je také jen rafinovaná mystifikace. A WTC je jen větší Lochneska nebo ten měsíční fiksl.

No to bude zítra zase řev! 🙂 🙂 🙂

Hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!