Nejvyšší čas zamyslet se jak dál, co lze ještě dál tolerovat či nikoli naší vládě

Luděk Prokop
13. 10. 2015

Standardní dění v běženeckých táborech: Německá televize RTL v pořadu Spiegel TV přinesla drsnou reportáž z německých utečeneckých táborů, kde si prý uprchlí Syřané a další národnosti vyřizují své staré účty z domoviny. Redaktoři vyrazili do čtyř německých táborů a ve všech natočili otřesné historky o bitkách a demolici vybavení.

Věta „V Německu už je plno“ se podle redaktorky Spiegel TV v Německu nesmí vyslovit coby nekorektní tabu. Jenže teď ji začínají říkat sami běženci. A je prý velkou otázkou, zda nadále pociťovat soucit k lidem, kteří se vůbec nechovají tak, jak by se nejen od zoufalého uprchlíka, ale od jakéhokoliv slušného hosta čekalo.

„Mladí muži po sobě jdou s ulomenými nohami od postele jen proto, že byl někdo odstrčen od jídla,“ popisuje redaktorka standardní dění v běženeckých táborech. Uvádí tím reportáž, kterou pracovníci televize v táboře natočili.

Je to víceméně pokračování války, na území kam se nahrnuli imigranti s podporou finanční a organizační, proč poskytovanou a kým, lze jen domýšlet z daných souvislostí. Naši investigativní novináři zřejmě neexistují a novinářští prostituti, se o ničem takovém ani nezmíní – a zase – lze se jen domýšlet proč. Nebozí imigranti v nevídaně obrovském množství, uprchli údajně před válkou. Zatím převážně na německé území, kde do jejich příchodu bylo mírové soužití. Nicméně zde na místo soužití v míru pro které údajně uprchli před válkou, jaksi automaticky zahajují pokračování války. Stále jen zatím a snad, bez střelných zbraní, vyzbrojujíc se tím, co je po ruce. Pod různými malichernými záminkami, zahajují válku s tyčemi urvanými z postelí a s podobnou nahodilou výzbrojí.

Největší boje se doposud odehrávaly v táboře v Suhlu v Durynsku. Minulé úterý brzy ráno tam policisté vydali zatykače na šestnáct nejagresivnějších běženců, podezřelých z několika trestných činů, včetně pokusu o vraždu. Podle policejního důstojníka došlo v táboře k bitce stovek ubytovaných a situace byla velmi nepřehledná. Jednalo se o incident, který propukl již v srpnu, kdy jeden z běženců vytrhl několik stránek z Koránu a spláchl je do záchodu. Následnou situaci opět dokládala nahrávka na mobilním telefonu. „Tobě je úplně jedno, co se stalo s božím slovem? Při Alláhu, budeme na to reagovat. Ten zkurvysyn,“ křičel hystericky jeden z běženců. Pachatel se prý utekl před rozezleným davem schovat do prostor personálu tábora, kam se za ním rozzuření běženci pokoušeli dobít – opět s hysterickými výkřiky Alláhu akbar. Mezitím jiný běženec zničil celý výtisk Koránu, načež jej začali pronásledovat s výkřiky, že musí zemřít. Do akce muselo být nasazeno 120 policistů, šest z nich bylo zraněno. Incident, při kterém bylo vybavení tábora zcela zdemolováno, byl zlehčován s tím, že byla chyba ubytovávat společně osoby odlišných národností.

V Lipsku sídlí běženci přímo v jedné hale slavného místního výstaviště. I zde v předminulém týdnu došlo k velké rvačce stovek Afghánců a Syřanů. Propuklo něco, co jeden z přihlížejících nazval „válka“. Lipská policie musela na místě nasadit všechny dostupné síly a ošetřeny musely být kromě policistů i dvě pracovnice Červeného kříže.

Po tomto incidentu se v Lipsku rozhodli umožnit běžencům vybít svou energii jinak a naproti jejich pavilónu přímo na výstavišti zřídili zábavní park. Umožnili jim například malovat. Výsledek byl ten, že skupina běženců začala z darovaného materiálu okamžitě vyrábět

transparent apelující na německou vládu. „Kde je budoucnost pro naše děti?“ stálo na něm v arabštině. „Chceme konkrétně vědět, co nám ten německý uvítací výbor vlastně slibuje. Nechceme prázdná slova,“ hovořil plamenně jeden z jeho tvůrců. Jiný z běženců si stěžoval, že v arabské kultuře nesmí muži a ženy bydlet společně, natož používat společné toalety, a to prý Evropané vůbec nerespektují. Další z běženců, Syřan, si stěžoval, že podmínky v táboře jsou jak v Asadově Sýrii. „Vy jste se učili u Asada,“ křičel na Němce.

Umíme si vůbec představit, jak budou tito “lidé” frustrovaní až přijdou k nám reagovat?. Až přijdou tam, kam ani nechtěli? Umíme si představit ten obrovský problém, na který evidentně nejsme vůbec připraveni?

Naše vláda má speciální web[LP1] .stránky v angličtině a arabštině, kde přímo zve emigranty do ČR:

Hledáte azyl? Emigrujte do České republiky. Vítáme Vás”! Na přiložených mapách nakresleny doporučené trasy, kudy se k nám mají ilegální imigranti dostat.

https://emigratetoczechrepublic.wordpress.com/

Domýšlíme alespoň částečně, kam a do čeho nás naše vláda zavádí? Že později už může být na návrat k běžnému životu už pozdě?

Domýšlíme, že zahraniční orientace vlády na státy, které nás již nejméně jednou těžce zradili, že orientace ve slepé víře, že se tak již nestane, je pouze a zákonitě opakovaný omyl? Neřku-li, že orientace na agresivní stát, který svojí politikou zavinil, způsobil migrační exodus, je velice špatně? Zvláště pak s ohledem na osudy obyvatel rozbitých, zmasakrovaných zemí, ve kterých tento náš smrtící spojenec, zaváděl demokratické pořádky? Rozumí snad naše vláda špatně slovům o kroucení rukou neposlušných zemí, které nebudou dělat to, co USA chtějí a co potřebují, aby dělaly – z jedné strany – a slovům o vzájemné spolupráci rovnocenných partnerů – ze strany druhé?

Závěrem, pro dokreslení obsahu, si dovoluji připojit citace prezidenta USA z rozhovoru pro VOX:

… Ale celkovým směrem a celkovým cílem je svět, ve kterém bude Amerika pokračovat ve své vedoucí roli.

… Amerika, jsem si naprosto jist, bude dál nepostradatelným národem pro celý zbytek tohoto století, jak byla i ve století minulém.

… Nyní musíme mít nejsilnější vojenskou sílu světa a příležitostně musíme zkroutit ruce zemím, které by nebyly ochotny dělat to, co potřebujeme, aby dělaly.

… Takže to, co já si skutečně myslím, že jde přesně v popisu mé zahraniční politiky, je pevná víra, že nemáme vojenská řešení pro každý problém 21. století. Že nemáme sobě rovného ve smyslu státu, který by se chystal nás napadnout či nás přechytračit, k čemuž by se svým nukleárním arzenálem mohlo mít nejblíž Rusko, ale všeobecně řečeno nemohou nic takového projektovat v měřítku celého světa, což my můžeme. A nemůže to udělat ani Čína. Na naše vojenství vydáváme víc prostředků, než dalších 10 zemí dohromady.

Nechce-li naše vláda respektovat dané skutečnosti a souvislosti, budiž. Důležitější bude, aby si je uvědomila většina z nás a dala to vládě zřetelně najevo. V jiných souvislostech, kdy šlo rovněž o to, jak a kam budeme směřovat dál, tedy při volbě prezidenta, se to již jednou podařilo. Nastává nejvyšší čas. Čas, kdy půjde o naše životy a především o životy našich dětí.

V článku jsou uvedeny výňatky z článku v Parlamentních listech, uvedeném pod názvem: VIDEO Cos to provedl, ty zkurvysyne? Arab, u toho nevíte, jestli to není zvíře. Necenzurovaná reportáž z německých táborů plus citace z článku Lubomíra Mana.