Západ rozpoutá krvavou řež, jen aby zastavil Rusko

17. 10. 2015 První zprávy

Velmi brzy přijde „afghánizace” války v Sýrii a masakry, jaké svět ještě neviděl. Západ a především USA, nechtějí připustit, že je Rusko velmoc a lídr, píše temně polský list Obserwator Polityczny.

„Takže, měli bychom očekávat, že nové kolo „proxy války”, která je již v plném proudu na ukrajinském a syrském území,” míní list.

Rozsah informační hrozby pro Rusko možná již překročil hranici propagandy z dob studené války. To pravděpodobně ještě nezažil žádný demokratický stát, uvedl Obserwator Polityczny.

Není možné se ani pokoušet polemizovat s takovým množstvím lží. Toto už není jen vrčení na kvalitu olympijských zařízení v Soči. Toto je skutečná informační válka zaměřená na vládu, její vůdce a celý národ, která není srovnatelná ani s vrstvami falešné propagandy směřující z Kyjeva uprostřed občanské války. V praxi to znamená, že jde o druh proxy války, v níž obě strany podporují různé strany konfliktu. Do určité míry jsou do ní zapojeny osobně, ale bez přímé kolizní síly, vysvětluje autor článku

„Západ nikdy neakceptuje politické a vojenské vedení Ruska. I když Rusko převezme odpovědnost a zátěž záchrany civilizace, humanity a humánní status quo. Zdá se, že omezený rozsah úspěchu ruských sil do značné míry šokoval americké stratégy,” uvedlo polské vydání. Po festivalu vzteku a nenávisti, jímž se v současné době zabývají, to není nic jiného než operace ke krycí posílení ničivých sil v Sýrii. Zde nefungují žádné mezinárodní normy, pouze právo nejsilnějšího. „A nejsilnější, jak vidíme, si může bez povolení legitimní uznané syrské vlády a OSN létat nad Sýrii, bombardovat, vyzbrojovat různé frakce, které nazýváme „umírněnými“, a tak dále – je to děsivé a zároveň to ukazuje na nekonečnost západního pokrytectví,” konstatuje autor.

V souvislosti s falešnými obviněními týkajících se náznaků o údajné vojenské přítomnosti Ruska na Ukrajině, Západ opakovaně poukazuje na její nezákonnost. Jak je to nyní s legalitou skutečných akcí západních a arabských zemí na území svrchovaného Sýrie? Nikdo netvrdí, že Damašek nemá na krev lidí, ale vláda v Kyjevě se proti němu příliš neliší. Jsou to skoro dva identické modely. Rozdíl však je v tom, že vláda v Sýrii je legální, a vláda v Kyjevě má jakési problémy s legitimitou. Navzdory tomu USA nevidí problém v dodávkách zbraní „umírněným”, je jedno zda povstalcům nebo teroristům. Ale pokud bude něco velkého vystaveno bombardování, třeba nemocnice, pak vinu lze vždy svalit na Rusy.

Tak vypadá logika západního cynismu a přetvářky. Vymezují se cíle, připravují argumenty a celá pointa spočívá v poražení Ruska, protože jeho vedení je nepřijatelné, a protože je to supervelmoc, a Západ, zejména USA, s největší pravděpodobností udělá vše co může, aby snížil jeho roli a význam. A to i přesto, že Rusové nic neudělali proti Spojeným státům, když chtěly podpálit Irák a Afghánistán. Právě naopak – v Afghánistánu jim poskytli logistickou a zpravodajskou podporu.

„Důsledkem bude, že bychom měli očekávat „afghánizaci” války v Sýrii. Uvidíme výzvy ke svaté válce. Všichni změní barvu a nejradikálnější jen proto, aby se dostali ke spoustě zbraní, a rozpoutali masakr, jaký svět ještě neviděl. Vše ve jménu americké doktríny zadržování SSSR, známé od korejské války a Vietnamu, tak ostudně prohrála. Dnes máme zástupnou válku v Sýrii. Nečekali jsme to. Nicméně, s přihlédnutím k nepředvídatelnosti Spojených států, to může být začátek druhé fronty v Evropě,“ uzavírá Obserwator Polityczny.

(kou, prvnizpravy.cz, obserwatorpolityczny.pl, foto: arch.)