Juncker varuje, že euro je zatracené a „zbytečné“, když padne Schengen

27. 11. 2015 AC24
Spolu s tím, jak jsou evropští demokratičtí zvolení vůdci (a lidé, které reprezentují) čím dál znepokojenější tsunami uprchlické vlny do svých zemí, což podněcuje volání po restrikcích bezvízového cestování a po skoncování s tzv. Schengenskou dohodou, tak nevolení vůdci EU lnoucí ke své centralizované moci, čím dál více varují před důsledky jakýchkoliv restrikcí. Jak hlásí EUObserver, president Evropské komise Jean-Claude Juncker varoval, že euro ztratí smysl, pokud se nebudou moci lidé volně pohybovat, aby jej volně používali.

President Evropské komise, který už volal po stálé evropské armádě, „aby ukázal Rusku, že to EU s obhajobou evropských hodnot myslí vážně,“ Jean-Claude Juncker ve středu při svém prvním projevu k Evropskému parlamentu od útoku v Paříži, který zabil 130 lidí, řekl, že padne-li Schengenská zóna bezvízového cestování, bude ohrožena i jednotná evropská měna. Jak hlásí EUObserver:

Juncker varoval, že euro postrádá smysl, pokud se nebudou lidé moci volně pohybovat, aby jej používali.

„Pokud nás opustí duch Schengenu… ztratíme více, než jen Schengenskou dohodu. Jednotná měna nedává smysl, pokud padne Schengen,“ řekl Juncker poslancům.

„Schengen je jedním z hlavních pilířů konstrukce Evropy,“ dodal.

Schengenský systém otevřených hranic je pod tlakem, jelikož členské státy EU se snaží zastavit příliv uprchlíků – když je množství vyhnanců na výši, jakou nikdo od konce II. světové války nezažil. Schengen má 26 členů, ale pár z nich nejsou státy EU. Je to jeden z největších úspěchů Evropské unie, že umožňuje volný pohyb lidí a zboží.

„Musíme uchránit ducha za Schengenskou dohodou,“ řekl Juncker, když přiznal: „Schengenský systém je částečně v kómatu.“

„Ti, kdo věří v Evropu, ti, kdo věří v hodnoty a principy a ve svobody musí do ducha Schengenu vdechnout nový život,“ uvedl.

„Jednotná měna nedává žádný smysl, když Schengen padne,“ opakoval.

Opětovně varoval před dáváním rovnítka mezi teroristy a uprchlíky, když říkal, že politici by neměli těžit z tragických pařížských útoků.

„Ti, kdo tyto útoky v Paříži provedli, ti, kdo tito útoky podnítili, jsou ti samí lidé, kteří nutí nešťastníky této planety, aby prchali, nezaměňujte je prosím,“ řekl Juncker.

Skutečnou pohnutku za tímto Junckerovým výpadem spatříme, když uvidíme, co má v plánu…

Juncker promlouvající v parlamentu, kde uvázla legislativa o sdílení dat o leteckých pasažérech, apeloval na poslance, aby vytvořili zákony pro cestování lidí letadly po EU.

Rovněž potvrdil, že Komise EU bude v prosinci protlačovat návrhy na celoevropský systém pohraniční stráže a pobřežní stráže a apeloval na účinnější spolupráci mezi evropskými zpravodajskými službami.

Více centralizace, více sledování a méně suverenity, a to vše pod pláštíkem ochrany vás evropští lidé.

Překlad: Miroslav Pavlíček
Zdroj: zerohedge.com