Rozhodnuto o budoucnosti Turecka?

25. 11. 2015      zdroj levanet (kráceno)
Putin označil Turecko za stát, který podporuje terorizmus, což dle mého znamená, i v souvislosti s dříve zmíněným článkem 51 stanov OSN, že do budoucna se s existencí Turecka v dnešní podobě už nepočítá – s  teroristy se nevyjednává a po takovém vyjádření není cesty zpět. Pokud Putin takový výrok učinil, je logické předpokládat, že spolupráci plánuje až s nástupcem nynější státnosti Turecka.


Co se týká budoucnosti Turecka, aby zaniklo, není třeba dělat téměř nic, Turecko dnes je stát na hraně svých zdrojových možností a  stability:
– je z 50% procent závislé na ruském plynu, z 15-20% na íránském;
– většina příjmů z turismu je od turistů z RF, za jediný den bylo zrušeno už 20% rezervací, na sociálních sítích nabírá masový charakter akce #NejezdiDoTurecka, Rusko vydalo doporučení občanům nejezdit do Turecka;
– problém s Kurdy, stačí je trochu podpořit aby zajistili krach turecké státnosti sami o sobě;
– v poslední době Turecko přežívá díky levné ropě od ISIL, z čehož má miliardové příjmy – toto nyní končí;
– dalším významný zdroj příjmů pro Turecko je export do Ruska a  reexport evropských potravin do Ruska, což může Rusko lehce ukončit a  což pravděpodobně bude ukončeno.
Součet těchto faktorů nemůže Turecko z principu ustát, Erdogan tímto zločinem určil Turecku budoucnost, paradoxem je že Rusko bylo jediným subjektem, který měl zájem na jeho zachování a schopnost to zajistit.

Ale nemějme iluze, že se jedná o akci Turecka, to tu sloužilo jen jako nástroj, role Erdogana je zde v tom, že je buď neuvěřitelný hlupák, nebo neuvěřitelný zbabělec a zrádce. Organizátorem jsou USA, o tom křičí každý detail, a potrestány budou hlavně ony. Pokud se navíc jednalo o bonapartizmus regionálních j”elit” proti vůli GP, a vše tomu nasvědčuje, bude následovat exemplární operace, vůbec bych se nedivil kdyby nastala vlna “nešťastných náhod” zástupců regionálních “elit” USA, kromě všeho dalšího.

Administrativa Obamy už stačila vydat prohlášení, že rozstřílení jednoho z katapultovaných pilotů ještě ve vzduchu, toto zvěrstvo a  porušení všech myslitelných mezinárodních konvencí a úmluv, byla ze strany militantů “sebeobrana”. Pracují usilovně na své sebelikvidaci, co dodat.
ps.: stojí také za zmínku, že útok byl naplánován a proveden na den narození Suvorova (24.11.), legendárního vojevůdce který neprohrál ani jednu bitvu, který ve své době drtil Turky, a byl a je symbolem vítězství. USA holt “umí”.