Dreyfusova aféra po Česku, aneb když má někdo moc

Yekta Uzunoglu
12. 1. 2016
Je zarážející, že i v dnešní době je možné, aby se případ s politicko-ekonomickým motivem táhl delší dobu, než tato zřejmě nejslavnější kauza. Případ, který nemá v naší justici obdoby a zburcoval stovky osobností jak se zdá nemá konce. . . Plukovník JUDr.Václav Kučera (tč. ředitel KŘP Středočeského kraje) stál u počátků kauzy MUDr.Yekty Uzunoglu. V té době byl podporučíkem a šéfem vyšetřování. MUDr.Uzunoglu byl po třinácti letech v roce 2007 Městským soudem v Praze očištěn. Jak se zdá, i přes své osvobození nepřestal být pro některé policisty nezajímavým.


Od roku 1994 je ale MUDr. Yekta Uzunoglu (známý také jako Yekta Geylani), terčem nepřijatelné represe řízené z tureckého velvyslanectví a dle patně ve spolupráci s policejním plukovníkem JUDr.Václavem Kučerou a jejich chráněncem Gökselem Otanem, známým také jako Gurkan Gönen či Mustafa Özer, o kterém je známo, že pracoval pro turecké a české tajné služby.
Více než 20 let po začátku jeho perzekuce byl MUDr. Yekta Uzunoglu ve svém domě napaden ozbrojeným mužem, Václavem Faktorem, který se do něj vloupal násilím s cílem doktora Uzunoglu zavraždit. To se mu nepodařilo a později byl Václav Faktor, již hledaný pro jiné závažné trestné činy, zatčen na adrese poskytnuté doktorem Uzunoglu. Takřka okamžitě byl ale za záhadných okolností Václav Faktor propuštěn.

Je skutečností, že plk. JUDr.Václav Kučera evidentně použil a používá politiky teroru proti Kurdům žijícím v Praze a zejména pak proti doktorovi Uzunoglu. I prezident Miloš Zeman je se situací, kdy je život doktora Uzunoglu v ohrožení, obeznámen. V roce 1997 byl na příkaz turecké premiérky Tansu Çiller zapálen jeho dům, poté byl v lednu 2015 Václav Faktor, který se pokusil doktora Uzunoglu zavraždit, okamžitě po svém zatčení českou policií propuštěn…

Pokračování: Policejní noviny