Teroristé se chystají proniknout do RF z území Ukrajiny

30. 1. 2016    zdroj
Tyto signály dostávají ruské zvláštní služby. První zástupce vedoucího kanceláře Národního antiteroristického výboru RF Jevgenij Iljin 29. ledna novinářům sdělil, že teroristé se připravují zkusit proniknout do Ruska z území jiných zemí.


Zejména se jedná o Ukrajinu. Teroristé se také mohou pokusit dostat se do Ruska přes Střední Asii. Tyto signály přicházejí ruským zvláštním službám.

Bylo jim také oznámeno, že mezinárodní teroristé se snaží dostat do Evropy přes balkánské země. “Tyto informace jsou k dispozici zvláštním službám balkánských zemí i RF… Tito teroristé se připravují proniknout dále do Evropy,” řekl Iljin.

Řekl, že většinu práce při shromažďování informací o mezinárodních teroristech je Rusko připraveno vzít na sebe. “RF poskytuje tyto informace všem partnerům, kteří mají zájem o boj proti mezinárodnímu terorismu,” zdůraznil Iljin.

Dříve poradce hlavy Národního antiteroristického výboru RF Andrej Pržezdomskij uvedl, že zvláštní služby RF jsou informovány o existenci praporu DAEŠ, který připravuje teroristické činy v Rusku a dalších evropských zemích.

V této jednotce jsou hlavně teroristé, kteří pocházejí ze severního Kavkazu, školí je bývalí důstojníci irácké armády.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr.Vladimíra Grulichová