Expert: rozhodnutí o vytvoření Národní gardy přišlo v pravý čas



9. 4. 2016     zdroj
Šéfredaktor časopisu Národní obrana Igor Korotčenko sdělil, proč prezident rozhodl o vytvoření Národní gardy v Rusku. Podle něj přišlo toto rozhodnutí v pravý včas a je zaměřeno na ochranu občanů před hrozbou mezinárodního terorismu.


Ruský prezident Vladimír Putin učinil v předvečer rozhodnutí o vytvoření Národní gardy v rámci vnitřních vojsk MV. S čím je toto rozhodnutí spojeno a proč bylo schváleno právě nyní, sdělil ve vysílání programu “Události. 25. hodina” šéfredaktor časopisu Národní obrana Igor Korotčenko.

“Národní garda je odpovědí na zvýšení rizika, především teroristických hrozeb u našich hranic. A také nemůžeme vyloučit pravděpodobnost toho, že bude rozhoupána situace ve Střední Asii, je možná rozsáhlá infiltrace teroristů DAEŠ…a jiných teroristických formací přes postsovětský prostor už bezprostředně na území Ruska. Musíme tato rizika a ohrožení brát v úvahu. Proto rozhodnutí prezidenta o vytvoření Národní gardy je krokem k předstihu. Jsou to ta rozhodnutí, která mají zajistit bezpečnost naší zemi, našim občanům před riziky a hrozbami, které přináší s sebou mezinárodní terorismus. Je to, koneckonců, nová kvalita reakce na rostoucí ohrožení. V daném případě je toto rozhodnutí zaměřeno na ochranu života, zdraví, bezpečnosti občanů Ruské federace. Rozhodnutí bylo učiněno včas. Pro běžné občany to je štít. Opakuji ještě jednou, toto rozhodnutí bylo učiněno ve správný čas a operativně”, řekl.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová