Kosmická soutěž – rozluštění

18. 4. 2016, Petr Ďoubalík – vyhodnocení “kosmické” soutěže, vylosovaný vítěz a cena útěchy pro ostatní účastníky (video: Gagarinův portrét pomocí GPS)

Toto úterý 12. 4. jsme vyhlásili soutěž NR, ve které bylo úkolem správně vyznačit na “satelitním” snímku polohu Kunětické hory. Soutěž trvala do nedělní půlnoci (17. 4.) a nyní tedy přinášíme rozluštění a oznamujeme vylosovaného výherce knížky Lenky Procházkové “Nejsou to bohové”.

Na snímku jsou dobře vidět naše pohraniční horstva a svítící velká města: Praha, Brno, Vídeň, Bratislava, Budapešť… Kunětická hora se nachází mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, tato podobně velká města, vzdálená od sebe asi 20 km, jsou také dobře viditelná jako dva svítící body. Udělat tečku mezi nimi znamenalo uspět v soutěži a dostat se do slosování.


Vylosována byla V. J. z Ostravy – Poruby. Knížku posíláme a gratulujeme!

Všem ostatním děkujeme za účast. Jim za odměnu přikládáme jedno zajímavé video, které ukazuje, jak nadšenci “namalovali” s pomocí satelitní navigace na zamrzlé vodní ploše obrázek Gagarina. Soutěž byla vyhlášena při příležitosti výročí Gagarinova startu do vesmíru, tak se to docela hodí.

A závěrem několik “Kuněk” (fotografií Kunětické hory, lidově Kuňky)
Kunětická hora od Býště (foto P. Ďoubalík, 2003)
Kunětická hora (foto P. Ďoubalík, 1999)
Kunětická hora (foto P. Ďoubalík, 1999)