Pojede Sergej Lazarev na Eurovizi? – tip kulturního referenta

Sergej Lazarev

9. 4. 2016, Petr Ďoubalík, videa

Chtěl jsem představit zpěváka Sergeje Lazareva až později, ale nečekané události to urychlily. Sergej omdlel na koncertu.

Je to ten zpěvák, který se objevil v povedené silvestrovské scénce s Angelou, viz Nová republika 3. 1. 2016 nebo zde níže, video má české titulky, které na základě našeho překladu udělal neznámý dobrodinec z Kazachstánu (už jsem mu poděkoval).

Čerstvá zpráva říká, že Sergej Lazarev, který má brzy jet reprezentovat RF na Eurovizi, omdlel v průběhu koncertu v Petrohradu. Dozpíval jednu z písní a svalil se na zem. Koncert byl ukončen a měl by se uskutečnit v novém termínu (po Eurovizi). Hned se na sociálních sítích objevily i názory, že je to výborný “pí ár” (o PR – public relations více např. zde). Takovou otázku položila i moderátorka LifeNews producentu Josifu Prigožinovi. On pěkně odpověděl, asi tak:

Bezva scénka s Angelou z letošního Silvestra, Sergej v nejlepší náladě a kondici. Pro velký úspěch opakujeme (české titulky):

…snad se dá dohromady, určitě to může být z přepracování. Ono ta profese umělce, vypadá jako nádhera, ale je to práce doslova pekelná. Mnoho koncertů, přesunů, změny časových pásem… On má teď práce moc. Cítí odpovědnost. Ale vede zdravý způsob života, sportuje, nepije. On by vypustil duši, aby dokončil koncert. Lidé ztratili smysl pro chápání PR, stačí, abyste se kdekoli objevili, vždyť i já teď jsem teď u vás na obrazovce, a hned je to PR… myšlení je často zvrácené. Vy patříte k těm silným (médiím), vy dokážete libovolnou hvězdu z podzemí dostat (udělat slavnou), kohokoli. Tedy cítím, že před vámi se neschováme nikdo. A tak jen předpokládám, že už máte i informace o tom, ve které nemocnici je Serjoža, že se nepovaluje někde za kulisami, že je jistě nějaká diagnóza, a tak to určitě nezapomenete odvysílat, a fanoušci, kteří dnes pochybují, oni od vás dostanou přesnější informaci…
Prigožin také řekl, že už asi není čas, aby Lazareva na Eurovizi někdo nahradil. Buď pojede on nebo účast vynecháme.
přibližný překlad z mluveného slova: Ďouba

Zde je info z LifeNews o koncertu a pádu Lazareva i rozhovor s producentem:

A tady pro zajímavost připravená písnička Sergeje Lazareva pro Eurovizi:

A ještě jedna pro obveselení deštivé (u nás prší) soboty. Mohla by se jmenovat i “kdo v hadrech na krasavici čeká, ten se načeká – ale dočká”:

!? – a propos: nevíte, kdo bude reprezentovat na Eurovizi nás?

Sergej Lazarev jako objekt vylepšování pomocí počítačového programu. Tohle bylo někde jako legrácka a ukázka, jak se to dělá, ale dělá se to v šoubyznysu běžně, proto může být setkání s některou hvězdou naživo a bez příkras, tak překvapivé. Koneckonců pojďme si pro příklad i do politiky: viděli jste Naděždu Savčenkovou na tričkách, plakátech a případně i na “plackách” našich pravdoláskařů – a ve skutečnosti?