Nazarbajev příslíbil, že tvrdě přetne organizování “ukrajinského scénáře” v Kazachstánu

7. 5. 2016        zdroj
Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev prohlásil, že ve vztahu ke všem těm, kteří se snaží zorganizovat v zemi opakování “ukrajinského scénáře”, budou přijata ta nejtvrdší opatření. “Kazaši nechtějí v Kazachstánu ukrajinské události, vím to. Ať slyší všichni, kteří to sem chtějí přinést: přijmeme ta nejtvrdší opatření, aby to věděli a neříkali, že jsem nevaroval,” uvádí jeho slova RIA” Novosti”.


Poznamenal také, že světová krize má dopad na rozvoj země, vyzval Kazachy, aby byli ostražití a nedovolili narušit stabilitu a vzájemný respekt.

“Víme, že je mnoho lidí, kteří v jejím důsledku (světové krize) utrpěli tím, že ztratili práci nebo část příjmů. Takoví lidé se nacházejí v každé společnosti. Chci varovat všechny Kazachy, aby byli ostražití, aby nenechali narušit naši stabilitu a vzájemný respekt. Za sebe chci říci, že nikomu nedovolíme využít krizi k narušení míru a stability v našem společném domově, ” řekl Nazarbajev.

“Každý, kdo by porušil právní řád, se bude zodpovídat v plném rozsahu zákona,” dodal prezident. Podle Nazarbajeva je “upevnění pořádku ve společnosti záležitostí každého občana, všech společenských organizací, všech Kazachů.”

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová