Noční vlci: jak to bylo doopravdy (foto)

Roman Hronek
30. 5. 2016 Eurasia24

Po třech týdnech se ještě vracíme k nedávnému příjezdu členů ruské motorkářské skupiny Noční vlci k uctění památky jejich předků mj. v Praze. V kontrastu s tím, jak o události informovala mainstreamová média v čele s Českou televizí, která se snažila vytvořit dojem „masového odporu“ proti motorářům (nejen) z Ruska, publikujeme zcela jiný pohled. Autentický, přímo od jednoho z účastníků události a doplněný fotografiemi. Text i snímky nám přišly e-mailem.

Zdravím přátelé,

píšu vám, že jsem včera zvednul zadek, vytáhnul motorku a čekal na vlky na dálnici v Průhonicích. Nás Čechů tam bylo přes 140, žádný hovada, lidé samotáři, nebo po třech. Každý chtěl něco udělat, než čumět na TV a nebo jen psát. Čekalo se na kluky z Ruska přes 2 hod…

Naši celníci jim dávali kapky, Rakušani v pohodě.

Mezi lidmi třeba 70letý profesor z K. univerzity – pro představu, každý mohl diskutovat, bylo to super, ale ta jízda 300 motorek – což nikde nikdo radši neukázal, ačkoliv nás natáčelo tolik kamer. To bylo nepopsatelné. Pražané vycházeli z restaurací, každý mával, kuchaři, číšníci, řidiči autobusů a na Václaváku pár zoufalců pod taktovkou Schapira a toho nešťastníka Štětináče, bylo jich tam 20 negativních. Ostatní radost.

Když se nad tím Štětinou zamyslím, je mi ho fakt líto, chtěl určitě plný Václavák a musel tam být s 20 feťákama studentama. Když jsem ho viděl ve zprávách večer, hluboce ho lituji.

Pak průjezd přes Vinohrady. Všude lidí kolem, paráda, a na Olšanech čekalo v ohromném houfu určitě 500 lidí a každý z nás musel projet po jednom v uličce mezi nimi. To se nedá popsat. Opravdu i já, co jsem zvednul zadek a sednul na motorku, jsem se cítil jako vítěz.

A na hřbitově, když člověk jde kolem stovky hrobů ruských vojáků, vzorně upravených, tak vám to dojde ještě víc. Ty lidi tam, to bylo opravdu fantastické. Vše absolutně prosté a přirozené. Každý z lidí včera musel čekat hodiny a každý to vydržel a stálo to za to.

Chci Vás tady poprosit: příští rok dám všem vědět, odkud se jede, a přijeďte, zvedněte se, udělejte si čas, je jedno jestli autem, na motorce.

Tolik řidičů, co troubilo na podporu. Včera to byl opravdu boj za svobodu a to stojí za to. Cítit, že nás je opravdu hodně, to je super pocit. Všechny vás to nabije. Mě se taky nechtělo, ale to, co plkala ČT, že nás osvobodila nějaká spojenecká armáda v čele s Polákama, už byl poslední kousek.

Tak děkuji všem na motorkách a všem lidem kolem silnice, na mostech a taky, světe div se, policajti, normálně nám pomohli. Byl příkaz, ať tam nejedeme, a ti policajti na motorkách a v autech nás decentně provedli všude bez buzerace atd.

Chvála bohu, jestli se probouzí i v policii normální lidé, a ne magoři jako politici.

Perlička na závěr – v ČT mají bobky, tak tam s kamerou dorazila neoznačená dodávka se třema holohlavýma tlustýma pupkáčema, jeden z nich kameraman. Serou všichni strachem, politici, televize, realita je úplně jiná. Včera naprostá pohoda, ty kluci ruský taky super, a poslední dík RED EYE CRUE.

Dovoluji si vám poslat fotografie z dnešního položení květin k památníku padlých sovětských vojáků při osvobozování Československa. Předpokládám, že Česká televize vám to jako obvykle neukáže. Někteří motorkáři, co přijeli s Nočními vlky, měli české vlajky, měli i vlajky Kazachstánu apod.

Akce proběhla klidně.

 
 
 
 
 
 

Foto: via Roman Hronek